miss me

Nyårslöfte: Nästa år när jag gnäller hur tjock jag är över jul och nyår ska maxvikten absolut max ligga på min delvikt (och det gäller för hela 2013)!
Gott Nytt År! (Lite sleten men det bjuder jag på ikväll)

2013 - Nyårslista

Har ju inte bloggat så länge på denna bloggen, men hade i alla fall gjort en lista förra året som jag kör på detta året med. Här kan ni läsa förra årets svar :)

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Tror inte det... Vart ett ganska lugnt år.

Höll du några av dina nyårslöften?

Minns inte vad dom var, men troligtvis inte...

Blev några/någon av dina vänner föräldrar i år?

Ja flera stycken faktiskt, babyboom :)

Dog någon som stod dig nära?

Nej.

Vilka länder besökte du?

Höll mig som vanligt inom Sveriges gränser.

Semester i Solna

Är det något du saknat år 2011 som du vill ha 2012?

Hmm.. större viktnedgång och gärna ett fast jobb... men jobbar ju på det...

Vilket datum från 2011 kommer du alltid minnas?

Hm.. kanske 17 feb för det var då jag "köpte" min lilla strumpa <3

Vad var din största framgång 2011?

Framgång?? Vad är det?? ;)

Största misstaget?

Hm.. vart ska jag börja.. Nä har nog inte gjort några större i år.

Har du varit sjuk eller skadat dig?

Nej, bara vanliga förkylningar.

Bästa köpet?

Hm ja Isa om man nu kan säga att jag köpte henne annars får jag nog säga vårt hus :)

Vad spenderade du mest pengar på?

Jag tror nog jag får säga Isa här, fast skillnaden i år är väl att det har vart frivilligt och roliga saker :)

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Att vi fick Isa och fick flytta in i vårt underbara hus.

Vilka sånger kommer alltid påminna dig om 2011?

Vet inte riktigt, lyssnar på så blandat så minns aldrig året..

Vad du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Gladare

Vad önskar du att du gjort mer?

Tränat

Vad önskar du att du gjort mindre?

Ätit

Hur tillbringar du julen?

Hemma med de bästa.

Blev du kär i år?

Ja det får jag nog säga ;)

Favorit program på tv?

Tittar ju inte på tv så mycket, men tv serier å då får jag säga BATB

Bästa boken du läste i år?

Har inte haft tid att läsa så mycket annat än skolböcker, men tror det var i år jag började läsa lotta thells böcker, utan en tanke, i skuggan av värmen, bortom ljus och mörker, kärleksbarn och för kärleks skull. Har kvar slutet på sista boken.

Största musikaliska upptäckten?

Vet inte, jag upptäcker nya låtar hela tiden, men ingen artist som jag älskar så direkt. Skulle väl vara Florence and the machine i såna fall. De har gjort flera bra låtar.

Något du önskade dig och fick när du fyllde år?

Tror ni jag minns det med mitt guldfiskminne...

Något du önskade dig men inte fick?

Var det säkert, men eftersom jag inte minns vad jag önskade mig så spelade det nog inte så stor roll :)

Vad gjorde du på din födelsedag i år?

Haha kom inte ihåg så fick kolla på bloggen :) men träffade nog Lindha på fm och sen svärisarna på eftermiddagen. Sen firade jag nog på helgen med pappa och syster och bjöd på grillat.

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Detta året har vart väldigt bra faktiskt. Hade jag gått ner i vikt också hade det blivit perfekt tror jag :)

Hur skulle du beskriva din stil år 2011?

Hm.. var det då jag sprang omkring i långa tröjor, leggins och benvärmare?? typ som nu...

Vad fick dig att må bra?

Alla mina nära och kära

Vilken kändis var du mest sugen på?

Taylor Lautner är ju en stor favorit, men bytte nog ut Kristen Stewart mot Kristin Kreuk. Hon är helt underbar och så Jay Ryan såklart :)

Taylor Lautner
Kristin Kreuk
Jay Ryan

Vem saknade du?

Älsklingen. Fast vi bor ihop känns det som vi inte träffas så ofta

gammal bild från någon gång i början när vi träffades (2008)

dålig uppdatering

Har inte uppdaterat på sistone men har inte hänt så mycket heller och uppdaterade jag inte dagens kalorier betyder det att jag antagligen inte skött mig vilket jag inte heller har gjort. Jag har jobbat det sista och gör nu mitt sista dygn på jobbet innan jag tar två veckors jullov innan skolan börjar :) Under dessa dagar har jag vart ganska trött (som vanligt ungefär) så har inte blivit så mycket motion. Inte så jätte mycket mat heller, men ganska mycket godis. Vet inte riktigt hur vägningen på måndag kommer att gå så det återstår att se, men är ju en dag imorgon också då jag ska träffa Anna och Lindha för frukost på stan innan jag åker hem till mina grisar :)

pics

mitt skal
telefonen
en sån där man kan ha på armen när jag springer
finns mycket bra rätter och står hur många kalorier det är i vaje portion, inga över 400 tror jag, inkl bakverk
En väldigt bra bok. Står jätte mycket bra saker om hur jag ska träna in alla hinder och vad man ska tänka på och måna andra bra saker man ska träna på. Hittade nog saker på varje sida som jag och Isa ska och behöver träna på.
Fick en lykta att ha utomhus. Blev riktigt fint, fast ljuset hade inte riktigt hunnit komma igång när jag tog bilden.
Höll ju på att glömma hindren också :)
 
Lite bilder på några av julklapparna jag fick. Hade tydligen vart jätte snäll i år för fick hur många som helst :)

 

morgonbestyr

Idag har jag haft fullt upp hela morgonen. Först pulsade jag runt i snön med Isa på en liten promenad, sen grävde jag fram bilen och åkte till Ica och handlade lite medicin, yoghurt och soppor till älskligen som inte alls mår bra. När jag kom hem skottade jag uppfarten innan jag gick in och fick duscha av Isa all snö. Snön fastnar i hennes päls och nu när det är kramsnö är det värre än värst. Hon blir bokstavligt talat som en snöboll. Hon satt ändå i bilen medan jag handlade men tinade inte upp speciellt mycket av det. Efter det fick jag ta hand om älsklingen lite så han fick i sig lite tabletter och yoghurt, städade sen iordning det som var kvar i köket och nu har jag satt mig ner och ska äta frukost.
 
Blev rätt hungrig av alla morgonbestyr så blev lite tomtegröt med kanel och en kopp te. Nu ska nog resten av dagen vara ganska lugn, ska betala räkningar och pyssla lite med min Isa video och julklapparna som ni får se senare ikväll :)
Morgonmys på julafton och under hela Kalle Anka. Isa satt först på golvet eftersom alla soffplatser var upptagna, men hon var så sur och bara satt och blängde på mig så tom Anders mamma undrade vad det var med henne. Eftersom jag satt längst in så kom hon inte fram så fick gå och plocka upp henne och sen satt hon nöjd i mitt knä resten av tiden :) Lite bortskämd måste man få bli på julafton, fast när det kommer till Isa så är det nog julafton varje dag för hennes del i sådana fall :)
Undersökning av julkulor...
julgran...
och paket, fanns ett och annat som luktade väldigt gott.
När alla hade kommit så blev det smockfullt under granen :)
 

Målviktsforum

Jag
Startvikt: xxkg || Delmål: -5kg || Slutvikt: -10kg
Vecka 1: - 0.6 kg
Vecka 2: + 0.5 kg
Vecka 3: - 0.4 kg
Vecka 4: -0.3 kg
 
Tess
Startvikt: xxkg || Delmål: -4kg || Slutvikt: -8kg
 Vecka 1: - 1.4 kg
Vecka 2: + 0.2 kg  
Vecka 3: - 1.4 kg
Vecka 4: + 0.2 kg
 
Ida
Startvikt: 63kg || Slutvikt: 60kg
Vecka 1: - 0.4 kg
Vecka 2: ---
Vecka 3: - 2.1 kg   
Vecka 4: + 1.5 kg
 

Julafton

Haft en underbart härlig julafton, trots att min älskling är sjuk i magkatarr igen :(. Ätit alldeles för mycket god mat och godis så viktuppgång är nog ett faktum. Nu har jag dock städat undan lite och fryst in allt mitt goda godis och tänker försöka börja sköta mig redan imorgon igen :)
 
Vi har alla fått en massa julklappar och skriver ett lite mer detaljerat inlägg imorgon med bilder, är väldigt trött nu så får bli en film innan sängen. Bästa klappen för Isa var nog från pappa, två hopphinder vi kan ha i trädgården, de andra klapparna kan hon få i belöngen efter :) Den absoluta bästaste klappen som jag inte alls hade förväntat mig kom givetvis från älsklingen och är en Samsung Galaxy S III :) Vit och till det fick jag ett rosa (flip) skal från hans bror så denna telefonen inte behöver se ut som den jag har :)
 
Återkommer imorgon och då även med målviktsforumet. Jag gick ju givetvis upp till idag eftersom jag inte skötte mig så bra i helgen, men fick ändå lite minus eftersom jag skött mig ganska bra i veckan. Får se hur denna veckan går, men som sagt ska försöka komma i rätt form redan imorgon.
God Jul

dagens kalorier

540 kcal plus en massa rocky roads... tror vågen får säga sitt imorgon, men kan inte säga jag ser fram emot det

skogspromenad

Idag vaknade jag ganska tidigt för jag kunde inte sova men låg kvar och myste ett tag med Isa så gick nog inte upp fören i vanlig tid. Gick ut i skogen och tänkte powerwalka lite i kylan. Det gick ju sådär. Under all fina snö var det rena isbanan så det första jag gör är att halka omkull och sen blev det lite mer vanligt promenad tempo.
 
Blåser iskallt ute men nu är vi inne i värmen i alla fall och ska käka lite frukost. Ska väl städa och fixa iordning granen snart också men får nog bli lite CSI först. Har snart kollat igenom alla 13 säsonger :)

Dessa fina bilder tog Therese på vår promenad igår :)

julklapp

Igår fick jag ett julkort från min mamma. Det händer oftast på jul, men i år fick jag med en liten peng också och en extra rad förutom God Jul och Gott nytt år, där hon hoppades att jag hittade en julklapp. Låter kanske snällt men jag har bara lust att elda upp pengarna. Vi har inte pratat på 4 år och hon hade skrivit rätt adress och inte en endaste rad där hon frågar hur jag har det eller vad kul att ni har skaffat hus och ny hund. Jag vet ju att hon vet eftersom hon umgås med min syster.
 
Nä jag blir bara irriterad och deprimerad och det jag hatar mest med det är att jag alltid börjar fundera (alldeles för hårt och för mycket) över en massa saker som jag helst inte vill tänka på och framför allt inte över jul. Det är väl bara att stå ut tills jag glömmer det igen för det lär dröja ett år innan jag får ett kort igen. Jul brukar jag oftast få från henne antagligen kanske eftersom hon är så kristen och jul är så viktigt för henne. Min födelsedag i mars kan jag ibland få något kort och ibland inget alls, fast tankarna brukar alltid komma runt den tiden också. Är väl egentligen glad att hon är i mitt liv, jag valde det själv, fast jag trodde kanske inte att det skulle bli som det blev. Jag trodde kanske att hon skulle vakna upp lite och förstå att hon var tvungen att förändra sig lite, men förstod väl bara att allt jag kännt och trott i hela mitt liv har vart sant.
 
Vidare till gladare ting så har jag spenderat större delen av dagen ute hos Tess. Vi har gått en härlig långpromenad i skogen med vovvarna och Isa var riktigt trött när vi kom hem. Anders har vart och hämtat grannen som blev ganska ok ändå. Har sett värre, men vi orkade inte klä den idag så får bli imorgon. Har istället gjort rocky roads ikväll (en godare och bättre sats än förra) och julskinka. Blev inte så jättebra. Visst den blev god å så, men den smakar inte julskinka... Kommer väl säkert äta ute hos Anders föräldrar också så man får i sig lite riktig skinka.
 
Imorgon ska jag städa lite och göra iordning det sista, sen är jag nog redo för julen :)
 
Blir inga dagens kalorier idag för jag har inte räknat. Har ätit lite mat och en hel del godis. Gått och tagit en lite här och där och det blir alltid mycket mer än vad man tror. Det är först när man får ont i magen man upptäcker att man ätit lite för mycket... Vågen var i alla fall hyfsat snäll ikväll så får sköta mig ordentligt imorgon inför vägningen. Borde ändå vara bra att ha en vägning på julaftonsmorgon för det är väl då man väger som minst den veckan och sen blir det på nyårsaftons morgon och då har man väl oftast också försökt att banta bort lite för att komma ner i nyårsdressen :)

dagens kalorier

Ah höll ju på att glömma bort dagens kalorier fast jag har skött mig :) Blev en macka nu på kvällen (lite senare än vad jag egentligen tillåter mig att äta) men ville bota hungern och suget lite eftersom älsklingen ätar godis och jag är väldigt chokladsugen och vi har en massa hemma.
Gjorde ett litet julkort och som vissa kanske märker så var jag lite lat och använde mig ganska mycket av förra årets julkort, men slet med det då och orkade inte göra om det så mycket :)

Jag överlevde!!!

Jorden ska ju gå under idag och iåfs så är ju inte klockan 24 än så kanske inte ska skrika för högt men vi har i alla fall klarat oss oskadda :)
 
Idag har det vart en riktigt lugn förmiddag här hemma och sen har det städats för fullt. Orkade inte mer än övervåningen, men är ju en helg innan julafton :) Har julhandlat mat också och blev så billigt så är rädd att jag har glömt en massa, men vi har delat upp det lite så tror det är lugnt, men hatar att behöva springa där i sista sekund.
 
Isa är ute i trädgården och skällde till och kollade ut och då kom det två personer med en hund. Sa till henne genom fönstret att vara tyst, men vet inte om hon hörde mig för hon skällde en gång till och skuttade fram till häcken men där stannade hon minsann. Klev inte utanför och hälsade på hunde. Trodde inte riktigt att hon var så duktig, men har anat det, eftersom hon aldrig verkar rymma (vad vi vet) och det är ingen som klagar heller. Hon skäller däremot någon gång ibland, verkar som hon vaktar tomten rätt bra mot det mesta men gör inte så mycket. Hon lägger av direkt om det inte är någon fara eller om man säger till henne så i mina ögon är hon perfekt ändå :))

dagens kalorier

Blev ganska mycket idag för hela min plan föll när jag glömde min lunchlåda hemma och trots att jag kan fast ibland klarade jag inte några timmar utan min mat idag... Till lunch åt jag istället lite godis och sen åt jag min mat när jag kom hem. Nu ikväll var jag så godissugen så tog en macka istället. Bra för godissuget fösvann men gjorde också att det blev lite mer kalorier.
 
Så in idag blir 1360 kcal och har inte utfört någon motion idag förutom jobbet där jag rört på mig ganska mycket så kanske förbränt lite :) Ska försöka få till en bra helg nu också så blir det en bra vägning innan jul. Kanske kan hålla motivationen uppe lite mellan all julmat och julgodis...

dagens kalorier

Blev en bra dag idag eftersom jag både har tränat och stått emot sötsuget. Ätit 630 kcal och får en summa på 250 kcal :)

gym

Idag fick jag en skön sovmorgon till halv tio. Fick väcka Isa som inte ens hade vaknat då. Igårkväll när jag släppte ut henne i trädgården började hon vrålskälla och när jag gick ut för att se vad det var stod hon och skällde och hoppade upp och ner i trädgården men mot något som var i skogen. Har ingen aning om vad för det var så mörkt, men blir så rädd när hon gör sådär för hon skäller inte om det inte är något och verkligen inte på det sättet. Gick en liten promenad med henne, och då var hon avslappnad men spänd runt vårt hus och skogen. Hon ville inte sova på övervåningen utan sov nere tills tidig morgon då hon kom upp och la sig i sängen. Otäckt, men tur vi har det lilla trollet!
 
Gick en 40 min promenad på morgonen innan frukost och avbokade jag dansen ikväll och drog till gymet och styrketränade istället. Gjorde mitt helkropps program och såg att jag inte hade gjort det sen i augusti. Gud vad tiden går fort. Det gick bra och var jobbigt, lär få träningsvärk imorgon, och sen crossade jag i 20 min. Blev lite handling efter det och sen mat. Superhungrig och godissugen, så blev två risen och mat.
 
Nu har jag duschat och lagt mig i sängen. Så himla trött så ska bara gå upp och gå ut med Isa sen och packa iordning lite för imorgon, då jag jobbar och lillan ska till dagis och sen ska jag sova tidigt. Kommer en uppdatering om kalorierna senare :)

dagens kalorier

Idag har jag faktiskt skött mig riktigt bra och inte ätit något socker. Vart/är väldigt sötsugen nu på kvällen men får klara mig på te. Ska försöka äta lite nyttigare i alla fall och ja 1 dag funkar ju... Dagens summa blir i alla fall 860 kcal och det är jag nöjd med. Har inte motionerat så värst mycket men lite i alla fall :) Ska nog försöka uppdatera dagens kalorier varje dag igen för då kanske jag sköter mig lite bättre och uppdaterar jag det inte så sköter jag mig troligtvis inte... :)
 

Målviktsforum

Jag
Startvikt: xxkg || Delmål: -5kg || Slutvikt: -10kg
Vecka 1: - 0.6 kg
Vecka 2: + 0.5 kg
Vecka 3: - 0.4 kg
 
Tess
Startvikt: xxkg || Delmål: -4kg || Slutvikt: -8kg
 Vecka 1: - 1.4 kg
Vecka 2: + 0.2 kg  
Vecka 3: - 1.4 kg
 
Ida
Startvikt: 63kg || Slutvikt: 60kg
Vecka 1: - 0.4 kg
Vecka 2: ---
Vecka 3: - 2.1 kg   

Girlpower!!

 

träningsmotivation

Usch idag kom jag inte iväg till gymet fast jag är ledig. Jag bokade in mig på mina vanliga pass igår för att det skulle vara lättare att ta sig iväg om jag redan hade bokat. Avbokade passen på fm och bestämde mig för att åka dit och träna själv istället eftersom jag inte trodde jag skulle komma iväg om jag väntade till kvällen. Färdig för att ge mig iväg och helt oinspirerad tyckte jag Isa såg lite ledsen ut och kunde inte riktigt se varför jag skulle åka till gymet när jag kunde ta mig en promenad med henne istället. Skippade gymet och julshoppade lite innan jag åkte ut till skogen och gick i spåret. Tänkte gå ungefär 3 km men det var så snöigt och blaskigt så gick bara en liten kort runda men det tog mig i alla fall lite mer än 30 min.
 
Fått i mig 1000 kcal plus lite rocky roads så kanske inte blir någon viktminskning till imorgon men målviktsforumet kommer uppdateras och veckan som vart blev ändå ok för min del...
 
Har i alla fall gått en 45 min promenad i stan på fm och ska nog hålla mig till det tills snön är borta :)
Vi såg på agilityfilmen igår och upptäckte lite småsaker som matte kan ändra och träna på :)
Isa älskar att se sig själv på film :)

adventsagility

Idag hade vi en liten "tävling" på klubben för skojs skull. Lite träning och för att göra något kul i agilitygänget. Vi var en hel del faktiskt som var med och det var 3 medium hundar med Isa. Vi körde en ganska lätt liten bana för vi var flera nybörjare med plus att det skulle funka med vädret och underlaget. Isa var med och byggde banan och busade av sig lite i snön med Therese hundar. Jag satte in hennei bilen efter en stund för jag ville hon skulle ha lite krafter kvar till tävlingen.
 
Isa gick helt underbart! Hon var så lyhörd och det flöt så himla bra loppet igenom. Hon missade en pinne på slalomet så fick börja om och då passade jag på att byta sida för säkerhets skull men hon satte det fint andra gången och vi gick i mål med bara 5 fel. Det är det bästa vi någonsin har gjort och trots det tyckte jag att det flöt på bra hela vägen. Vi gjorde två bakombyten och det första blev sådär på videon såg jag, men var lite osäker om vi skulle klara ett bakombyte innan däcket. Jag var orolig för om hon suger tillräckligt på däcket för att geomföra ett bakombyte och vi tränar ju på det, men det sitter ju inte. Det var faktiskt Therese som påminde mig om att det inte var VM så jag kunde ju försöka så det gjorde jag och gick ju jätte bra :) Hon flög ut lite för det låg en hund där som hon gärna ville hälsa på men det fixade vi ju fint också.

Det andra bakombytet körde jag med kommandot Du och det köpte hon riktigt fint. Vi har ju bara börjat nosa lite på den träningen men jag var så stolt över henne och fick riktigt tävlingssug. Vi har massor kvar att träna på men efter detta loppet tror jag faktiskt själv lite på att vi kan tävla :)

I denna tävlingen kom vi nog faktiskt trea tror jag för det var väldigt många som diskade sig och första gången vi inte gjorde det :)
 
Jag trodde jag skulle få en hjärtattack och dö när jag kom i mål. Min kondition försvann tydligen när jag slutade träna ;)

lördagsmys

Fick en väldigt bra natt med mycket sömn så gjorde inte så mycket att det var snöstorm och tog extra lång tid att ta sig hem. Tog en halvtimmespromenad med Isa i nya täcket direkt och det satt fint. Har hunnit med att ta det lugnt, se på film, handla och skriva julkort. Tänkte gjort julgodis också men jobbar inte så mycket framöver så onödigt att överanstränga sig en dag :) (Köpte godis istället efter att jag gnällt över hur tjock jag är) Hoppas jag lyckats hålla mig inom kalorierna trots chockladen för jag åt inte någon lunch eller middag, men är lite osäker. Vågen är för närvarande min värsta fiende och gör inte alls som jag vill men ska försöka träna lite nästa vecka när jag har lite mer tid.
 
Imorgon är det ju lite agility så får väl lite gratis motion. Hoppas Isa sköter sig bara, var så länge sen vi gjorde något nu så hon lär väl blev helt psykoglad över att få köra en liten bana... Ska försöka släpa med mig Anders i alla fall så får det förhoppningsvis på film :)
Isa i nya täcket, djuret kunde ju inte vara stilla å modella så detta är bästa bilderna :)
Såg på Ice Age 4 ikväll och ska snart se Madagaskar 3

fredag

Blev upp tidigt imorse för att åka och jobba. Kunde inte sova så bra på natten heller för jag tänkte bara på att jag var tvungen att sova för att orka. Har faktiskt gått riktigt bra idag om man bortser från förmiddagen. Jag har som vanligt noll koll ibland och ja det blev väldigt stressigt ett tag men gick bra det med :)
 
Har faktiskt skött mig riktigt bra idag med maten fast jag jobbat och så länge. Vi hade lite personalchoklad här så tog ett par bitar, men annars har jag ätit mat och landat på 1200 kalorier. Det är helt ok och sköter jag mig lördag och söndag borde jag få en ok vägning på måndag.
 
Ska snart sova och tror jag kan sova inatt för är väldigt trött och har inte fått någon vila. Tagit det lite lugnt i soffan en liten stund på eftermiddagen det är allt. Jag är stolt över att jag orkat utan att helt bryta ihop (bröt bara ihop lite på morgonen) och ändå skött maten och inte allt för mycket godis.
 
Har vart och hämtat ut Isas julklappar också. Det röda täcket och en reflexväst. Den kommer nog sitta bra, är lite rädd att det röda täcket kanske är lite kort, men måste prova det. Tog hennes vanliga storlek så borde passa... Söt kommer hon bli i alla fall och såg faktiskt en softie imorse i precis ett likadant täcke :)

27

Idag tog jag och Isa en 40 min promenad på morgonen trots kylan. Sen har vi inte gjort så mycket. Myst och sett på CSI. Isa har vart ute lite i trädgården och försökt gräva hål i snön och rabatterna men gått sådär... Ikväll blev det en 30 min promenad och nu har jag grejat iordning lite inför jobbet imorgon. Blir ett 27 timmarspass och jag är lite nervös för hur jag ska orka. Kommer hända en hel del imorgon också så kommer inte vara riktigt lika lugnt som vanligt. Hoppas jag i alla fall får sova på natten men det vet man aldrig... Är i alla fall ledig tre dagar efter så det är skönt :) Facket var med lite på vårt möte igår och dom var inte helt nöjda med att vi bara har 6 timmars jour och att vi dessutom inte får sova de 6 timmar. Det var tydligen inte meningen att man ska sova på sin fritid pga jobbet...
 
Blir nog bra, detta är egentligen det enda passet jag har kvar som är jobbigt, de andra passen är helt ok men ser ändå lite fram emot att få gå i skolan. Bara dagar, vardagar, inga kvällar, inga helger, ingen lön...
 
Idag har jag i alla fall skött mig bra med maten :) 600 kcal in, så hoppas jag kan sköta mig bra imorgon på jobbet och resten av helgen då jag är ledig och hemma med älskligen :)
 
Isas täcke har kommit också men klantig som jag är skrev jag fel postnr så kom till i Skövde, men får hämta ut det imorgon. Hoppas det passar så jag kan använda det på adventsagilityn på söndag.
Finaste hjärtat
 

julfix

Isas dåliga mage fortsatte inatt så morgonen spenderade jag med att städa golv. Sen åkte jag på möte på jobbet och åkte vi och käkade julbord. Detta julbordet var väldigt dyrt så lite besviken på det var jag. Det var inte dåligt men inget speciellt heller och det hade man räknat lite med för det priset. Jag är ju lite kräsen så tyckte inte det jag över huvudtaget kunde äta var så gott. Det godaste jag kunde hitta var lite kokt potatis och lite lax. Rödkål som jag annars älskar hade dom kokat tillsammans med fikon (vilket jag givetvis inte gillar) så den smakade inget vidare, köttbullarna var hemmagjorda men smakade konstigt och jansson var alldeles för salt och fettig/gräddig. Åt två prinskorvar också och smakade på lite julskinka men den smakade inte så gott den heller. Dom andra tyckte det var gott och så men hade väl också förväntat sig lite mer för priset. Däremot hade dom väldigt mycket godis till efterrätt fast det var inte godis som jag kunde äta heller .. konstig choklad, saffranspannacotta, risalamalta, skumtomtar, ischoklad och knäck. Knäcken kunde jag äta och var rätt god, lite hård. Himla tur att inte Anders var med för han hade fått psykbryt på mig..
 
Efter det åkte jag och shoppade lite julklappar så nu är jag i stort sett klar med alla klappar. Har några kvar, men vet vad jag ska köpa så känner mig inte så jätte stressad över det. Åkte hem till min kusin sen och myste lite där innan jag tog med mig lilla Isa och mötte Therese på klubben. Vi kollade läget lite och gick omkring i snön med hundarna lite. Isa var en liten mes och gnällde över att det var kallt, men kom igång lite sen i alla fall. Hoppas jag får hennes riktiga vintertäcke snart för fleccen räcker inte riktigt till när det är lite kallare. Vill gärna klippa henne lite också och det kan jag verkligen inte göra om jag inte har nya täcket.
 
När vi kom hem fick hon lite kvällsmat (för hon verkar mycket bättre i magen nu) och sen sprang hon bara uppför trappan och gick och la sig i sängen. Tror hon är väldigt trött eftersom hon inte fick sova så mycket natten som var, vart hos kusinen hela dagen och sen ute en bra stund i kylan. Det är inte lätt att vara Isa alla gånger... Nu ska jag ha lite kvällsmys, själv, för Anders är ute och äter, jobbgrej, åh ja Isa sover...

bulimi

Se där får man för man kallar sin hund för tjockis. Ikväll spydde hon tre gånger, 1 gång ute med husse och när jag kom hem två gånger på mattan. Hon ser lite smalare ut nu i alla fall :)
 
Nä det är synd om den lilla när hon inte gör det friviligt. Nu har jag kommit hem från jobbet i alla fall och ska försöka sova lite innan jag ska vara där igen om mindre än 12 timmar. Vi har först möte och sen ska vi käka julbord och sen tänkte jag passa på att julshoppa lite eftersom jag ändå har Isa hos min kusin :)

löptik

Idag startade vi dagen i skogen med en liten promenad. Skönt, och sen har jag bara ätit frukost och tagit det lugnt. Ska snart åka och jobba och känner verkligen inte för det. Jag har 6 arbetspass kvar tror jag, 3 dygn, 2 kvällar och ett dagpass. Har verkligen börjat räkna ner och orkar inte direkt engagera mig allt för mycket. 
 
Isa löper ju nu och verkar lite knäpp. Idag har hon sprungit upp och ner flera gånger i trappan och gått runt och grejat med jag vet inte vad. Bäddar, ordnar och har sig. Hon ser dessutom ut som hon ska ha valpar när som helst så var tvungen att väga henne. 15.2 kg så lite upp men inte så mycket. Vet inte om hon är lite skendräktig eller nåt. Hon har ju rätt mycket päls nu också så ser väl värre ut än vad det är men hon ser verkligen ut som en gående tunna. Ska snart trimma ner henne lite och bada henne för hon är så tovig, men vill inte göra det fören hon fått sitt riktiga vintertäcke som jag beställlt :) Ett rött från hurtta som kommer matcha min vinterjacka :)

Målviktsforum

Jag
Startvikt: xxkg || Delmål: -5kg || Slutvikt: -10kg
Vecka 1: - 0.6 kg
Vecka 2: + 0.5 kg
 
Tess
Startvikt: xxkg || Delmål: -4kg || Slutvikt: -8kg
 Vecka 1: - 1.4 kg
Vecka 2: + 0.2 kg  
 
Ida
Startvikt: 63kg || Slutvikt: 60kg
Vecka 1: - 0.4 kg
Vecka 2: -         
Ja denna veckan gick ju som den gick... bara att börja om nu då...

chocklad chocklad chocklad

Jag är sugen på chocklad!!! Jag har bestämt mig för att försöka skärpa mig igen efter en rent katastrofal vecka, och har faktiskt lyckats med att inte äta något onyttigt idag, men gud vad jag har vart chockladsugen efter jobbet. Jag skulle kunna döda för lite chocklad.. Kan inte vara bra att ha ett sånt begär... helt beroende.
 
Jobbar annars mycket så orkar inte göra något annat. Börjar tidigare imorgon och börjar tidigare på fredag. Fredag jobbar jag dessutom hela dygnet och får gå upp mitt i natten (typ) för att hinna i tid. Kommer vara så trött så vet inte riktigt hur jag ska orka... Får se hur jag orkar och hinner med träning denna veckan, är ju inte direkt längst upp på min prioriteringslista.

2:a advent

Shit vad tiden går fort och jag som inte har köpt så mycket julklappar än. Idag har Isa ätit glyco en månad så minskade så hon får ½ bit om dagen nu. Har inte märkt någon skillnad på henne alls sen jag började så det är ju jättebra för tror inte hon kan få något bättre än glyco.
 
Idag har hon börjat löpa dessutom och upptäckte att jag måste köpa ett tikskydd för det hade jag visst inte gjort förra gången. Hon har Nellies som det är XL på... det funkar faktiskt men ska nog köpa ett imorgon.
 
Jobbar hela dagen idag och ska bli kalas på jobbet men ska inte äta något! Denna veckan har verkligen gått sämst. Jag har ätit socker varje dag hitills så tänkte jag kanske kan klara mig utan idag. Jag har i alla fall tränat mina tre gånger eftersom jag räknar med min långpromenad, men så mycket mer har det inte blivit. Får väl ta nya tag och typ börja om imorgon... :(

sheldon spanks amy

Weeeii har nu 301 prenumeranter :) En önskan i uppfyllelse och nästa vecka kanske kanske jag kan får min BATB önskan i uppfyllelse också ;)
 
Annars händer det inte speciellt mycket här hemma idag. Orkar inte dra och träna även om jag egentligen hade planerat att göra det och borde göra det men som sagt... orkar inte. Tittar typ bara på tv serier idag och njuter av sista lediga dagen. Ska laga lite maträtter och kanske baka lite julgodis sen. Jag vill inte baka julgodiset för tidigt för då kommer det inte finnas något kvar till jul... Ja denna veckan går ju inte sådär jättebra med att följa alla regler jag och Tess satte upp och lär väl visa sig i målviktsforumet på tisdag också. Jag och Isa gick i alla fall en lite längre promenad imorse :)
 
Skratta så jag höll på att dö. Detta avsnittet var störtskönt!!

manikyr

Idag startade jag och Isa dagen med att pulsa fram i skogen i alla snö. Isa var i sjunde himmlen och simmade runt i alla snödrivor, men det märks att tom hon tycker det blir lite väl mycket snö när hon försvinner i diken. Hon är ju ändå ganska stor så stackars alla små vovvar där ute. Våran vanliga morgonrunda halverades men det tog nog ändå lika lång tid och vi var nog tröttare ändå när vi kom hem. Jag hann käka lite frukost innan jag skulle ge mig ut till manikyren. Funderade på att gå dit men tyckte sen att jag kunde ta bilen istället och träna efter. Gick ut i god tid för jag visste att den skulle vara begravd i snön men hade inte riktigt räknat med den enorma drivan bakom bilen. Anders fick istället komma och hämta mig och skjutsa mig till manikyren och sen gick jag hem. Det gick riktigt bra för då hade dom hunnit ploga så var ganska skönt ändå.
Vi ska åka och shoppa lite ikväll och köpa ordentliga snöskyfflar så vi kan komma fram :)
julnaglar :)

träning

Igår var jag inte så sugen på att träna men tänkte jag kunde gå på step basic eftersom det sist inte var så super jobbigt. Tänkte att jag dessutom kunde passa på att höja brädan ett snäpp då. Kom dit och då visade det sig att den ledaren var sjuk så vi fick Ida. Ida är den jag brukar träna för och hon är skitbra, men hon kör hårt. Igår sa hon dessutom att hon hade slängt in lite övningar från step dance istället så det skulle bli lite tuffare.
 
Jag höll fasen på att dö. Var tom tvungen att kolla in vart papperskorgen stod ifall jag skulle spy för det kändes som det hela tiden. Mitt i passet skulle vi dessutom höja brädan till högsta och körde ett tag på det och sen sänkte vi brädan igen och ökade tempot istället. Jag orkade inte precis hela tiden, men jag hängde med riktigt bra tyckte jag själv och framförallt puschade jag mig och fuskade inte utan körde verklinge stenhårt hela passet igenom. Det var skitroligt och tror det var den puschen jag behövde för att komma igång igen.
 
Idag har jag faktiskt inte så farlig träningsvärk som jag trodde men jag är ganska trött för jag fick sån hemsk huvudvärk efter träningen. Troligtvis både vätskebrist och sömnbrist. Hade inte riktigt ätit ordentligt, kalorier hade jag så jag kunde ta av men hade bara fått i mig det genom att äta pepparkaksdeg. Inte så bra, känner verkligen skillnad på energin. Idag hade jag tänkt att jag skulle dansat men avbokade det nu för det är så dåligt väder så känner verkligen inte för att ge mig ut. Tränade istället 30 min gång på bandet och gjorde lite mag- och midjeövningar på golvet. Blev inte så effektivt och inte riktigt som jag planerat för det var en liten gris som skulle vara med och träna hela tiden så var inte enkelt :) Hon fick också gå på bandet i nästan 10 min sen och var väldigt duktig :) Ska nog ta mig en promenad i skogen sen också
så får det räcka med träning för idag.
 

isbjörn

Nu är vädret helt perfekt, vilket innebär att det räcker med snö nu. Jag gillar snön, men jag vill inte ha så mycket så man inte kommer fram och allt bara blir jobbigt. Känns som vi är på väg ditåt. Isa hade skött sig inatt och eftersom hon vart på dagis så var hon som ett frimärke på anders igår istället :) Hon blev väldigt glad när jag kom hem idag så vi tog oss en skogspromenad direkt. Isa är helt galen när det är snö ute, hon bara leker och busar hur mycket som helst. Omöjlig att få med på film också...
Kana på öronen och allmänt busa runt i snön :)

Målviktsforum

Ja, då har första veckan gått och jag tror det var den som var lättast... på ett sätt, i alla fall för mig. Sockersuget kanske var som värst men motivationen var också som bäst. Dessutom verkar det som mitt sockersug är värst nu och motivationen är låg vilket inte blir någon bra kombination. Denna veckan kanske får bli mycket pepp.. :)
Jag
Startvikt: xxkg || Delmål: -5kg || Slutvikt: -10kg
Vecka 1: - 0.6 kg
 
Tess
Startvikt: xxkg || Delmål: -4kg || Slutvikt: -8kg
 Vecka 1: - 1.4 kg
 
Ida
Startvikt: 63kg || Slutvikt: 60kg
Vecka 1: - 0.4 kg
 
Mycket duktigt! Bara fortsätta och kämpa nu i allt julbak :)

3 dec

Lucköppning i motionskalender... 10 ggr hunden (vartannat ben och arm sträcks ut, jag kör även ut från kroppen för att komma åt midjan lite mer och så in och sen ner, byt ben och arm) och 20 crunches. Passar bra eftersom jag jobbar och det är sådana övingar vi brukar göra på MRL och Coren som jag missar idag. Känner mig inte direkt på träningshumör ändå. Förra veckan gick väldigt bra med motivationen, men den försvann liksom lite nu... Jag hoppas den och träninggssuget kommer tillbaka i veckan då jag är ledig fram till lördag. Jag är verkligen ledig också eftersom jag blev godkänd i kursen :)
 
Saknar mina älsklingar också. Isa borde bli hämtade på dagis ungefär nu och hoppas hon sköter sig inatt. Hon skötte sig till idag, men fick ju sova på min arm och mysa.. behöver jag säga att jag inte var sugen på att gå upp när väckarklockan ringde. Det är ju så himla kallt ute nu med... dessutom var jag ute hela fm så nu kan jag i alla fall vara inomhus med gott samvete.

önskelista

God Jul alla underbara prenumeranter!
Den här videon är egentligen skitdålig, men ville göra något litet juligt :)
Önskelista:
300 + prenumeranter
(Snart där 295 st, prenumerera på mig om ni inte redan gör det ;p)
Fler snälla kommentarer och tummen upp på mina videos
Cat och Vincent får till en kyss snart/blir ett par

Den 16 december ska vi ha en liten agilitytävling (får man komma och kolla om man vill) på klubben och efter det tänkte jag göra en liten roligare video med lilla skruttan:)
 

ätardag

Åh gud det kommer jag få höra resten av mitt liv (att jag har en ätardag idag). Honey förstår inte riktigt det där med hur tjejer och bantning fungerar...
 
Jag har faktiskt inte ätit socker på nästan en hel vecka men idag var jag trött och sugen så på fm blev det lite pepparkaksdeg och ikväll blev det en kaka. (Hitills en kaka...) Kanske inte så bra att ha en ätardag innan vägningen, men blev så idag... igår skulle jag ju fastat men det orkade jag inte heller, men åt inte mer än 800 kcal och då har jag inte räknat bort någon motion :)

Imorse kom jag hem till en sur Isa. Hon hade bajsat inne två gånger och kissat inne och skällde som en idiot när jag kom hem. Trodde först att honey inte hade tagit hand om henne ordentligt, men så var inte! Hon har nog bara vart jädrigt sur för att jag inte vart hemma. Honey hade tom med vart ute med henne en extra gång väldigt sent, men.. Isa är ju som hon är... billig ibland. Vet inte riktigt hur jag ska träna bort det heller. Gick ju bra i sommras men då jobbade jag inte dygn såhär tätt och det lär jag väl kanske inte göra så mycket sen heller, men ska ju köra dygn imorgon också så vore skönt om hon kunde sköta sig då. Tror det kanske går bättre för hon ska vara på dagis hela dagen och sen är hon nog för trött för att protestera när hon väl är hemma. Tycker lite synd om henne också för hon blir som ett litet klister när jag har vart borta så länge.
 
Vi tog oss i alla fall en promenad i skogen och Isa är helt överlycklig för snön. Hon springer som en tok och kanar runt på öronen. Det tycker hon är skitkul, men roligast är det på is :) Julpyntat lite, men får köra mer i veckan när jag ledig, vart och handlat och haft lite tacomys ikväll. Fått färdigt allt plugg nu också så hoppas bara jag blir godkänd också.

Nä nu blir det lite mys och kanske en kaka till innan läggdags. Har inte gjort 20 pullups idag som var lucköppningen. För det första klarar jag inte ens en hel och orkar inte idag. Vi har inte satt upp våran "sån" så hoppar nog dagens lucka :) Känns som jag skulle vilja hoppa veckans invägning också men men...

motions adventskalender

Herregud vad det skulle vara svårt att hitta då! Nästa år får jag nog göra en själv. Det var faktiskt tack vare Ida som jag hittade denna kalender som jag tänker följa och tycker ni ska göra samma, speciellt ni i målviktsforumet ;) Så idag gäller alltså att göra 50 knäböj, se till att gå djupt och gör dom inte för fort. Det ska brännas!

Idag jobbar jag dygn och somnade redan klockan 8 igår efter att ha ätit några pannkakor. Hann inte ens säga hej till Anders för han kom hem senare, men kan minnas att jag fick en puss i alla fall :) Imorse när jag klev upp var det mörkt och kallt och frös och ville ligga kvar i sängen. Pigg som en mört följde Isa med mig ner i alla fall för frukost och sen fick hon ut i trädgården. På köksbänken stod det en ros och en liten gullig lapp från Anders. Han är så söt :) Älskar såna överraskningar och han kan göra sånt lite då och då när man minns anar det, absolut inte på alla hjärtans dag :) En gång hade han bara vart ute och plockat en ros i trädgården och satt på ytterdörren till när jag kom hem, det behöver inte vara så mycket, men älskar sånt!! Det kan göra hela min dag och idag behövde jag det verkligen :) Jag kommer bara vara hemma lite på söndag efter att jag slutat på morgonen och sen jobbar jag dygnet på måndag igen.
 
 

Tillbaka till startsidan
RSS 2.0