baka liten kaka..

Testkör lite inför kalaset på fredag.. Blev ganska gott, men inte så bra så på fredag ska jag testa en annan grej och hoppas det blir bra för kan inte testa mer för då kommer jag rulla fram i veckan.
behöver jag säga att detta inte är min paj och min liknade inte ens denna... försökte göra en chokladpaj, men recept och jag går inte ihop så ska testa min egna lilla idé så får vi se om det kan bli något...
Kört lite slalomträning med Isa idag. En gång på fm och en på em. Fmpasset gick inte så bra. Hon hetsar upp sig så och då tappar hon bort sig, vet inte vad hon pysslar med, blir frustrerad och bara springer och hoppar upp och ner och biter mig i armen. Prövade att ha båda mina armar bakom ryggen och det gick väldigt bra. Inte så fort, men det syntes att hon koncentrerade sig på pinnarna och hur man skulle gå istället för att leka med min arm.
 
Empasset prövade jag direkt utan händer och hjälpte till lite med ett finger om det behövdes, men försökte att låta det vara så mycket som möjligt och låta henne själv komma på vad som är rätt och fel. Gick faktiskt väldigt bra och Isa är så lättlärd så det här kommer hon nog komma på ganska fort. När jag är på högersida fungerar det bäst och hon får upp lite fart tom. Vänster sida är svårare och får hjälpa henne lite, men går helt ok ändå. Rolig träning!
 

agilitytävling

Idag åkte jag och Isa på agilitytävling i Töreboda. Det var en inofficiell och inte så jätte många starter i varje klass. Kändes lite lagom att börja med att titta på faktiskt. Vi kom dit lite senare än jag planerat för jag hittade inte till Töreboda... Jag kom faktiskt inte på vad felet var fören jag åkte hem och åkte rätt väg. Jag glömde bort mig lite imorse och svängde in till klubben istället och efter det körde jag väl på vana eller något för då åkte jag på mot Linköping.. Kom ju fram till sist i alla fall och missade bara första banvandringen :)

Hade med mig Isas gigantiska bur och en festivalstol jag var och köpte mig igår. Fick sitta i Therese tält men ska införskaffa mig ett sådant när jag blir rik för det behövs verkligen. Jag testade att ha Isa lite i buren igår hemma och det gick ganska bra. Jag var ändå lite osäker på hur det skulle gå eftersom hon fått sån panik när hon blivit instängd i den när jag har tränat. Hon hade en hel del bra förebilder brevid sig och hon skötte sig så himla bra. Hon låg så skönt i den där buren och var ganska tyst också. Skällde till någon gång och pep till lite, men det var mer för vad alla andra hundar gjorde m.m. Jag uppfattade det ändå som att hon kände att det var hennes "trygga" bur och att hon kunde slappna av bra där. Var verkligen inga som helst problem att ha med henne på tävling och det var superkul att vara där fast jag inte ens tävlade.
 
Det var väldigt nyttigt för mig att se hur olika människor och hundar det finns och att alla inte är så perfekta som jag ibland får för. Det var några hundar som sprang utanför banan m.m. så om Isa skulle göra det är hon inte den första. Dessutom känns det lite tryggare efter uppvisningen för är inte så säker på att hon faktiskt kommer göra det. Hon tycker det är så himla kul så hon vill ju bara köra. Blev riktigt täävlingssugen och så himla stolt över hur hon skötte sig! Är nog lite som Therese nämnde... vi har haft Isa i ca 7 månader nu och hon har verkligen blivit tryggare i sig själv nu. Hon är inte alls lika rädd och osäker hela tiden och det känns som väldigt mycket har lossnat och lagt sig bara de två sista månaderna. Lillstrumpan börjar växa upp bli en hund :)
 
Filmade Therese och gjorde en liten rolig video...

agilityträning

Ikväll var det dags för agility igen :) Vi var ganska laddade för gick upp tidigt för skolan, där jag fick reda på provet. Blev godkänd, inte superbra betyg men ok. Hon tyckte jag kunde utvecklat en fråga, jag hade svarat bra och rätt på den men kunde använt lite mer fysiologiska och medicinska termer för högre betyg. När jag kom hem var jag så himla trött så jag och Isa sov i tre timmar. Vaknade med panik för jag trodde jag hade försovit mig och missat agilityn (= katastrof - får inte hända!) Det hade jag inte, utan hade ganska gott om tid..
 
Vi fortsatte i alla fall med samma bana som i måndags fast en annan väg. Första banan var inte enkel, men ganska enkel när jag fått visat hur man kunde göra den enkel genom att ta en annan väg än min svåra med byte och allt möjligt jag höll på med. Det enda vi egentligen hade lite problem med var slalom. Fick visat för mig hur jag kan fortsätta träningen för att förhoppningsvis kunna komma fram till att hon ska kunna ta det själv på kommando sen. Det köpte hon bra, jag småspringer lite brevid och bara visar lite smått med handen. Inte vevar så mycket som på videon :) Sen ska jag även börja med att avbryta henne när hon börjar bita och hoppa efter min arm så mycket. När hon gör så lägger vi av direkt och så fortsätter vi när hon lugnat ner sig lite. Det gick ganska ok, påbörjade lite på det ikväll för hon var ganska hemsk med det i slalomet idag. Hon blir sån när hon blir frustrerad, hon vet inte vart hon ska, eller inte kan hindret riktigt så det tar för långt tid m.m.

Vi körde sen även en till väg som var lite klurigare. Den gick bra, men jag valde att göra ett framförbyte precis efter slalomet vilket gjorde det enklare för mig. Fick sen istället prova att göra bakombyte efter nästa hinder och det gick sådär. Eller det gick bra, men hon kan ju inte riktigt bakombyten än och hittade inte riktigt hindret så blev en snurr framför varje gång, men hon fixade det så var inga problem så... men jag har ju lite högra krav så var ändå inte riktigt nöjd. Efter träningen var klar stannade jag kvar med Therese lite så Isa fick leka med Sid, som hon verkar älska över allt annat och då visade hon mig även en handling sväng man kan göra som kallas för jacko. Vi testade en gång och det gick riktigt bra faktiskt. Nu ska jag sista månaden, innan Isa får gå i vintervila försöka satsa på lite slalom, olika byten, runda runt ett hinder och sen hoppa, hoppa och göra en snäv sväng efter och så gungan förstås. Agility är så roligt, skulle kunna ägna mig åt det på heltid tror jag :) Får köpa lite fler hundar bara ;)
 
Hittade inte så många klipp med den svängen, men här har ni ett i alla fall. Vet att jag sett ett bättre en annan gång, men ni förstår kanske lite vad jag menar :)
 
På onsdag ska vi ha lite lätt avslutningstävling och köra som om det vore en riktig tävling första runda. Ska bli spännande och väldigt nyttigt. Då får man komma och kolla om man vill :)

dagen

Blev som sagt lite firande hos Anna idag. Busan följde med och skötte sig väldigt bra :) Kom hem och fick mer eller mindre vända i dörren för Anders hade blivit sämre igen så fick åka in till jourcentralen där han äntligen fick lite mediciner så hoppas han kan få bli lite bättre snart. Smart som jag var tog jag med skolböckerna men det tog inte så långt tid, men hann göra lite i alla fall :)
Roligt att åka bil

Wilma slängde vi ut
vilket var väldigt intressant
Anna bjöd på spagetti och köttfärssås och vaniljbullar (hemmagjorda)
Wille har inte riktigt lärt sig att gå över vovvar än så blev mer på vovve
1 år imorgon
Trött efter barnpassning ;)
Isa fick bara in och äta och dricka innan det blev en snabb promenad och sen fick hon följa med och köra in Anders. När man har vart borta en hel dag så är det bara raka vägen till mat/vattenskål och sen raka vägen till soffan och helst bygga sig en myshög av kuddar och täcken. Så nu blir det myskväll för mig och Isa med Criminal minds och Jack & Jill. Mycket ovanligt!
 
 
 
 

prov

Då var provet på hjärtat gjort. Så skönt att ha det avklarat. Igårkväll och imorse kändes det ganska bra men när jag satte mig i skolan imorse, inte alls lika bra. Tror det gick ganska bra. Skrev på alla frågor i alla fall och i efterhand var det två eller tre jag kanske kunde utvecklat lite mer men svarade i alla fall rätt på dom. Vet inte alls vad jag kan få för betyg, men godkänd borde jag bli. Får reda på det redan imorgon så det är skönt att vi får det så snabbt.
 
Nu ska jag och Isa sticka iväg på 1-årskalas för Willie och förhoppningsvis shoppa lite födelsedagspresenter till 2-årskalas snart ;)

gårdagens träning

Igår var det dags för agilityträning igen på kvällen. Therese hade byggt en bana som man kunde köra på 4 olika sätt. Vi hann med 2 olika innan det blev mörkt och vi gick in och hade teori. Jag trodde Isa skulle vara trött men hon var jätte laddad. Tror hon hade lite nerver på uppvisningen också för igår höll hon tydligen på att göra kullebytta över ett vanligt hopphinder. Det gick undan igår kan man säga men det var jättekul. Banorna var lite klurig, inte jättesvåra men väldigt roliga. Vi hade med slalom och det gick ganska bra. Går jag på högersida är hon riktigt duktig, men inte riktigt lika säker när jag går på vänster sida.
 
Körde gungan innan och den gick riktigt bra. Hon vågar inte ha så mycket fart, men hon verkar inte speciellt nervös längre :)
 
Efteråt fick Isa som vanligt springa lös med Thereses hund Sid och även Lisas lilla västgötaspets Gizzla. Isa älskar Thereses hundar Sid och Manco och busar och leker med dom som bara den :) Jätte roligt att se.
 
Nu ska jag inte plugga. Har pluggat till provet imorgon bitti och jag tror jag kan det. Vi fick lite test igår på det i skolan och jag kunde faktiskt en hel del. De flesta hade inte ens börjat läsa men ibland tror jag att det är bra att jag tror jag är så osmart för då läser jag ordentligt och börjar i tid. Återstår väl att se imorgon, men tycker jag borde bli godkänd om jag inte får total blackout. Fick dessutom tillbaka min sista uppgift i Psykologi och även slutbetyget för kursen och det är jag verkligen nöjd med :)
 

bild från tidningen

Här är bilden från tidningen :) Riktig actionbild och syns verkligen hur kul Isa tycker det är. Precis hemkommen från träningen och det gickk jättebra. Hon var supertaggad men berättar mer om det imorgon. Nu ska jag äta... igen. Åt en STOR portion innan, åt chocklad och smörgås under och nu efter blir det macka... *hopplöst fall*
 
Gjorde en video med alla från uppvisningen :)

magsår

Inte jag som har det, men man skulle kunna tro det eftersom det är jag som gnäller om hur mycket jag har att göra hela tiden, men är ganska bra på att mysa med Isa också så jämnar nog ut det hela :)

Nä det är stackars älsklingen jag fick skjutsa in till akuten igår. Spenderade 4.5 timma där innan vi kunde åka hem med lite äckliga cocktails som skulle hjälpa han att ta bort smärtan lite och sova. Det är väl långt ifrån bra men han känner sig lite lite bättre i alla fall. Han skulle väl få någon kallelse sen för att undersöka saken nogrannare. Kom hem vid två inatt och då var jag dödstrött, hungrig och törstig. Isa lämnade vi hemma och det gillade hon inte när det var mörkt, fast jag hade lämnat lite lampor på. Hon skällde lite när vi kom hem, och jag tror inte hon är mörkrädd men det märks att hon blir lite osäkrare när det är mörkt. Detta var ju första gången hon var själv på natten också men hon hade inte protesterat vilt med att ta något hon inte skulle så tror inte det var så farligt.

Jag gick upp klockan 8 imorse och satte mig och pluggade hjärta och kretslopp. (Hann inte vara så smart att jag tog med det till KSS.) Anders vaknade väl till lite senare men ni kanske kan gissa vem som är tröttast idag. Hon har bytt från sängläge till soffläge men har inte vaknat till det minsta och inte ens visat att hon vill ha frukost och inte vart ute. Förhoppningsvis vaknar hon till innan kvällen för då är det agilityträning igen och det skulle tydligen bli en rolig/klurig bana om jag inte minns helt fel.
Kan nog fixa bild från tidningen ikväll :)

familjedag och uppvisning

Ja då kom eldprovet.. Isa fick mycket väl godkänt med två guldstjärnor i kanten ;)

Idag startade vi dagen med att sälja vår säng och sen var resten av fm lugn för jag pluggade medicin och Anders är sjuk. Isa tyckte vi var skittråkiga och skuttade runt med sin nya råtta som hon fick av husse efter hans Ikea besök. Jag var skitnervös att hon hade för mycket energi och trodde hon skulle vara trött efter all träning denna veckan men verkade inte så.. Gick ut en liten kortare promenad i skogen så hon fick springa lite lös innan vi skulle åka och tog sen med mig pappa och syster upp till familjedagen på klubben. Väl där blev jag skitnervös för att Isa skulle dra iväg och hitta på dumheter, men när det väl var min tur gick jag in i det och Isa skötte sig toppen. Hon sprang inte iväg någon gång :) Kändes så skönt, för det ger mig ett hopp om att vi kan tävla och att träningen har gett resultat. Det syns på henne att hon är fokuserad på sin uppgift och dessutom tror jag hon och jag har fått lite bättre kontakt så när det är mycket omkring henne stressar hon inte upp sig och flyger omkring överallt utan tyr sig till mig istället. Hon vänjer sig säkert bara mer och mer också eftersom vi börjar komma ut på lite events.

Första loppet gick riktigt bra. Hon hoppade av A-hindret för tidigt, men det hann jag inte riktigt se och tunnelingången gick ju inte så bra, men däremot gick slalomet och allt därefter bra. Däremot verkade hon tro både i första och andra loppet att hon var färdig efter långhoppet, fast jag bara skrek fram hela tiden... Andra loppet gick sådär, jag var inte riktigt med och skrek i tid. Isa måste veta vilket hinder hon ska ta innan hon landar i marken, men det var jag lite sen med att skrika hörde jag på filmen. Hon kändes lite trött när vi körde, det borde hon vart och nervositet kanske hon hade. Jag tränade två gånger på banan igår och då gick det grymt mycket bättre. Däremot hade hon sån jäkla fart då så jag hann inte med överhuvudtaget då. Hon gjorde då även det bästa slalomet någonsin och trodde inte ens hon kunde gå slalom så bra än. Då hann jag inte med att fånga upp kontaktfältet på balansen så fick ta tillbaka henne, men det satt klockrent idag och fast hon trillade av med bakbenen i ett av loppen så höll hon kvar fram :)
 
Jag är jätte nöjd med dagen och det spelar egentligen inte så stor roll hur själva loppen gick för känns som allt kan hända i agility och det ända jag verkligen inte tycker är ok är om hon springer iväg och inte lyder och såg inte ens tendens till det idag :)
 

myskväll

Hemma efter en mycket blöt uteeftermiddag. Isa var blöt och frös så hon fick en varmdusch innan hon fick mysa ner sig i soffan. Hon fick filten över sig och där har hon legat. Riktig liten myskorv, men trött och blöt var även jag så tog en dusch och fixade lasange så nu ska vi mysa med levande ljus till the secret circle. Anders är i Linköping och kommer hem sent så vi har tjejmys ikväll :) Redo och laddar batterierna för familjedag och uppvisning imorgon.

frukost

Idag startade jag dagen med en 30 mins promenad med lillan och eftersom jag är hungrig typ jämt nu för tiden och har börjat äta som en varg så gjorde jag en omelett till frukost. 350 kcal blev den på. Inte alls så farligt, skulle trott att den innehöll mer. Ska plugga till provet sen och åka upp till klubben och hjälpa till att göra iordning inför familjedagen. Ska försöka mig på att göra en lasange till lunch sen :)
2 ägg
äggvita
mjölk
rökt skinka
rödlök
feta ost
lite kryddor

mysfredag

Idag har det verkligen varit en riktigt mysfredag. Fick inte sova så mycket för jag dels är allergisk mot något så bara nyser och nyser + att det inte var superskönt att sova 3 i den lilla sängen. Anders kände nog samma och såg inte jätte pigg ut när han gick upp. Isa sov däremot skönt hela natten och var den sista att kliva ur sängen på morgonen...
 
Blev en promenad med henne innan jag åkte till Lindha för frukost. Blev 2 mackor och sen hade hon bakat en supersmarrig chocklad-kola-hallonpaj som vi åt med grädde. Blev en massa tjöt och lek med Sigrid innan jag stack hemåt för lunch. Åt alldeles för mycket så slocknade i sängen med Isa efter maten men det var skönt att få sova och få plats :) Nu har lilla godispåsen åkte fram och medicin boken, så nu blir det plugg inför provet och sen lite tvmys. Jag har börjat lägga ner allt vad vikt heter. Jag vill väl egentligen inte gå upp, men orkar inte bry mig alls. Jag ska bara försöka hålla mig borta från socker på vardagarna och sen skulle det inte skada om jag åt lite mindre per portion, men får väl bli nästa veckas mål kanske.

dagens agilityträning

 
Idag har jag vart i skolan en kortis och sen åkte jag upp och träna lite agility. Igår hade vi kurs men blev inte så mycket träning för åskan så vi gick in och hade teori och sen var det mörkt. Körde denna banan igår och då fick jag jättebra tips så idag ville jag använda dom och se om vi kunde fixa det. Gick riktigt bra, men jag får inte tänka.. bara springa fort! Körde även gungan och som ni ser så gick det väldigt bra. Hon får ta det lite sakta men hon vågar ju. Tror inte det blir några problem att jobba upp farten när hon väl lärt sig den och inte är rädd för den. Lite slalom fick jag in också så nu är vi redo för uppvisning på söndag. Hoppas bara hon inte hittar på något bus...

Mål uppnått!

För ett årsen skrev jag tydligen såhär... "Idag är sista dagen! Sista gången jag jobbar ... fy så underbart!! Lite blandade känslor men som sagt jag vet att jag har gjort rätt! Känner verkligen inte för att åka dit och göra ens mitt sista pass, men blir nog bra. Hoppas jag kan hålla mig borta från godis tills imorgon. Imorgon ska jag fira! Fira att det äntligen är över! Fira att jag ska få vara glad nu! Fira att det är helg!
Ätit alldeles för mycket kalorier egentligen men men... Det är det tråkiga med att lämna detta jobbet... att jag kan äta..."

Det var när jag slutade där som jag inte har gått ner i vikt mer... bara stampat runt på samma ställe... Nu har jag förvisso ändrat på det för nu går vågen mest bara upp... Äter som en varg och är hungrig jämt. Äter ofta och mycket och inte så supernyttigt, men nu har jag i alla fall nått ett mål som jag satte upp. En vecka utan socker, godis, chocklad, bakverk. Det har jag klarat nu :) Känns skönt att jag faktiskt klarat det och kan! Läste min blogg idag och blev sugen på att börja blogga mer igen. På sistone har jag även fått för mig att jag ska försöka bli normal... försöka undvika socker på veckodagar men unna mig lite på helgen. Får väl se hur det går med det.. nu ska jag ladda upp en video från dagens agilityträning och sen ska jag försöka sova tillsammans med Isa och Anders i våran gästsäng. Det skulle komma en tjej och kolla på våran säng så har städat den, men nu kommer hon inte fören på söndag, men hon kommer troligtvis köpa den för hon var väldigt intresserad. Vi har inte fått hem våran säng och kommer inte få det fören om 2 månader så nu ska vi trängas i denna lilla 120 cm sängen. Romantiskt och mysigt... eller?? Isa verkar inte bry sig i alla fall... säng som säng och duntäcke... Hon kommer säkert älska vår nya säng sen.. alldeles mjuk och fluffig, känns som man sover på moln. Nu känns det som jag sover på en bäddsoffa, vilket jag gör också.

agilityträning

Igårkväll åkte jag upp för att träna lite agility. Anders följde med och skulle prova fota och filma lite med sin kamera. Blev lite gungträning och bakombyte. Gungträning gick till en början väldigt bra så prövad att låta henne köra den själv. Det gick inte alls bra. Hon blev rädd och tyckte det var skitotäckt när den tippade så backade och då tippade den ju bakåt igen och då flög hon av. Fick baka en hel del steg, och trodde jag hade skrämt henne för livet men gick ganska bra sen och fick kunde ta oss tillbaka till där vi var när vi började. Idag tittade jag även på filmen och såg att det inte alls var så farligt som jag först trodde. Hon såg inte riktigt så rädd ut som jag trodde efter utan det är själva vippandet hon inte gillar. Det andra gick ganska bra och såg ganska bra ut även efter. Dessutom såg jag att hade jag bara fart snabb med foten så att inte brädan vippat tillbaka när hon backade så hade det kanske gått lite bättre.
 
Hur som helst så ska jag i alla fall fortsätta träna den och börja träna bara det lilla vippandet. Hon var ju livrädd för smällandet i början med, men kom över det när vi tränade så börjar känna mig lite posetiv igen. Igår var jag typ helt förstörd och trodde jag hade förstört allt och att jag kunde lägga ner allt som hade med agility att göra...

Vi fortsatte sen även träna på en liten lätt bana med säcken bara för att vi skulle ha lite roligt och passade på att köra den när Anders var med så jag kunde få med det på film :) Prövade även en annan bana med ett bakombyte som funkade fint. Ställde även upp tre hinder bara för att köra bakombyte och det gick jättebra och såg fint ut åt ena hållet, men åt andra funkade det inte alls lika bra. Jag har ärligt talat ingen aning om varför det inte blev lika bra och jag kan inte se det på filmen heller, så får se om mina experter har några åsikter :) Det gick helt ok, men hon gjorde en snurr innan varje gång för hon var inte riktigt säker på mina tecken antar jag och fick  väl henne inte att låsa på hindret.. Vet inte...

Kommer kanske film någon annan gång när jag har tid att redigera ihop något... Här är två kort i alla fall, det första är när Isa står längst ut på gungan.


gårdagens agilityträning

(Varning för allmänt rörigt och babbligt inlägg...)

Igårkväll var det agility igen. Laddade till tänderna (som vanligt) åkte vi upp och hjälpte till att bygga en liten kortare bana först. Det var hopphinder och tunnlar. På två ställen var man tvungen att göra byte, innan eller efter en tunneln och efter en tunnel och innan ett hopphinder. Jag gick banan och fösökte räkna ut hur jag skulle göra. Min plan var att byta efter första tunneln.. jag hade helst velat göra ett blindbyte där men det klarar inte jag och Isa av så jag tänkte att jag skulle satsa på ett framförbyte, fast jag aldrig kommer hinna med det. Efter tunneln och innan hopphindret tänkte jag göra ett framförbyte, hon är ju i tunneln så kan ju typ göra vad jag vill då.
 
Körde banan och det blev ganska mycket pannkaka av det mesta. Jag hann inget, och hade ingen aning om vad jag pysslade med och det blev nog en härlig blandning av det mesta. Fick lite tips från mina tränare (Therese och Alexandra från nybörjarkursen) och kom fram till att först och främst så efter tunneln och innan hopphindret kan jag göra blindbyte. Isa är ändå i tunneln så hon ser inte ju ändå inte vad jag gör. Det sparar tid eftersom jag inte behöver dansa runt och snubbla på mig själv. Dom tyckte även jag kunde pröva ett blindbyte vid bytet innan.. kan ju inte mer än misslyckas...

Gjorde detta och det gick riktigt bra. Gjorde banan tre gånger till och de två sista gångerna satt det riktigt bra. Jag fick sen även köra banan baklänges och det gick riktigt bra när vi väl kunde starta. Isa har börjat tjuvstarta en del så försöker ha tålamod och vara konsekvent och inte låta henne starta fören jag säger till. Jag fick även lite andra mycket bra tips som jag kunde använda mig av vid start och speciellt när starten inte blev i en rak linje som igår. (Hindren stod i ett L och jag ställer mig vid hinder nr 2 innan hon får köra, och fick tips på hur jag ska visa med armarna hur hon ska ta hinder nr 1 först och sen 2.)

Sen gjorde dom det hela ytterligare lite svårare för mig och Isa så vi skulle köra banan igen fast inte ta en av tunnlarna (den längsta som låg i en böj och gjorde det hela mycket enklare). Det var en rolig utmanning som inte alls gick så bra till att börja med. Där tunneln låg försökte jag hinna med ett framförbyte vilket jag misslyckades med flera gånger och gjorde att Isa sprang förbi nästa tunnel för jag tror inte någon av oss visste något av vart vi var. Fick tips att vänta med byte till efter den tunneln och sedan försöka göra ett bakombyte. Det gick mycket bättre. Hon gjorde en liten snurr innan hindret eftersom bakombyten inte sitter helt hos oss, men hon fixade hela banan och rytmen blev inte speciellt störd av det lilla :) Dessutom blir det väl säkert bättre ju mer bakombyten sätter sig.
 
Det blev sen en ny rolig, klurig bana. Första bytet var inga problem för oss eftersom jag kan gå till andra hindret och bytet var precis efter och enbart att flytta sig lite så hon kom in genom en tunnel. Jag kände egentligen inte att banan var så klurig på sättet att få henne att hoppa hindren, men att få det bra, fina vägar och flyt. Fick lite tips om att springa fortare och att jag inte behöver vara riktigt så nära henne och ha kontakt. Hon är så pass hindersäker och speciellt på hopphinder suger hon väldigt så medan hon var i en tunnel och vände runt kunde jag springa iväg till ett hinder och ställa mig så jag fick till ett bra framförbyte innan nästa hinder. Hindret efter tunneln var på vägen dit jag stod och var inga problem att få henne att ta det fast jag inte stod där. Hon var riktigt duktig och de sista två gångerna satt riktigt bra.
 
Supernöjd med kvällens träning och efter vi hade gått en sväng och alla åkt hem så tjötade jag lite med Therese medan Isa fick leka med hennes unghund. Kunde tro att Isa skulle vart trött efter träningen men hon sprang som bara den ett bra tag ändå. Nu är nästa träning på onsdagkväll så ska bli spännande att se vad vi ska hitta på då. Börjar verkligen känna att vi är ganska duktiga och för varje gång suger vi in ännu mer kunskap båda två. Vi klarar faktiskt en hel del och det är så kul! :)

Fattar dock inte riktigt vad vi håller på med på agilityn för efteråt är jag hungrig som ett as fast jag igår åt bra innan träningen. Idag är dessutom både jag och Isa helt döda, framförallt jag och har bara pluggat och sett på film hela dagen.

trött efter träningen
Trött idag

skola

Usch och fy! Känner mig inte speciellt smart just nu... Tycker just nu det är väldigt kämpigt i skolan och framförallt med att allt ska göras så jäkla fort. Dom skiter fullständigt i om vi faktiskt lär oss det eller inte.. så länge vi kan rabbla upp det för stunden så är dom nöjda.
 
Vart i skolan hela förmiddagen och sen försökte jag jobba på en uppgift på eftermiddagen som jag fastnat på. Läraren försökte förklara för mig idag, men hon rörde bara till det ännu mer och det var blev bara flummigt och jag förstod ännu mindre efter det än innan. Satt och slet en liten stund på eftermiddagen innan jag tröttnade och satte mig och tröståt istället tills Anders kom hem. Bad honom att förklara det hela istället och fast han inte ens läst eller läser psykologi så förklarade han jättebra och förståligt så nu har jag precis gjort klart uppgiften och skickat in den :)
 
Nu kan jag kanske sova lite innan det är upp tidigt imorgon igen för skola fram till lunch, hem och plugga liten snabbis och sen blir det agilityträning på kvällen. Längtar så!! Just nu känns det som kursen och träningen behövs ännu mer för att Isa ska få lite uppmärksamhet och för att jag själv ska kunna ha lite kul och glömma alla skolböcker för en liten stund.

(Tråkigt är att jag förstört min dag idag! Viktmässigt har det gått ganska ok det sista.. Det går inte fort, men det går och det är väl det enda som är bra med skolan just nu.)

trötta

Trodde inte agililtyn tog så hårt vare sig på mig eller Isa eftersom det inte kändes så just då, men klockan åtta imorse när jag egentligen skulle gått upp så kändes det. Isa orkade inte heller gå upp och låg kvar tills jag gick ner, vilket hon inte har gjort på jätte länge. Hon brukar oftast springa ner när jag går ur sängen för hon måste kolla till (genom fönstret) sitt ställe i häcken + att hon är hungrig och vill ha frukost. 
 
Eftersom vi var så trötta tänkte jag bara gå en kortare sväng för jag skulle hinna till min manikyr tid. När jag hade gått en stund slog det mig att jag inte alls var på min korta promenad utan på den vanliga så fick lägga på ett kol hem och cykla dit i full fart, men hann :)
 
Efter det har jag och Isa bara sovit och slappat i soffan. Orkar inte göra något och vill inte/orkar inte plugga så skiter helt i det idag. Har pluggat varje dag och i förrgår efter jag lagt mig gick jag upp igen och satt uppe och pluggade halva natten och ändå ligger jag 3 uppgifter efter. Så trött på skolan och våran lärare så orkar inte ens bry mig just nu. Får huvudvärk och ont i magen så fort jag kliver innanför dom där dörrarna. Nu ska jag dra och jobba och ikväll ska jag och Isa ha myskväll med Snowhite and the huntsman :)
 
Har vägt min lilla tröttis idag också och hon väger 14,6 kg :)
 

fortsättningskurs agility

Äntligen kom kursstarten :)
 
Vi fick liten teoretisk genomgång först och sen blev det ut och köra det praktiskt. Vi tränade på framförbyten och bakombyten. Framförbyten har jag och Isa tränat på en del och det gick väldigt bra. Hon tycker det är så grymt roligt och skötte sig helt exemplariskt. Vi var på den övre delen av banan medan de andra hundarna låg vid staket. Isa hade full fokus på mig och hindren hela tiden så tror vår konditionsträning kanske har hjäpt på den fronten. Tror aldrig hon hade orkat annars. Hon är trött nu, men hon hade absolut kunnat träna mer :)
 
Vi körde även bakombyte och det har jag och Isa inte tränat på, men det gick också riktigt bra. Körde det några gånger och det gick nästan bäst när jag inte tänkte så mycket. Jag och tänka är ingen bra kombination..
 
Körde staket sen med. Då ska hon hoppa hinder snett, i en båge, typ liknande slalom. Vi hade tre hinder och det gick också riktigt bra. Fick även pröva att hon skulle hoppa första, springa förbi andra och sen få in henne över sista igen och det funkade fint. Gick tillbaka sen igen och körde alla tre hinder, så hon inte lärde sig utan lyssnade, men var inga problem heller, hon var så lyhörd och lyssnade. Riktigt rolig start och är så stolt över henne! Nu längtar vi till torsdag då vi har nästa träning och då ska vi fortsätta med fram och bakombyten :)

Isa laddar

Isa laddar hårt inför kursstarten ikväll :)

8 sep

Idag startade vi dagen med en sprintur i spåret. Jag gjorde mig en egen lite väg som blev 3.3 km. Sprang inte hela, skippade uppförsbackarna (två stycken) och tog två korta återhämtnings pauser på max 1 min. Det var rätt segt att springa idag. Hade fortfarande lite träningsvärk i benen och det kändes direkt när jag började spriga, men tyckte ändå det gick bra för jag sprang så pass mycket ändå. Isa försökte spåra husse som sprang lite längre till en början, men slutade ganska snabbt så gick mycket bättre att springa med henne idag än sist vi var i spåret tillsammans.
 
Blev en snabb lunch hemma innan vi stack till stan och shoppade loss. Hittade oss en ny snygg och underbart skön säng. Kommer troligtvis aldrig gå upp ur den sängen. Kommit fram till att vi har alldeles för hård säng och troligtvis därför både jag och Anders får ont i ryggen och inte den sömnen vi behöver. Vi var på Sova i Skövde och den tjejen som hjälpte oss var otroligt bra. Supertrevlig och kunnig.
 
Vi åkte sen och shoppade lite för mycket. Det var Anders som skulle shoppa, jag skulle bara leta efter ett par höststövlar. Vet typ hur dom ska se ut, men hittade inga till ett pris jag var villig att betala. De jag hittade kostade mellan 700-1600 kr. Så istället köpte jag kläder som jag inte behövde för 1500 kr. Såhär i efterhand kanske jag lika gärna kunde lagt de pengarna på ett par bra stövlar, men jag fick väldigt mycket kläder :) Shoppade två par träningsbyxor, två långärmade träningströjor, ett linne, en t-shirt, en sportbh och en tjock lång luvtröja. Tror inte jag har glömt något nu... Hann inte med att shoppa till Isa, men ska ta det på onsdag då hon och jag ska åka till Anna och hälsa på. Kanske lika bra att ha henne med då, för skulle gärna vilja ha ett nytt fint halsband till henne, men funderar på att beställa ett istället för jag vill ha ett som det är broderat in Isas namn på. Ett lila så det matchar hennes täcke. Tänkte fortfarande köra på att hon kan vara sötast på tävlingen, så kanske folk har lite mer överseende med att det flyger ett vitt streck över hela tävlingsfältet. Jag börjar verkligen känna att vi närmar oss tävlingsredo, men min stora skräck är att hon ska dra och hitta på bus. Hon har inte gjort det på väldigt länge nu. Jag har märkt att hon oftast bara gör det när hon är trött och helt enkelt inte orkar koncentrera sig, så försöker få henne i bättre kondition för hon ska orka mer, plus att jag lägger av innan hon blir så trött så att hon kanske skulle kuna hitta på något. Det ska bli spännande och se om hon klarar av att sköta sig hela kursen...

Efter stan blev det hemmagjorda hamburgare och hade köpt mig lite gottigt till efterrätt. En riktigt god och mysig lördagskväll blev det fast ganska kort för min och Isas del för vi kröp ihop och somnade på soffan. Hon blev faktiskt riktigt trött av dagens springning så har mest sovit idag.
Queen Isa
 

träning

Pluggat en hel del idag och gått promenad både på morgonen och eftermiddagen. När vi kom in från eftermiddagspromenaden satte jag mig med datorn och skulle plugga igen och så ser jag Isa komma bärande på min sko. Antar att hon hade tröttnat totalt på att jag pluggat fast hon har haft dörren öppen så hon har vart ute störer delen av dagen. Hon är helt omöjlig att få trött nuförtiden. Hon är lugn och kan vila här hemma, hon är inte besvärlig på det sättet, men hon sover aldrig som hon gjorde förr. Hon sover oftast om jag sover middag och på nätterna, men resterande tid är hon mer än gärna i full gång. Idag har jag haft vilodag dessutom för jag har sprungit varje dag denna veckan och de senaste två dagarna två gånger på dagen så hon har säkert saknat det. Bestämde mig i alla fall för att mer eller mindre lägga ner plugget och ägna lite uppmärksamhet åt lilla damen så tog med henne upp till agilitybanan. Blev som vanligt helt galen och då är vi ändå ensamma där... På måndagkväll lär hon väl svimma av upphetsning :)
 
Tränade på framförande och gungan idag. Det gick ganska bra, men vi behöver verkligen träna på att ha kontakten och sen släppa den. Hon kan framåt jättebra när vi tränar på det eftersom hon vet vad hon ska göra och vad vi tränar på, men att köra en bana och sen släppa kontaken på en raksträcka har hon svårt för så försöker få henne att verkligen förstå vad ordet framåt betyder.
 
Tränade även på gungan. Det gick grymt bra idag. Jag är riktigt stolt över henne. Hon gjorde den själv två gånger, inte helt med mening, men stod kvar i alla fall. Hon verkade bli lite nervös så fortsatte att hålla i den lite högst upp och släpper den halvvägs. Jag tror att hon kommer lära sig den ganska snabbt nu när hon kommit såhär långt :)
Just det ja tränade lite slalom hemma på fm. Kör med 8 pinnar nu och körde lite slalom efter gungan med. Kör hela slalomet där uppe och idag gick det riktigt bra från båda håll. Hon har börjat fattat och lagt på lite mer fart och höftvickning nu :)
 
Nu blir det väl bara en lugn hemmakväll och ska försöka sova i hyfsad tid ikväll. Imorgon ska vi försöka komma upp i hyfsad tid och springa lite längre och sen ska vi åka och shoppa i stora staden. Isa fyller ju snart år ;)

Eftersom Isa verkar tycka om skor så har hon fått sig en egen
Jag är helt övertygad om att Isa missuppfattat vad hon är för ras och blandat ihop det med en bergsget...
 
 
 
 

bloggtorka

Uppdaterar inte så mycket nuförtiden eftersom jag känner att jag inte har något direkt att skriva eller skriva om. Mina dagar ser ungefär likadana ut hela tiden...
1-2 promenader/dag (oftast ca 30 min/promenad)
De dagar jag bara går en promenad springer jag en runda.
Pluggar en massa psykologi, räknar mina kalorier och försöker att inte äta för mycket socker eller dricka för mycket cola zero. Tillåter mig ca 1-2 rutor chocklad/dag efter maten om jag måste. Har börjat dricka en hel del cola igen, men zero istället för light. Jag måste ha lite "socker" och det är bättre än kalorier. Skiter i insidan för det är bara utsidan som syns i alla fall...
Sover "middag" ca 2-3 timmar/dag och resterande tid gör jag videos, saker i hemmet eller ser på tv.
Det är typ mitt liv...

Kommer säkert komma tillbaka och börja blogga mer snart igen, men just nu har jag inget vettigt att säga.. inte om mig i alla fall. Däremot kommer jag blogga om lillan och hennes träning :)


Hittade lite gammla bilder i arkivet. Isa och Nellie med samma gossedjur.. fast han lever inte längre.. Isa har dödat alla sina gossedjur.. tom sin älskade apa. Fast hon älskar dom ändå även om dom är väldigt tunna nuförtiden. Den enda hon inte biter på nu är den gigantiska korven men den har hon bara som sovstöd. Lite för stor för att springa omkring och leka med, men hon är inte rädd för den längre i alla fall ;)
 

agilityträning

Yes!! Äntligen färdig med första uppgiften i psykologin!! Känns så skönt :) Belönade mig även idag med en tur till agilitybanan. Blev lite:
Kontaktfältsträning - vilket satt klockrent alla gånger :)
Säcken - Går som hejsan igenom så jag satte in den i en liten kortare bana.
Däcket - Körde bara några få gånger och hon hoppade rätt alla gånger även när jag var en bit ifrån
Gungan - Går bara bättre och bättre. Har nu igen börjat låta Isa gå upp och sänka ner den sakta och sen släpper jag en bit ifrån marken. Hon stod kvar alla gånger och verkade inte särskilt berörd de sista gångerna heller. Ska fortsätta så tills vi kommer högre och högre. Det har verkligen hjälpt att hon fått lära sig att smälla själv.
Slalom - Gick inte så jättebra i början eftersom det inte var "hemma", men hon fattade ganska snabbt att det inte var någon skillnad.
 
Tränade även på några olika framförbyten och runda hindret och komma och hoppa det bakifrån (som i banan) och idag satt framförbyten riktigt bra. Runda hindret satt ganska bra när jag kom på att jag måste visa henne riktigt noga med hela mitt kroppsspråk.
 
Kändes riktigt bra och var riktigt roligt att träna idag. Isa var supertaggad och eftersom jag inte körde så överdrivet länge och jobbat upp hennes kondition så är hon inte det minsta trött nu utan står bara och spanar på alla katter som har börjat springa här uppe. Husse tror att det är därför hon sticker utanför ibland och det verkar inte helt orimligt... Hon är helt besatt och står i fönstret och stirrar hela tiden och kan inte slappna av det minsta. Själv ska jag äta och slappa nu. Har grym träningsvärk i låren efter gårdagens agilityträning.
 
Ingen video idag så ni får lite Isa pics från de senaste dagarna. 
 
 
 

agilityträning

Idag blev det en sovmorgon och sen har jag suttit och pluggat psykologi hela fm. Efter vad jag själv tyckte var mycket bra jobbat, så belönade jag mig med att åka upp och träna agility. Det var verkligen på tiden och Isa blev så glad så hon höll på att skrika hål på min trumhinna i bilen.
 
Byggde upp denna banan som Ida gett mig:


Första gången fick jag inte till framförbytet mellan 3:an och 4:an och inte heller att trycka ut henne efter 9:an upp till 10:an. Annars gick det riktigt bra och efter första gången gick även de ställena bra. Körde banan ett par gånger, men tränade aldrig på framförbyte mellan 10:an och 11:an. Försökte istället att trycka ut henne bra, vilket funkade men inte helt klockrent. Det och alla möjliga ställen man kan göra framförbyten på behöver vi verkligen träna oss på. Ska bli kul när kursen drar igång, då skulle det bli en hel del träning av olika byten. Vi har inte tränat så mycket på däcket så det sitter sådär. Jag är ju inte helt 100 på om hon går som medium hund men jag hoppas på det så tror jag ska försöka träna in däcket lite mer nu. Sista gången jag körde banan skippade jag däcket för att Isa skulle få stärka sitt självförtroende lite :)
 
Spelade in oss så ni kan se själva. Det blev ganska dålig kvalite för jag fick cropa en hel del eftersom jag var ensam.
 

Tillbaka till startsidan
RSS 2.0