bildbomb!

Idag har jag spenderat fm hos Therese för att fixa lite med agilityn och sen åkte jag hem och fixade lite till med det i filmväg och sen har jag inte hunnit så mycket mer. Hittade lite bilder som Anders tagit när jag gick igenom den andra datorn :)
Jaha nu ville inte bloggen ladda upp fler bilder så får bli bildbomb i helgen eller efter det kanske. Har fullt upp med praktik i helgen :(

Ah kan förresten ha bildbom på vad jag har klickat hem idag...
Det var lite av det jag klickade hem, blev lite strumpor och underkläder oxå :)

shopping

Åh glömde ju visa vad jag har beställt. Jag var så shoppingsugen igår och har funderat på att beställa detta länge, men inte riktigt kommit på någon bra anledning till varför. Igår var jag bara så sugen och sen kom jag på att Isa kanske tyker det är fin färg och vill ha något att byta med för att följa modetrenden :) Alltså klickades detta fina hem :)
ojojoj vad söt hon kommer bli i detta och funderar på om jag ska brodera in hennes namn på täckena också.. eller ja inte jag utan lämna in dom så det blir snyggt gjort!

Fortfarande shoppingsugen och såg att det fanns massa nya fina kläder på hm så får nog ta och betala räkningarna och kanske klicka lite... bara lite :)

kondis

Idag fick jag för mig att springa min vanliga lilla runda. Igår gick jag den och då såg jag att det var hyfsat ok på marken så förberede mig mentalt redan då :) Idag tog jag den rundan plus la till en liten extra sväng faktiskt för jag ville ha möjligheten att springa lite längre om jag orkade det eller ha möjligheten att pressa mig lite mer så att jag i sådana fall fick gå lite emellan. Den första biten var riktigt jobbig. Tyckte det brände överallt, men det gick över ganska snabbt och hittade ett bra tempo som jag la mig och höll hela väge. Jag stannade bara en gång när Isa poopa och då passade jag på att hämta andan lite, men sprang vidare resten av vägen sen. Min plan var att om jag kommer igång och springer denna lilla rundan nu när det är vinter så borde jag vara reda för att springa lite längre när det väl blir vår och barmark sen :) Bra plan, så länge det händer några gånger till :) Ganska nöjd med att jag inte sprungit på så länge och ändå klarade 2.2 km. Trodde jag bara skulle klara 1 km.. :)

Isa skötte sig fint hela vägen och tyckte det var jättekul att komma igång och springa igen, dock verkade det inte speciellt ansträngande för henne... <3

Nä nu ska jag dricka min te frukost, sen ska jag äta lite frukost/lunch innan praktiken och lämna Isa hos min kusin. Ska fixa lite plugg och lite videotesting innan det och lite candy crush så får väl sätta igång så jag hinner med alla viktiga ting.. som video och spel :D Just det ja måste se på TLG också. Fastnat riktigt i det nu, men det blir bara bättre och bättre men är ett stort fan av Mads och Jordan och Mads kropp skulle jag dö för!

dagens 6 mål?

Hm ja dom där förändringarna har väl gått sådär idag. Bättre än i vanliga fall, men kanske inte riktigt som jag tänkt mig. Blev frukost (strax innan lunchtid) mellanmål och sen middag. Kvällsfikat bestod av tre hallongrottor, vilket kanske inte riktigt var poängen det heller men kvällstid äter jag antingen något sött eller inget alls. Det går bara inte att ta en liten knäckemacka eller banan för då känns det helt meningslöst att äta. Kan dricka cola men har ju vant bort det nu så om jag kan vänja mig av med sockersuget nu vill jag inte ersätta det med colan. Jag vill helst bli av med mitt sug helt och hållet, eller minska det enormt mycket. Ingen choklad i alla fall och det är ju bra. 3 grottor på kvällen är också ganska bra för brukar äta fler under en dag.
 
Får se hur det går imorgon, dagen ser precis likadan ut som idag egentligen så borde bara kunna ta bort mina kvällsgrottor imorgon... *bara...*
 
Uppdate: Ovanstående skrev jag igår och trodde jag postade det, men nehe då.. som tur var låg det kvar här så får väl posta det nu då :P *trodde inte jag var så trött igår men tydligen...*

Målviktsforum

Jag
Startvikt: xxkg || Delmål: -5kg || Slutvikt: -10kg
Vecka 1: - 0.6 kg
Vecka 2: + 0.5 kg
Vecka 3: - 0.4 kg
Vecka 4: - 0.3 kg
Vecka 5: - 0.3 kg
Vecka 6: - 0.6 kg
Vecka 7: - 0.1 kg
Vecka 8: - 0.7 kg
Vecka 9: +-0 kg
Vecka 10: - 0.3 kg
Vecka 11: - 0.4 kg
Vecka 12: + 1.0 kg
Vecka 13: + 1.0 kg
 
Tess
Startvikt: xxkg || Delmål: -4kg || Slutvikt: -8kg
 Vecka 1: - 1.4 kg
Vecka 2: + 0.2 kg  
Vecka 3: - 1.4 kg
Vecka 4: + 0.2 kg
Vecka 5: + 0.4 kg
Vecka 6: + 0.3 kg
Vecka 7: - 0.3 kg
Vecka 8: + 0.1 kg
Vecka 9: +-0 kg
Vecka 10: - 0.7 kg
Vecka 11: - 0.4 kg
Vecka 12: +- 0 kg
Vecka 13: - 0.2 kg

ändring!

Alltså gud jag ska uppdatera målviktsforumet senare men det är ju katastrof för mig just nu. Herregud, går inte alls mycket, äter mat som om jag vore gravid 10 ggr om och äter socker som om jag hade svält i 10 år!! Nä nu ska jag verkligen försöka att skärpa mig och framförallt äta bättre. Jag har alltid svårt för omställningar, när mina rutiner inte funkar med vardagen och det gör det inte riktigt när jag har praktik, men ska ställa om dom nu så dom fungerar med praktiken och sen börjar skolan igen och då kan jag återgå till mina vanliga rutiner igen.
 
Jag ska försöka börja äta minst 3-4 mål per dag, helst 5-6, beroende på hur långa dagar jag får. Jag ska äta lite och ofta. Följa en typiska "barndag" frukost, mellanmål, lunch, mellanmål, middag, ev. kvällmellanmål. Mellanmålen ska vara nyttiga (gärna frukt, eller liknande) så att jag klara mig till de stora målen som ska vara små men med lagad mat. En dag, typ lördag kan jag äta vad jag vill, typ hallogrottor och choklad.
Jag ska gå minst 45 min sammanlagt på en dag och under praktiken behöver jag inte gymma om jag inte vill. Däremot tänkte jag att jag ska försöka börja köra styrketräning 1-2 ggr i veckan när skolan börjar igen och man får det lite lugnt och skönt och har tid och ork.

Det här är i princip omöjligt för mig för jag tycker det är så svårt.. att äta så ofta framförallt, men ska verkligen försöka. Tror jag får lite mer energi då och jämt utspritt över dagen. Jag ska ta mig till en optiker och kolla synen någon dag också och i värsta fall vårdcentralen. Måste kolla upp min huvuudvärk. Igår fick jag det igen fast jag bara var på praktiken i 5 timmar och gjorde inget ansträngande under dagen, läste inget heller och satt inte en massa framför tvn eller datorn, var ute en hel del. Hade en ganska bra dag tyckte jag, men icke... Alvedon hjälper inte heller. vet inte om jag äter det för ofta så jag typ har blivit imun mot det. Nä ska kolla upp det så får vi se..
(Keso och banan frukost)
Annars längtar jag tillbaka till skolan. Visst det är roligt på praktiken, men jag orkar bara inte jobba! Hela den här terminen skulle handla om att jag skulle få ta det lite lugnt och skönt i skolan och bara göra det, men så har det verkligen inte blivit. Har ju påbörjat mitt hemliga projekt, plus praktiken och sen är det en massa med agilityn och jag vill ju allt och agilityn och skolan är rolig men jag orkar bara inte!! så det ska bli skönt att få gå tillbaka till lektioner, bara sitta och lyssna och skriva fm och em och sen ha hela kvällen hemma och ledig alla helger. Det passar mig så perfekt!!

Vi hade dessutom en hemtenta i specialpedagogiken för ett litet tag sen och fick mail idag från min lärare som skrev att jag fick A och att hon tyckte jag var så duktig! Det värmde och det var så kul, mitt första A. Det är typ omöjligt att få A känns det som och får bara B annars, men nu fick jag det och i specialpedagogik som jag brinner mest för också :) Ska bli intressant att se vad jag får i kursen sen för fick bara B på provet och sen har jag ju validerat bort en massa så blir inte mer uppgifter så det hänger kanske på vad jag får för omdöme från praktiken...
Isa var trött igår efter söndagens agilityträning och orkade inte ens säga hejdå till mig, inte för att hon brukar det, men hon brukar åtminstone ligga på mage och titta på mig när jag säger hejdå och går...
 

Agilityträning

Igår filmade jag tränigen och jag är jättenöjd med Isas insats. Min sådär... Första varvet gick väldigt bra och extra stolt för hon satte slalomet så fint och samtidigt behöll mycket fart. Jag borde struntat i godiset på gungan och bara kört på. Extra stolt över att hon satte "back" kommandot så fint på hindret innan korta tunneln.

Andra rundan var hon superduktig som tog balansen fast jag stod så långt bort. Sen missade hon andra porten på slalomet för att jag trodde hon kom för fort och skulle missa första så jag gjorde något konstigt så hon blev fundersam och missade andra istället. Gungan gick mycket bättre men feg och hönsmammig som jag är så trodde jag hon kom med för hög fart så skrek dessutom till lite vilket var dumt men så blev det för jag trodde hon skulle göra ett svanhopp igen. Borde kört på även där och bara saktat in henne lite. Annars ganska nöjd med gungan där. Dålig kondis och trött vid det här laget så orkade inte visa ordentligt med kroppen när vi kom till back kommandot. Jag måste rikta min kropp, bröstkorgen och axlarna mot hindret för att hon ska ta det för hon följer den riktningen min kropp pekar mot. Jag avslutade även efter tunneln för hon var trött och jag var trött och hon hade vart duktig :)

Vi körde lite där emellan också och eftersom första varvet gick så bra pressade jag på lite för mycket och slarvade med min kropp och handling så missade lite ibland. Gungan gick bra dessa två gånger sen övertränade jag den lite. Lätt hänt, men max två gånger går med henne sen blir hon nervös plus att jag gör den lite till en grej. Måste sluta med det! Men nu får den vila lite och sen ska jag bara fortsätta ha den i en bana såhär där jag ska lägga fokus på annat än gungan. Denna banan var inte så svår vägmässigt men inehöll många svårigheter för mig och Isa, kontaktfält, slalom, gunga, backkommando (väg) men är jätte nöjd med henne och tycker allt som allt att det gick väldigt bra :)

finally!!

Äntlingen kom den epica kysscenen :) Å då var jag givetvis tvungen att göra en video :)

biffar

Inatt sov jag så himla kasst men är ändå hyfsat pigg idag så det är ju skönt. Efter frukosten idag kom svärfar hit en sväng för han och älsklingen skulle ut och åka skidor. Jag följde inte med. Jag har slängt mina gammla skidor och några nya tänker jag inte lägga pengar på. Jag gillar att åka längd, gjorde det mycket förr och skulle nog vara lite kul att åka igen, men kommer nog inte bli så ofta så det är värt pengarna. Jag tänkte istället införskaffa mig ett wii... tror man kan åka lite skidor där med :)

Jag hade köttfärs i kylen idag som jag behövde göra så beslöt mig för att göra biffar. Hittade ett nytt lite nyttigare recept, utan ströbröd och annat tjafs. Anders gör aldrig med ströbröd så ville också prova det, men jag vill ha ett recept att gå efter och dessa blev så himla perfekta! Perfekt kryddade (mina brukar alltid bli för dåligt kryddade) och jätte god smak och de höll ihop perfekt. Har heller aldrig hänt :) Ska garanterat göra detta igen för det var så himla lätt och snabbt gick det fast jag gjorde på 1.8 kg.
 
Nu ska jag se om jag får färdigt min video, ska väl helst hinna med att plugga lite också innan jag ska iväg på agilityträning ikväll och uppdaterar mer om det imorgon eller senare ikväll.

grottor

Usch vad jag är dålig på att uppdatera just nu. Dels är det för jag orkar inte när eftersom jag har ganska fullt upp just nu. Jag praktiserar ju typ heltid, gör uppgifter och sen gör jag även en liten hemlig sak som jag berättar om och när jag i sådanafall klarat den. Sen har jag inget egentligen att berätta heller. Hinner egentligen inte göra något av det jag brukar göra, gå ordentliga promenad med Isa, träna Isa, äta rätt... Jag sover och äter i stort sett hela tiden känns det som och vågen är helt på min sida där...

Denna helgen är jag dock ledig och det är helt underbart och jag uppsakattar tiden med både Isa och älsklingen. Isa uppskattar det hela också väldigt mycket! Älsklingen hinner oftast gå och lägga sig innan jag kommer hem och på morgonen när han går sover jag :(

Igår hade vi lite tacomys och idag har vi haft lite kvällsmys då jag gjorde kasslergratäng med ris och sen hallongrottort och jordgubbsgrottor (som snälla Viktoria påminde mig om att jag skulle göra). Till detta såg vi på Skyfall. Riktigt bra :) Mina grottor blev lite torra tror jag, har jag haft för mycket mjöl då???
 
Nä ska fortsätta att se filmen nu och sen ska jag själv göra lite film och spela lite candy crusch :)
Fredagsmys, två trötta grisar
Hallongrottor innan
Färdiga :)
Kakassistenten :)
 

Målviktsforum

Ok. Jag hade egentligen bestämt mig för att skita i målviktsforumet denna vecka eftersom det har gått rent åt hel..etet.. ja för min del då. Nu har jag dock ågrat mig och slänger upp det här i alla fall för då kanske kanske jag kan skärpa mig! Kan man inte med att ha det på bloggen ska man inte äta det...!
 
Jag
Startvikt: xxkg || Delmål: -5kg || Slutvikt: -10kg
Vecka 1: - 0.6 kg
Vecka 2: + 0.5 kg
Vecka 3: - 0.4 kg
Vecka 4: - 0.3 kg
Vecka 5: - 0.3 kg
Vecka 6: - 0.6 kg
Vecka 7: - 0.1 kg
Vecka 8: - 0.7 kg
Vecka 9: +-0 kg
Vecka 10: - 0.3 kg
Vecka 11: - 0.4 kg
Vecka 12: + 1.0 kg
 
Tess
Startvikt: xxkg || Delmål: -4kg || Slutvikt: -8kg
 Vecka 1: - 1.4 kg
Vecka 2: + 0.2 kg  
Vecka 3: - 1.4 kg
Vecka 4: + 0.2 kg
Vecka 5: + 0.4 kg
Vecka 6: + 0.3 kg
Vecka 7: - 0.3 kg
Vecka 8: + 0.1 kg
Vecka 9: +-0 kg
Vecka 10: - 0.7 kg
Vecka 11: - 0.4 kg
Vecka 12: +- 0 kg
 

M I A

Åh vad jag längtar efter våren. Så himla tråkigt väder! Jag har ganska fullt upp just nu. Jobbar på praktiken för fullt och trivs väldigt bra. Jag är väldigt glad att jag valde bort den där kursen jag skulle läst för hade blivit väldigt jobbigt och tror aldrig jag hade orkat.

Igår var det agilityträning igen i ridhuset och vi beslöt oss för att köra en klass 1 hoppbana. Jag tänkte jag skulle gå ut och köra som om det var tävling och det gick faktiskt hyfsat bra. Jag gjorde det lite svårare än vad jag egentligen behövde och slängde in tre bakombyten. Det första gjorde då att jag fick sakta in och vänta på Isa och då tvekade hon lite på tunneln så hade nog räknats som en vägran, men resten av banan gick fint. Jag var väldigt nöjd med att fast hon var så otroligt taggad så klarade hon slalomet bra och hela banan egentligen. Däremot så hoppar hon lite på mig så två ggr nuddade hon mig men det är lite vid slalomet för jag måste sakta in henne lite så hon går in rätt, men det tror jag kommer försvinna med tiden. Hon gör det bara när hon är supertaggade men det kommer hon ju typ alltid vara på första loppet så...

Jag körde inte mer sen utan hon hon fick vila och sen körde jag igen. Då hade jag fått tipset av Therese att inte göra bakombyte framför tunneln för jag hinner springa på insidan, en annan väg som jag faktiskt såg när jag gick banan men som jag bara helt klart räknade bort för jag inte trodde jag skulle hinna. Jag hade även tittat på de andra lite och såg en vän de tog som jag och Isa fixade bra med bakombytet men det var egentligen helt onödigt så sprang jag bara på där lite med så skulle jag hinna. Det hade jag inte ens tänkt på men det är ju verkligen onödigt att krångla till det mer än vad det behövs.

Jag gjore i alla fall som Therese föreslagit och första gången hann jag inte men jag sprang inte heller. Andra gången satt det klockrent hela vägen och fint flyt. Körde hela banan 2 ggr och det satt fint båda ggr och hon klarade slalomet varje gång :) Så stolt över min lilla strumpa. Känns faktiskt som vi skulle kunna klara en hel bana så tävlingsnerverna är i full gång. Agilitybanor är väl sådär fortfarande men problemet är väl egentligen mer att jag inte ska krångla till det utan hitta bra vägar och då går det bra :)
 
Fick räcka för kvällen och blev hem för dusch och gjorde pannkakor fast jag hade ätit jättebra hela dagen och klockan var väldigt sent. Blev en skön nattsömn och det var tur att jag hade ställt väckarklockan på 10 för imorse sov både jag och Isa när den ringde. Nu ska jag dra till praktiken och sen är jag ledig imorgon men har redan en massa inplanerat...
Denna banan blev det, men plockade bort något hinder för fick inte riktigt plats i ridhuset :)

<3-dag

Idag har jag vart ledig. Det har vart riktigt skönt för jag somnade så tidigt igår så vid 22 tiden vaknade jag och sen kunde jag inte somna om fören vid 2 tiden. Blev en liten kortare promenad på morgonen och sen har jag ägnat mig lite åt studier och sedan en massa candy crusch. Efter ett tag tog jag tag i livet lite och gick en skogsrunda med busan och har fixat iordning inför praktiken. Blir till att köra hela helgen nu så får se hur det är. Har ätit en massa mat och choklad idag, men försöker arbetat bort chokladen men landar på en summa av 1200 kcal idag. Vägde mig och går fortfarande bara upp så känns inte så kul, men ska i alla fall försöka jobba bort så mycket choklad som möjligt och ge det lite tid så får vi se. Vet inte om det är positivt eller negativt att jag har praktik för jag tycker det på ett sätt är lättare när jag är i skolan men men får se.
 
Idag blir det inget firande för vår del eftersom Anders gärna blir firad på denna dag, men inte firar så jag och Isa har myst en hel del på dagen och ska ändå försöka gå och lägga mig hyfsat i tid ikväll. Börjar mitt på dagen imorgon och kör hela kvällen så behöver orka med hela passet. Ganska skönt att jag har fått så få morgonpass för det är inte min starka sida att gå upp tidigt på morgonen.

update

Jag har demens på riktigt. Igår tänkte jag att jag skulle updatera bloggen, sen glömde jag det. Sen kom jag på det på kvällen men då fick jag för mig att jag redan hade gjort det fast jag inte alls hade gjort det. Trgiskt...
 
Igår var jag och Isa i alla fall ute i ridhuset och filmade lite agility tränning tillsammans med Therese inför nybörjarkursen. Vi filmade med Therese kamera så jag har inte sett det än, men det kändes sådär. I alla fall Isa delen. Skulle filma hur jag tränat in gungan med henne, men hon klarar inte att köra gungan på det sättet. Första och andra gången gick det bra. Fortsätter man sedan köra så blir hon väldigt osäker och nervös. Jag misstänkte att det skulle bli så men tänkte att det fick väl bli så då. På söndag ska jag inte köra gungan alls och efter det tror jag att jag ska sluta "träna" gungan. Jag ska bara bygga upp banor/kombinationer korta/långa med gungan i lite till och från och köra som om det är den naturligaste saken i världen och utan godis. Jag tror Isa klarar det och det är just det hon behöver förstå.. att det är ett hinder som alla andra och det är bara i en bana man behöver göra den och det ska vara kul för det ska helst gå så fort som möjligt :)
 
Idag har jag haft min första praktik dag och tror det kommer bli riktigt bra. Människor som arbetar inom vården tycker jag faktiskt oftast är väldigt trevliga. Antingen har jag alltid haft bra praktikplatser och dålig när det inte vart vård eller så är det faktiskt så att jobbar man inom vården är man naturligt omhändertagande och trevlig... nä det finns många "dåliga" människor inom vården också. Kommer aldrig glömma vad en sjuksköterska sa till mig... inte bara pga det men det var kanske lite tack vare henne som jag snart börjar närma mig -30 kg strecket så borde kanske inte hata henne allt för mycket....
 
...dock inte om jag fortsätter såhär... I tre dagar har jag faktiskt verkligen försökt att äta mat tre gånger om dagen och mat, ingen choklad. Har ätit lite choklad men inte så mycket och inga jordnötter. Vad har det resulterat i?? Jo nästan 1 kg plus på vågen. Ikväll fick jag sådan ångest efter att jag ätit mat så nu lägger jag ner. Det får bli som det blir... skönt är det att få vara ledig imorgon i alla fall och få sovmorgon med strumpan! Så trött så har faktiskt gått och lagt mig nu men ska nog göra lite videos innan jag somnar.

gårdagens ridhusträning

Igår körde vi den svåra hoppbanan som jag hittade. Jag hade ritat två enklare varianter men alla ville köra på den svåra men jag valde att köra på den lättaste med Isa. Jag tänkte att jag kanske kunde köra den mellansvåra sen om första funkade utan problem. Så långt kom vi aldrig...

Första rundan var Isa super sugen och sög som bara den. Det var svårt på ett framförallt ett ställe eftersom jag inte riktigt hann med men det gick ändå att reda ut eftersom hon sög så bra även in i tunneln. Var imponerad över hennes tunnelsug igår faktiskt :) Sen kom ett staket. Isa sög som bara den och jag hann inte med men det bekymrade inte Isa eftersom staket har vi tränat så det kan hon... tyckte hon. Nu var problemet att vi inte skulle hoppa staketet så som man enklast hoppar ett staket. Efter första hindret skulle vi in emellan hindren, hoppa nr 2 och sen skulle hon hålla sig ute så att hon hoppar in mot mig på hindre nr 3. Det var tydligen väldigt svårt för Isa. Dels var hon så snabb så jag hann inte riktigt med och eftersom hon då tänker själv så är ju det logiskt att man ska göra likadant sen, fast det skulle vi ju inte. Den delen hade vi himla problem med för att jag inte hann med helt enkelt.
 
Andra omgången, efter en stunds vila alltså gick det mycket bättre. Jag tränade först på back och du kommandona lite över ett hinder för att uppmärksamma henne på att jag skulle använda mig av dem i banan. Det var första gången jag prövade att använda ett back kommando i en bana. Eftersom hon var lite tröttare nu hann jag med att visa ordentligt och tyckte det kändes riktigt bra. Hon fick till fina svängar och staketet löste vi bra. Nu visste hon ju också hur hon skulle göra så ibland är det svårt att veta vad som är min och hennes förtjänst egentligen. Balansen suger hon som en galning på och tycker den är skitkul. Hon är även väldigt duktig med kontaktfälten och jag kan börja jobba mig bort från henne mer och mer men ändå behålla en bra fart. Roligt att vi börjar komma ditåt på ett hinder i alla fall :)
 
Vi körde även slalom och andra gången satt det riktigt fint så då la jag av. Gungan testade vi med och försa gången tror jag Isa trodde att det var balansen så hon tog sats och bara kuta rätt över den. Jag vet inte hur det gick till men jag var så jäkla snabb med foten så jag fick den på brädan så att den stod fult lutade hela tiden så för Isa blev det som om balansen bara plötsligt tog slut och hon fick hoppa ner för hon hade för mycket fart för att kunna stanna. Det klarade hon bra och det är precis detta jag har vart så rädd för ska hända. Hade gungan slagit ner där tror jag ärligt talat aldrig att jag hade fått upp henne på den igen. Så det är nästan det jag är mest nöjd över med gårdagen... att jag fick dit foten så fort. Vi körde den sen några gånger och då var hon lite osäker och försiktigt. Vi tog även en paus på den och sen provad jag en gång till och då gick det bra. Hon tog det lugnt men hon tvekade inte så som innan så då la jag ner den.
 
Tränade inte riktigt i denna ordningen men det var detta vi tränade. Var väldigt nöjd med mitt lilla troll. Hon skötte sig hyfsat bra i sin bur och fick även sitta i knäet. På kvällen när vi skulle bära in hindren var hon supertrött och lite hungrig och tog ut det lite över Gina. Tror aldrig någon av dom skulle bita den andra riktigt ordentligt men Therese försökte först ta tag i Gina men då hade terriern i Isa redan slagit in så hon gav sig ju inte men Therese lyckades då få tag lite i Isa istället och då gav hon upp och då gav sig ju Gina med. Terriern i Isa syns inte så ofta, men när den syns då syns den om man säger så. Vi gick en promenad sen med hundarna lösa och då gick det så bra. Therese sa väl till Gina någon gång att låta Isa vara.. alltså att hon kanske inte skulle hålla på och nosa på henne och så. Det är svårt att beskriva Ginas sätt om man inte träffat henne, men hon är polisen och ser till så att alla uppför sig. Isa respekterar detta för det mesta men som nu när hon var så trött och hungrig så tror jag ibland bara hon inte orkar med och anser att hon har vissa rättigheter också.
 
Vi sov ju skönt inatt sen och vaknade inte fören halv elva imorse och då var egentligen ingen av oss sugna på att gå upp men gjorde det i alla fall :) Det är faktiskt skönt när man är riktigt trött i kroppen för man jobbat med den :)
Banan i sitt orginal
Den lättare vaianten som jag och Isa körde (orkade inte engagera mig så mkt i att göra numreringen snygg..)

how could you be so heartless??

 Denna låten är så grymt bra! Jag älskar Kris Allen och denna videon blev jag sjukt nöjd med just nu i alla fall :) Tyckte jag klippte ihop låten bra (helt underbar i full veriasion också) och fick till klippen till texten bra och allt med färgerna, kontrasterna, ljuset, skuggorna m.m. Finns fortfarande mycket att jobba på där men det blir bättre i alla fall :)

Målviktsforum

Jag
Startvikt: xxkg || Delmål: -5kg || Slutvikt: -10kg
Vecka 1: - 0.6 kg
Vecka 2: + 0.5 kg
Vecka 3: - 0.4 kg
Vecka 4: - 0.3 kg
Vecka 5: - 0.3 kg
Vecka 6: - 0.6 kg
Vecka 7: - 0.1 kg
Vecka 8: - 0.7 kg
Vecka 9: +-0 kg
Vecka 10: - 0.3 kg
Vecka 11: - 0.4 kg
 
Tess
Startvikt: xxkg || Delmål: -4kg || Slutvikt: -8kg
 Vecka 1: - 1.4 kg
Vecka 2: + 0.2 kg  
Vecka 3: - 1.4 kg
Vecka 4: + 0.2 kg
Vecka 5: + 0.4 kg
Vecka 6: + 0.3 kg
Vecka 7: - 0.3 kg
Vecka 8: + 0.1 kg
Vecka 9: +-0 kg
Vecka 10: - 0.7 kg
Vecka 11: - 0.4 kg
 
Det ser ganska bra ut det här tycker jag :) och hade lite ideeér om att vi fortsätter med forumet tills Tess eller jag når vårt delmål. Förhoppningsvis inträffar det på vårkanten innan sommaren och då tänkte jag ta en vilopaus med forumet, inte vikten och återkomma med ett nytt forum till hösten då det kanske finns någon mer som vill hoppa på.

söndagsträning

Phu vad sent det blev ikväll. Trodde inte klockan var så mycket när vi åkte från ridhusträningen. Vi har precis kommit hem och blev sängen direkt. Kvällens träning har gått väldigt bra men berättar mer om den imorgon istället för är lite för trött nu. Vi hade årsmöte på klubben först så nu har jag blivit invald i agilitysektorn och vi har även delat ut ett nyinstiftat pris i agilityn. Vinnaren röstas fram och man kan nominera vem som helst i agilityn. Det behöver inte ha något att göra med hur duktig man är och vunnit flest tävlingar utan bara att mann kanske utmärkt sig på något sätt så någon tycker att man är värdig kandidat för priset. Väldig roligt idé tycker jag och det är givetvis Therese som kommit på den :)
 
Efter det körde vi träningen så blev en halvtimme senare idag och vi var ganska många, 7 st och tre av dessa hade två hundar så tog sin lilla tid men det är kul när man är många. Det blir lite mer socialt, fler som bär och Isa fick även lite träning/vila på att vara i sin bur. Jag frös som en jäkla idiot idag och knapprade chokladbitar för att hålla borta hungern så det är skönt att krypa ner i sängen nu. Funderade på om jag skulle äta något nu, men dels var det så sent och eftersom det är vägning imorgon är jag inte så sugen på det. Tänkte jag kunde väga mig nu för att se om jag kunde äta mat eller inte. Det visade sig att jag hade samma kvällsvikt som morgonvikt, vilket är en väldigt bra kvällsvikt så blev ingen mat pga det. Kändes skitgött och kommer kanske få en bra vägning imorgon nu. Hoppas bara den inte blir för bra så att jag får svårt att få minus till veckan efter sen.

Nä nu ska jag göra färdigt en video som jag typ är klar med och sen ska jag nog försöka somna hyfsat tidigt. Jag är grymt trött och skulle nog kunna sova nu, men jag tror inte Isa kommer ha så bråttom upp imorgon för hon var så jäkla trött nu på kvällen så trodde nästan hon skulle trilla omkull vilken sekund som helst, men hon höll sig på tassarna tills hon kom till sängen :)
När man är så liten och söt får man väldigt många förmåner om man blinkar en extra gång åt matte, som t.ex sitta i knäet. (Oftast behöver man inte ens blinka...)

9 feb

Inte hänt så mycket idag. Har haft ganska lugn dag fast fått mycket gjort. Blev färdig med min hemtenta som skulle vart inne igår. Trimmade och badade lillan idag. Kände att jag var tvungen för hon såg ut som ett garnnystan. Trimmade henne inte sommarkort men de flesta tovarna fick åka och försökte samtidigt behålla så mycket päls som möjligt men kan nog bli lite kallt för henne utan täcke och så. Däremot kan det nog vara lite skönt när hon kör agility. Hon har ju dock ganska många täcken att välja mellan så tror inte det ska gå någon nöd på henne även om hon mest sett ledsen ut idag när hennes päls fick åka :(

Orkade med lite mys ikväll och kebabrulle innan jag gick upp och la mig för jag hade så ont i ryggen. Den nya soffan är väldigt skön, men bara att slappa i. När jag pluggade hade jag nog inte den mest ergonomiska ställningen..
 
Nä ser fram emot morgondagen då jag ska typ sova hela dagen fram till eftermiddagen då det är årsmöte och sen agilityträning. Ska verkligen försöka göra så lite som möjligt fram tills :)

helg

Ja då var det helg igen och nästa vecka blir det ingen skola utan praktik. Ska bli lite spännande. Denna helgen ska jag få färdigt min hemtenta och ta det lugnt och köra lite agility. Har väldigt ont i halsen nu på kvällen och hoppas verkligen inte det blir värre. Skulle gått ut och ätit med klassen idag men hoppade av det, var trött och allmänt osugen på att ge mig ut och kände inte för att gå ut och äta. Jag planerade för att följa med och eftersom vi hade skola på eftermiddagen så åt jag lite mer mat till frukost så jag tänkte att jag skulle stå mig till kvällen sen och kunna äta ute... Det var inte så smart för det gjorde bara att jag fick ångest över att jag redan hade ätit mat en gång idag och ville absolut inte äta mat en gång till. Istället blev det macka och lite choklad ikväll. Mycket nyttigare eller??! Mitt problem är att jag måste äta choklad just nu och det spelar ingen roll hur mycket eller lite mat jag äter innan. Jag måste i alla fall ha i mig samma mängd choklad varje dag och eftersom jag just nu i alla fall inte kan motstå chokladen så blir det som det blir.

För närvarande äter jag inga piller längre eftersom Anders gått i taket så... Spydde i tisdags igen i skolan och hade sådana magkramper så han fick åka och hämta mig och skjutsa hem mig istället. Min lärare tyckte jag skulle uppsöka vårdcentralen men nej tack och hon frågade idag hur jag mådde. Hon var nog först lite orolig att jag hade maginfluensa. Det gick över efter ett tag även om det tog lite längre tid denna gången. Har dock hämtat ut lite nya piller idag som jag täntkte ha ifall jag inte riktigt orkar med praktiken. Men men blir nog bra :) Dessa dagar har ändå gått ok om man bortser från att jag äter choklad, men det gjorde jag när jag åt mina piller också så tror inte det är någon direkt skillnad :)

Rätt trött nu så ska nog lägga mig. Har ritat lite agilitybanor och pysslat med sånt. Så himla kul när man kommer igång. Jag kan skriva ut nu också så dels hittade jag en bana vi ska köra på söndag. Den är lite för svår för mig och Isa och även några andra som kommer så jag ritade två enklare varianter av samma bana. Ursprungligen är banan inte för svår om man man delar upp svårigheterna och jobbar dem var för sig, men att köra så många svårigheter i en och samma bana gör inget för självförtroendet och motivationen. Jag behöll därför en eller två svårigheter tror jag och sen förenklade jag resten av banan. Jag gjorde en ritning av samma bana som även blev ännu lite enklare och kortare. Jag ska se hur det går på söndag men kanske kör båda de övningarna. Det ska bli kul att köra när jag har förberett så noga och även suttit och planerat ut hur jag ska röra mig och hur Isa "kommer" helst ska röra sig. Frågan är om det i praktiken kommer se likadant ut som i teorin.... På tävling får man ju inte se banan såhär i förväg men jag vill se om jag kan känna av och själv märka av en skillnad när jag kör såhär väl förberedd för om jag gör det (vilket jag tror jag kommer göra) så tror jag att jag kommer uppskatta och utnyttja banvandringen på ett bättre sätt. Visst gör jag det nu men kanske ändå inte så effektivt som jag skulle kunna. Det är alltid kul att testa på lite olika saker och sådanan här träningar är ju ett utmärkt tillfälle att göra det på.
 
Nä nu blir det videos och candy crusch och sängen. Jag har fastnat på en bana i candy crusch och det är fruktansvärt irriterande!!
Igår var jag på manikyr och körde på enkel fransk, det var längesen
hade lite tråkigt på lektionen i eftermiddag, eller det blev ju inte tråkigt eftersom jag pysslade med detta istället :)
Jag är o och Isa är x
Lite mys i nya soffan - ett av de bästa köpen som gjorts :)

agility agility agility

Idag har det mest snurrat agility i mitt huvud. Snurrat är väl det rätta ordet. Jag brukar ju inte ha full koll så ofta men nu är det extremt. Jag har otur varje gång jag tänker nu, annars kanske det händer 8 av 10 ggr. Blir så trött på mig själv ibland. Jag har vart ute hos Therese idag och vi har planerat lite inför både söndagens övningar då vi blir lite fler och inför kurserna vi ska ha. Jag ritade en banan som vi skulle ha och jag behövde bara rita av den från Therese papper och ritade helt fel.
Therese: " Hm nu blev det nog åt lite fel håll "
Karin: Ser typ ut som ett frågetecken och sen går det upp ett ljus " Ah just det"
Strycker över och ritar givetvis åt andra hållet.
Therese: "mm kanske inte riktigt så va.. tänk dig själv hur du skulle hoppa den banan?"
Kom ihåg nu att vi ritar små korta övningar för nybörjarkursen!
Tittar på mitt papper och fattar ingenting. Therese kluddrar dit hur det ska vara.
Ah ett ljus gick upp. Så som jag hade ställt hindren hade typ vart omöjligt och hoppa och vet i tusan hur jag tänkte.. som sagt ibland har jag väldans otur!
 
Blev där hela dagen men hann med lite plugg när jag kom hem och hann till och med laga mat till Anders så han slapp det efter träningen. Duktigt flickvän!

Pratat med min praktikplats också och tror det kan bli ok. Fått tiderna och tyckte väl först inte dom var så mycket att hurra för men vid närmare eftertanke så var de ganska ok ändå. Jag är så van att jobba dygnspass och då behöver man inte jobba så många dagar, nu kommer det bli kortare turer men mycket fler dagar. Vet kanske inte om jag skulle vilja jobba så sen, men under 5 veckor är det helt ok. Tror jag trivs allra bäst med att jobba jourpass. Jag börjar på eftermiddagen, sover natten och går av på morgonen. Det blir ganska många timmar och man slipper gå upp på morgonen.

Vi fick våran nya soffa igår och satte ihop den och det blev riktigt fint. Nu ska vi bara göra oss av med dom andra sofforna och köpa ett nytt soffbord så blir det riktigt tjusigt. La lite godis till Isa på mattan nu på kvällen när hon låg i soffan men den är på tok för skön för att gå upp ifrån så hon sniffade bara lite i luften och låg kvar tills det var dags att resa sig för att gå upp och lägga sig i sängen. Då kunde hon ta godisarna när hon ändå var tvungen att resa sig... Här hemma är det ju inte direkt så att någon annan kommer och äter upp dom så onödigt att stressa...

Målviktsforum

Jag
Startvikt: xxkg || Delmål: -5kg || Slutvikt: -10kg
Vecka 1: - 0.6 kg
Vecka 2: + 0.5 kg
Vecka 3: - 0.4 kg
Vecka 4: - 0.3 kg
Vecka 5: - 0.3 kg
Vecka 6: - 0.6 kg
Vecka 7: - 0.1 kg
Vecka 8: - 0.7 kg
Vecka 9: +-0 kg
Vecka 10: - 0.3 kg
 
Tess
Startvikt: xxkg || Delmål: -4kg || Slutvikt: -8kg
 Vecka 1: - 1.4 kg
Vecka 2: + 0.2 kg  
Vecka 3: - 1.4 kg
Vecka 4: + 0.2 kg
Vecka 5: + 0.4 kg
Vecka 6: + 0.3 kg
Vecka 7: - 0.3 kg
Vecka 8: + 0.1 kg
Vecka 9: +-0 kg
Vecka 10: - 0.7 kg
 

dagens (kalorier)

Idag har jag och Isa vart trötta! Sådär trött man bara kan bli när man har jobbat hårt med kroppen. Jag har nog tom lite träningsvärk i mina armar. Det är pinsamt hur klen jag är.. jag märker ju det när jag jämför med de andra tjejerna som kör agility också... :/

Skoldagen idag har bestått av två timmar då jag gjorde prov i specialpedagogiken. Godkänd tycker jag att jag borde bli. Skrev på allt, men jag är inte alltid så bra på det där med ord och beskriva och få fram det jag vill. Det märktes när Anders förhörde mig igår men jag är nöjd. Jag kunde inte gjort så mycket bättre och sen får jag se hur långt upp jag kan ta mig med det på betygsskalan.

Påbörjat trick och klickträningen med Isa (igår). Vet inte om man kan säga att det är så mycket träning än men idag har jag i alla fall fått in några klockrena klickningar. Jag upptäckte att det inte är det lättaste tricket jag valt, men kan nog bli bra när hon väl hajar vad det är. Dock kan det nog ta ett tag för jag valde som sagt inte det lättaste kanske.

Tjötat en massa med Therese idag och kommit fram till att jag är grymt tävlingssugen nu! Nybörjarcupen måste börja snart! :) Jag ska ringa och kolla om den där träningstävlingen också för är lite osäkert om det blir något.

Handlade efter skolan idag och fick med mig 1200g choklad hem. Det borde räcka i några dar i alla fall... kanske... Dagens kalorier idag landar på 887 och nu har jag och Isa lagt oss och ska nog snart sova. Imorgon får vi våran nya soffa!! Weeeiiii!! :) Kommer bli så grymt snyggt! och trångt...

ridhusträning

Idag tog jag och Therese hjälp av våra starka karlar och körde ut alla hindren till ett ridhus utanför Lugnås. Det var ett väldigt fint ridhus och vi byggde lite små kombinationer. Vi hade en liten rolig kombination med lite kluriga svängar/vägar för att träna handling. En raksträcka med korta slalom hopp och tunnlar för att träna farten i slalom och sen hade vi ställt upp balanshindren så de gick att träna på.

Jag och Isa började med raksträckan och det var ingen bra idé. Hon var alldeles för taggad och missade det mesta. Vi körde bara två gånger för det blev sådär.
Vi fortsatte sen med balanshindren och kontaktfältsträning. Isa var riktigt grym på balansen. Hon har alltid vart duktig på den och jag har där alltid vart stenhårde med två på två metoden och det märks. Hon har riktigt bra fart på den och jag kan säga balans och hon tar den själv och saktar ner. Hon ställer sig inte självmant på nedervägen om inte jag är där, men hon saktar ner och träffar kontaktfälten då. A-hindret gick bra, med däck efter. Hon fuskade inget fast vi körde några gånger :)
Gungan gick jättebra de första gångerna och hon sög lite på den. Sen började hon bli lite tveksam men jag tror att hon blir det när man bara tränar den självmant och det inte händer något annat. Jag gör den nästan till en  "grej". Jag rådfrågade Therese lite och kom fram till att jag ska börja sätta in den i kombinationer istället. Det ska jag nog faktiskt göra nästa gång. Nästa gång jag ska nog satsa på gungan i kombination, säck i kombination och sen fortsätta med det som de andra är sugna på att träna.
 
Handlingsbanan gick bra. Jag kände mig fasen lite ringrostig och kom inte ihåg hur jag handlade överhuvudtaget i början men Therese hjälpte mig lite och sen började jag känna själv att jag kom in i det med. Jag tyckte Isa var duktig med tunnlarna :)
 
Vi tog sedan tunnel och slalom på raksträcka sedan och då gick det jättebra. Isa var ganska trött och lugn då så det gick att arbeta lite lättare med henne :)
 
Vi avslutade med en liten bana med ett helt slalom i och det gick bra. Isa började bli trött och körde ett par gånger och sen gav vi oss. Hon hade verkligen kämpat bra hela passet och något jag var riktigt stolt över var hur otroligt lydig hon var. Hon tänkte ibland springa iväg och leka med de andra hundarna (vi körde flera samtidigt) men lyssnade när jag röt till. Jag fick ryta till på henne men hon lyssnade och det brukar hon inte göra när hon liksom redan är på väg mot sitt bus, men hon avbröt och kom till mig så jag behövde aldrig egentligen bli riktigt arg på henne. Hon var även väldigt duktig sen och satt kvar vid väggen när jag gick bana och det andra körde. Hon satt helt lös och det trodde jag inte om henne, men jag tror att vår vardagsträning har fastnat mycket och hon älskar när vi tränar. Hon vill verkligen vara lydig och duktig så hon får godis :) Jag tyckte även hon gick riktig fin fot när jag sa till henne. Hon går precis brevid mig och tittar på mig hela tiden. Ska verkligen fortsätta träna henne på all slags lydnad. Det är så roligt när det går bra och man ser resultat :)

Nä nu ska jag äta en massa efter att ha släpat en massa hinder. Tackar gudarna för att Anders har hjälpt till. Det sista var jag så slut i armarna så jag bara fick kramp. Klarade inte av att bära något. Det är ändå skönt att komma igång med träningen för det ger som sagt mig lite allmän träning också. Glömde allt som har med skolan att göra också under tiden så nu ska jag ta mig en god natt sömn och ladda för mitt prov imorgon.

Isaträning

Idag har vi haft en ganska lugn och skön dag här hemma. Jag och Isa tog en långpromenad på morgonen och även om det var kallt så var det väldigt fint väder ute. Jag har även pluggat en del och har lite kvar att läsa igenom ordentligt men känns som jag har ganska bra koll, men helt säker kan man ju aldrig vara fören man sitter där. Ibland kan jag ju inte ens stava till mitt namn när det är prov på g.

Jag har funderat lite över Isas träning det sista. Lite allmänt om vad jag ska träna, hur, vad jag vill lära henne å så. Vi har ju jobbat mycket det sista med sitt, ligg och kontaktövningar. Hon är riktigt duktig på det nu och jag har även börjat försöka jobba med att hon ska erbjuda mer beteenden. Det har hon börjat koppla ihop lite nu :) Det är inte hennes starka sida. Jag har funderat på att börja försöka jobbar lite mer med klicker och läst på lite och nu har jag kommit på lite ideér. Therese visade mig ett trick i onsdags hon har lärt sina hundar och sånt är väldigt roligt så nu har jag kommit på ett bra trick som jag ska lära Isa. Tänker inte berätta vad det är för något fören jag ser hur det går men tanken är att jag ska använda mig av klickern för att lära in detta. Det är ett ganska lätt trick och om hon svarar bra på detta och jag känner att jag kan hantera klickern på riktigt bra sätt så har jag lite ideér om hur jag ska fortsätta våran träning sen så det ska bli riktigt spännande.
Ikväll har vi haft mys. Ätit rostbiff med vitlökskroketter och bearnaisesås, eller jag äter ju inte sån sås och äter helst inte sås alls :) Sen blev det lite choklad till efterrätt. Köpte 600 g igår och allt det är snart slut :/ Ska bli väldigt intressant med vägningen på måndag för just nu känns det som det kan gå lite precis hur som helst...

fredagsmys

Igår skulle jag och Anders ha lite fredagsmys var det tänkt. Jag hade huvudvärk och Anders var jätte trött. Samma gällde för Isa som hade vart och lekt hos min kusin hela dagen så klockan åtta låg hela familjen och sov i sängen. Innan det hann vi med lite mys i alla fall :)
Isa var ute i typ två sek innan hon ville in igen
lite fredagsskvaller
mat
och godis
för alla :)

slutkörd

Skolan har ju som sagt vart lite jobbig för mig denna terminen. Eller inte själva kurserna eller läsandet i sig utan mer allt kring. Har vart hundra turer fram och tillbaka om vad jag ska läsa och inte läsa m.m. Jag var rätt trött och kände stort behov av ledighet redan i sommras när jag jobbade heltid och pluggade. Förra terminen var också lite jobbig för jag både jobbade och gick i skolan och det blev så hoppigt hit och dit. Jag fick ändå två veckors ledigt över jul, men då var det ju som sagt jul men för min del tyckte jag inte det var så jobbigt ändå och de två veckorna sov jag mest.
 
För att göra det hela lite kortare så har jag ett tag funderat på om jag verkligen kommer klara av att läsa på det tempot jag hade tänkt mig. I tisdags mådde jag helt normalt fram till att jag skulle låsa ytterdörren på morgonen. Började få ont i magen och mådde illa. Var väldigt jobbigt att köra bilen till skolan och när jag kom till skolgården var jag tvungen att ställa mig och spy. Jag kan säga att jag är inte gravid och jag var inte sjuk! Det var rätt pinsamt med tanke på att ganska många såg mig stå där och spy. Jag hade ju inget att spy upp heller eftersom jag inte äter frukost. Jag har slutat dricka proteindrink på morgonen också. Det gör jag bara i nödfall om jag är jätte hungrig eller om jag vet att jag ska göra något mer rörligt och ansträngande. Jag spydde väl bara klart och stapplade in till klassrummet där jag kunde sätta mig ner. Var skakis och lite svimfärdig men efter ca 10 min gick det över och sen var jag helt normal igen.

Jag är inte helt säker på vad det berodde på men jag kände väl ännu mer att jag kanske inte kommer orka praktisera, läsa en kurs samtidigt, göra uppgifter från 3 kurser under praktiken och precis när praktiken är slut drar vi igång med nybörjarkurserna i agility. Funderat rätt mycket fram och tillbaka men tror jag bestämt mig för nu att strunta i att läsa den kursen jag hade tänkt mig under praktiken. Jag ska istället läsa akutsjukvård och då läser jag teorin denna terminen och får göra ytterligare en praktik på 5 veckor och den kommer vara på höstterminen. Jag kommer alltså inte bli klar till sommaren som jag annars skulle blivit men jag tror jag är ganska nöjd med detta ändå för jag känner verkligen att jag inte orkar mer.

Just nu läser jag specialpedagogik och min lärarare har jag inte tyckt om förrut men gillar henne nu. Hon frågade om jag inte skulle validera lite i denna kursen eftersom jag läst till lärare på högskolan. Sen undrade hon varför jag skulle göra praktiken när jag redan hade så mycket erfarenhet från LSS. Jo det är ju lite det jag undrar med, men nu orkar jag inte hålla på och ordna mer. Praktiken kommer jag göra för jag har redan fått en plats, en bra plats som jag vill vara på. Jag orkade först inte ens lämna in papper för validering i kursen men gjorde det till slut idag i alla fall. Det visade sig att eftersom jag hade läst utvecklingsstörning och funktionshinder också kunde jag validera bort hela kursen om jag ville. Jag och min lärare kom överens om att jag bara ska göra provet vi har på måndag (för jag har redan pluggat till det) och en hemtenta. Gör jag dessa kan hon sätta högre betyg på mig annars kan hon bara sätta E på mig och som hon uttryckte det så fint "så vet jag att du gärna vill ha högre betyg". Jag tyckte det var en jättebra lösning och hon sa att jag inte behövde komma på föreläsningarna mer om jag inte ville. Lite knäpp som jag är sa jag att jag gärna vill det för jag är så intresserad av specialpedagogik. Det är bästa ämnet, och jag tycker det är skönt att komma upp och ha lite rutiner. Jag går ner mig så enormt när jag bara går hemma. Däremot ska jag skippa ett studiebesök för jag har redan vart där och har jobbat med sånt så mycket så känns väldigt meningslöst.
 
Allt detta gjorde att jag blev väldigt lättad (började nästan lipa) för det var så skönt att slippa lite av all press jag kännt. Min lärare pratade lite mer med mig, blev ganska personligt samtal för hon var undrade över om jag umgicks med någon i klass och hade vänner. Jag sitter alltid kvar själv i klassrummet på rasten eftersom alla andra går och fikar i cafeterian. Mina två andra lärare har också frågat om det, fast sa att det inte var så. Jag har väl ingen direkt kompis i skolan eftersom alla redan är grupperade, men jag känner mig absolut inte utanför. Det är en ny tjej till i klassen och vi brukar prata en hel del, fast hon är inte där så ofta. Vi pratade väl lite mer personligt och jag förklarade väl lite hur jag tycker det känns och hur jag känner mig som person så känndes bra tyckte jag. Fast jag nu får ta bort så mycket från denna kursen tänker har jag nog i alla fall bestämt mig för att dra ut på studierna till nästa termin. Det känns bättre och jag har redan kollat upp så det löser sig ekonomiskt och då har jag även ordentligt med tid för att plugga till högre betyg och ägna mig fullt ut åt Isa och agilityn. Det skulle jag gjort ändå eftersom det är det jag brinner för men något annat skulle säkert blivit lidande istället.

Tillbaka till startsidan
RSS 2.0