agilityträning

Eftersom det är plusgrader och all snö i stort sett är borta och jag fortfarande har tusen miljoner ursäkter för att inte springa bestämde jag mig för att köra lite agility i trädgården. Uppe på klubben är det bara isgata men här är det riktigt bra. Vi tog i alla fall fram ett hinder och slalomet. Slalomen gick hyfsat till en början. Isa var så taggad så hon gjorde rätt men hon studsade som hon hade tio studsbollar under tassarna. Det tog ett lite tag innan jag fick ordning på hur jag skulle göra för att hon skulle koncentrera sig ordentligt på slalomet och hur man går men efter en liten stund kom jag på att det gick mycket bättre om jag sprang på lite sakta framåt. Då gick det riktigt fint och vi körde två riktigt bra rundor på vardera sida så där gav vi oss. Slalomet har absolut lagt sig lite mer hos henne. Jag använde inte händerna en enda gång utan det räckte att jag var brevid henne och bara småsprang. Nu ska jag så sakta börja jobba mot att hon kan börja utföra det mer självständigt.
 
På hindret tränade vi lite "du" kommando och "back". Du gick riktigt bra, och back kom jag inte riktigt ihåg hur jag skulle göra. Jag gjorde det bara två gånger för jag ville inte köra mer när jag inte kom ihåg om det verkligen var så som jag gjorde. Måste checka med Therese, men hon tog svängarna snävt och fint i du. I back blev hon bara fundersam och gjorde en extra snurr när jag blev fundersam så ville inte köra det mer.
 
Tränade lite framåtsändande också med ett hinder. Det gick superbra. Jag prövade ett nytt sätt. Ha en öppen burk med godis i slutet som jag hade visat henne innan. En gång tjuvade hon åt sig godisen när jag la dit den, så fick ha lite koll på henne men då gick det så bra. Satte henne en bit framför hindret och sa fram och det köpte hon direkt. Lättare sätt att träna på om man inte har någon kompis som kan sitta med belöningen och det funkade ju fint på ett hinder och ska pröva mer fler och lite tunnlar också men tror denna metoden kan passa oss riktigt bra.

Nöjd med den lilla träningen och tror vintervilan har vart riktigt bra för henne. Känner mer redan mer redo för träningstävlingen efter att ha kännt på det lite igen. Ska bli riktigt roligt och träna ordentligt på söndag. Samma vecka som träningstävlingen är ska jag även på en föreläsning i tävlingspsykologi. Tror det kan bli riktigt nyttigt!

Annars har jag vart i skolan på fm och suttit med skolsaker hela em. Har nog i alla fall beslutat mig för vissa saker nu så det kanske kan kännas lite bättre snart. Berättar kanske om det imorgon istället....
Åt inte så mycket mat till lunch idag så Isas träningsgodis blev kryddhjärpar. Det var en hit kan jag säga!

möte

Idag har jag vart ledig. Eller som våra lärare säger så är vi inte lediga utan vi har studiedagar och på dessa studiedagar är det meningen att vi ska göra våra studier. Idag har jag faktiskt gjort en massa studier. Vi har prov på måndag och det har jag pluggat till. Vi har prov i slutet på mars och det har jag pluggat till. Det är ganska stort prov, slutprov för hela kursen så det är skönt att jag är ute i god tid.

Ikväll har jag även vart på klubben för möte inför vårens kurser. Jag och Tess kommer ha två nybörjarkurser i agility. Det ska bli så kul. Isa har en gammal kompis som kommer vara med så det ska bli kul och se en annan softie :) Vi har redan en ganska bra plan för upplägg men ska spåna vidare på lite ideér. Jag känner verkligen att agilityn och Isa ger mig mer energi och det är riktigt kul hobby som jag verkligen känner jag vill satsa på fullt ut. Ersatt min hästvärld och här är det faktiskt lite lättare att komma ut och förhoppningsvis tävla riktigt mycket :)
 
Nä nu ska jag väl hoppa i säng så jag hinner med att spela och göra videos innan det är sovadags och upp tidigt för skola imorgon. Skönt att vi bara går halvdag, men har ändå en massa plugg som ska göras på em och en massa tvätt.

älskade lilleman

Inatt drömde jag om världens bästa Yoshi. Drömde att jag fick chansen att återuppliva honom fast att jag sen var tvungen att ta bort honom igen. Minns inte så mycket mer än så för minns att jag tyckte det var så jobbigt så vet inte om jag vaknade eller om jag började tänka på något annat.
 
Saknar honom verkligen och han hade säkert stortrivits här i huset. Eller ja på nedervåningen och ute för han hade inte kunnat gå uppför trappan och han hade inte kunnat hoppa upp och ner från sängen så hade blivit mycket bärande. Han var lika mattekär och sängkär som Isa är. Isa och Yoshi är fruktansvärt lika fast enligt Anders är Isa precis som mig och det var Yoshi med så kanske inte så konstigt plus att det är terrier båda två :)
 
Bildbombsvarning!
hämtade en liten nallebjörn på 8 v i Ängelholm 2003
Yoshi trillade ner i en sjö när han var 4 mån på 1 advent och blev jätte rädd för vatten men med lite simskoleträning för mig och Ida (om jag inte minns fel) så lärde han sig att simma.
vi gick nybörjarkurs i agility på tomten men slutade för han hade svår artros
det var även en förklaringen till varför han tyckte lydnad var roligare än agility
älskade snö precis som Isa och såg ut ungefär som henne i snön med...
sov oftast med huvudet på en kudde och med något av alla sina gossedjur
om det inte var ryggläge som gällde
mina älsklingar som hann få lite tid tillsammans i lägenheten i M-stad
Ända sedan Yoshi var 2½ år och jag fick reda på alla hans sjukdomar och allergier och han fick äta smärtstillande dagligen för resten av livet så har jag vetat om att han inte skulle bli långlivad och gå bort pga någon av sjukdomarna eller biverkningar så trodde aldrig att han i slutändan skulle gå bort i leukemi.
7 år blev mitt stora <3
så nu vill jag ha många år med mitt lilla <3
eftersom vi blev snuvade på alla "skruttis" år oxå. Det var en riktigt husse hund! Hon var inte som Yoshi och Isa men däremot precis som Anders :)


 

ny vecka nya tag

Pust ännu en vecka har gått. Det går undan och jag vet inte riktigt vad jag gör på veckorna eller om jag ens kommer någonstans i min planeringen, men vad jag vet än så ligger jag inte efter fast det känns så. Idag har vi startat en ny kurs. Specialpedagogik. Det är kurs som jag tycker ska bli så intressant för det är ju där mitt stora intresse ligger plus att jag har en hel del erfarenheter därifrån. Kommer bli mycket att göra framöver och prov, men tror inte det är några problem om jag bara pluggar vid varje tillfälle jag har. Jag känner mig alltid så stressad när vi börjar en ny kurs, men sen är det sällan så farligt som det först känns. Fått reda på min praktikplats och blev det stället som jag pratade om, ett korttidsboende. Ska bli kul spännande.

Idag gick jag upp tidigare än jag planerat, gick en kortare promenad än planerat med Isa och ändå fick jag jätte bråttom till skolan och hann knappt slänga i mig lite havregrynsgröt till frukost fast vi inte började fören 12.20. I planen hade jag egentligen tänkt att gå långpromenad och plugga innan skolan, men det var ju bara att glömma. Efter det handlade jag en massa och sen försvann tiden bara så hann vare sig plugga eller gå mer promenader eller nåt. Den här dagen vet jag inte vart den har tagit vägen. Nu är det läggdags och ska upp tidigt till skolan imorgon men slutar vid lunch så ska plugga och göra iordning i rummet på eftermiddagen då. På söndag drar agilityträning i ridhus på gång och ska bli så kul att få sätta igång igen och se hur mycket som har landat hos lilla busan :)

Målviktsforum

Jag
Startvikt: xxkg || Delmål: -5kg || Slutvikt: -10kg
Vecka 1: - 0.6 kg
Vecka 2: + 0.5 kg
Vecka 3: - 0.4 kg
Vecka 4: - 0.3 kg
Vecka 5: - 0.3 kg
Vecka 6: - 0.6 kg
Vecka 7: - 0.1 kg
Vecka 8: - 0.7 kg
Vecka 9: +-0 kg
 
Tess
Startvikt: xxkg || Delmål: -4kg || Slutvikt: -8kg
 Vecka 1: - 1.4 kg
Vecka 2: + 0.2 kg  
Vecka 3: - 1.4 kg
Vecka 4: + 0.2 kg
Vecka 5: + 0.4 kg
Vecka 6: + 0.3 kg
Vecka 7: - 0.3 kg
Vecka 8: + 0.1 kg
Vecka 9: +-0 kg

träningssugen?

Idag har jag mestadels pysslat med vårt gästrum som nu även ska bli kontor. Kom faktiskt en bra bit på vägen och har nu ställt dit skrivbordet med tillbehör. Ska försöka få iordning på möbleringen lite och har några lådor kvar att ordna upp men det gjorde stor skillnad. Ska få tummen ur att köra iväg ett lass till tippen också och slänga upp saker på vinden så kanske det snart kan börja bli riktig ordning här i huset. Ska försöka göra mig av med min crosstrainer på något sätt också. Ingen som är intresserad? Man får den gratis om man kommer och hämtar den :)

Isas dag har i stort sett bestått av lek och träning. Hon har vart ute och busat en hel del i trädgården idag och sen ställde hon sig på bandet och ville träna. Det var ingen som brydde sig om henne för vi var upptagna med våra datorer... som vanligt... så hon la sig ner på bandet tills det blev träningsdax :) Hon fick gå i 7-8 min idag och gick riktigt duktigt hela tiden. Hon hade koll på alla fyra tassar samtidigt :)

Jag har även anmält mig och henne till en träningstävling i Kyrkekvarn. Efter lite velande beslöt jag mig för att bara ta de två hoppklasserna. Helgen efter har vi en stor träningskurs så räcker nog så. Jag ska försöka satsa på att få till bra lopp i hoppklasserna och försöka att inte vara för nervös. Ska läga ner mer krut på agilityklasserna (mest gungan) under träningen så vi är redo för att köra även de till nybörjarcupen istället. Therese har antagligen fått tag på ett ridhus också så vi kanske kan börja träna lite också. Skulle inte vara helt fel om vi hann träna lite innan "tävlingen". Säcken är väl den grejen hon skulle kunna springa förbi och slalomet är ju alltid en svårighet. Sen beror det ju alltid på hur banan ser ut och vad det är för svårigheter med byten och tunnlar och allt. Vi ska försöka göra vårt bästa i alla fall och tror det jag är mest nervös över är att jag ska göra bort mig på något sätt. Vet inte riktigt hur men något lyckas jag säkert med... Anders är i alla fall bokad för socialt stöd och så han kan hålla ordning på både mig och Isa. När jag blir nervös blir jag helt knäpp och pratar precis hela tiden och har noll koll på allt, ungefär som när jag inte är nervös fast lite värre :)

helgpyssel

Älsklingen fixade frukost medans jag och Isa tog en härlig skogspromenad
Tvättat
Pluggat
 
Isa har fått sig två kortare turer på bandet (en med mig & en med Anders)
älsklingen har gjort middag, ris med kycklinggryta
jobbar på en ny video
och hunnit med lite candy crush :)

25 jan

Idag har jag fått riktigt mycket gjort faktiskt och känner mig ganska nöjd med dagen. Jag och Isa gick en 30 min promenad på morgonen och sen gick jag in till stan (30 min) och mötte Anders för att äta frukost/lunch med honom. Det var inte så gott så åt nästan inget av maten, men efterrätten var god. Sockerkaka med lite inslag av sånt där vitt som är på morotskakor, smakade det som i alla fall. Riktigt gott var det i alla fall och åt 6 st sådan bitar :)
 
Blev skjutsade hem och sen har jag fått en del plugg gjort. Har börjat plugga inför ett prov som vi kommer ha i slutet på mars, men tiden till att plugga finns nu och inte sen så känner att jag verkligen ska ta vara på tiden och var ute i god tid och lite mer förberedd än förra terminen :) Hunnit göra lite roliga saker som videos, candy crusch och myst med Isa framför tvn. När Anders kom hem åt vi kebab och sen var svärisarna här på ett litet besök. Anders mamma frågade om jag hade gått ner i vikt för hon tyckte jag såg smal ut :) Skönt att höra efter man ätit kebabrulle och känner sig som en uppstoppad korv. Hon smakade även på mitt nya proteinpulver och tyckte det var jätte gott så skulle nog köpa det och också börja dricka det.
 
Nu ska jag väl bara mysa lite här hemma innan läggdags. Imorgon kanske syster kommer hit och sen ska jag försöka ägna denna helgen åt plugg, städ och tvätt - bara roliga saker alltså... Fått jobberbjudande också både denna helgen och nästa, men sa faktiskt nej. Känns jätte dumt men jag orkar bara inte jobba just nu. Vill verkligen ägna denna terminen åt skolan och roliga saker (hundsaker) och jobba för att jag vill och orkar i sådana fall och inte för pengarnas skull. Får väl se hur bra jag lyckas med det, men har sparat en del för att jag ska kunna försöka unna mig en jobbfri termin i alla fall :)
 
Dagens summa idag landar på 900 kcal men vet inte om jag har räknat fel för tyckte det lät lite för att äta det som jag har gjort...

 
 

planering

Idag hann jag med en liten sovmorgon innan det var dags att sticka upp till klubben för att träffa Therese. Blev en kort promis där uppe och sen satt vi och planerade typ halva dagen. Tog så lång tid för vi pratade om så mycket annat emellanåt också men trevligt var det :) Blev en liten kort promenad innan jag och Isa åkte hem och käkade lite lunch.
 
Har inte gjort så mycket idag, annordnat lite papper här hemma och tittat på serier och ätit choklad. Borde plugga lite men är så sent nu så får nog ägna hela dagen imorgon åt det. Blivit 800 kcal idag och ska inte äta mer choklad nu för måste verkligen skärpa mig nu över helgen om jag ska få något minus denna veckan. Har inte en endaste dag vägt under vad jag vägde i måndags så är lite orolig att jag kommer bryta min minus trend...

kallt!

Idag har jag vart i skolan större delen av dagen. Vi slutade lite tidigare på eftermiddagen idag så åkte aldrig hem på lunch för tyckte Isa kunde klara sig tills jag kom hem. Vilket hon hade gjort :) Då var hon i alla fall kissenödig och sprang ut en snabbis i trädgården innan hon sprang in igen. Hon tycker det är alldeles för kallt för att var ute nu så hon vill aldrig gå ut. Det är ok när vi går ut promenad tillsammans eller jag är med, men ut själv i trädgården vill hon helst inte. Kan gå bra en stund mitt på dagen om det är fint väder men annars får man verkligen tvinga ut henne. Igår var hon ute vid 12 tiden och sen försökte jag få henne till att gå ut själv vid 17 tiden men hon totalvägrade. Klockan halv nio på kvällen puttade jag ut henne och stängde dörren. Hon var tvungen att gå ut och kissa i alla fall. Vet inte om hon gjorde det för hon ville in ganska snabbt sen igen men hon höll sig hela natten i alla fall så antar det... Det är en riktig liten mysgris och så fort hon har vart ute hoppar hon upp på en filt i soffan och lägger sig som en liten boll.

Idag var det sista dagen i skolan för min del denna veckan. Imorgon är det frivilligt om man vill öva mer eller om man har missat något så måste man gå, men jag ska sova och sen ska jag träffa Tess på klubben för att gå igenom hur vi ska lägga upp nyörjarkursen i agility som vi ska ha nu till våren. Ska bli riktigt roligt. Jag har inte gått någon handledar utbildning än så räknas bara som assistent, men kan absolut tänka mig att utbilda mig och hålla kurs :)
 
Annars idag har jag tränat Isa en hel del. Vi jobbar fotfarande på vardagssaker som sitt, ligg, tass, lite platsliggning inomhus och kontaktövningar. Hon är riktigt duktig på det nu och behöver inte alls vara lika tydlig med kroppen längre. Idag fick hon även gå på bandet i 8 min. Hade tänkt mig 10 men såg att hon var ganska trött efter 7 min så slutade sen. Hon fick gå lite snabbare idag också så hon koncentrerar sig på att gå och inte frolicen som jag har. Hon är väldigt söt när hon går och gör alltid sitt bästa även om hon inte har stenkoll alla gånger.
 
Dagen har väl inte erbjudit så mycket mer. Ätit för mycket mat och lite choklad känns det som i alla fall. Har ingen koll på kalorierna idag, i huvudet så typ 1000 kanske men kan vara mer eller mindre. Nu ska jag nog se på serier eller spela lite tror jag...

Jag

Hittade denna listan hos feelmyheart.
 
Have you ever: 
1. Skipped class? - Ja
2. Done drugs? - Nej, inte vad jag vet.. eller det beror på om man räknar efedrin, alkohol, snus och cigg
3. Self harmed? - Ja
4. Drank? - Druckit alkohol? Ja
5. Shoplifted? - Ett 50 öres tugummi en gång, men har för mig att jag fick dålig samvete och gick tillbaka med det... så kanske inte räknas ändå :)
6. Gotten a tattoo? - Ja, på armen, kinesiska tecken som betyder Hard Times. Jag ångrar den inte, inte betydelsen heller egentligen, men varje gång jag berättar vad den betyder och ser folks min så ångrar jag att jag inte ljög.
7. Broken up with someone? - Ja

What's your favorite: 
8. Show? - Pretty Little Liars, Vampire Diaries, Beauty and the Beast, The Lying Game, Jack & Jill
9. Movie? - Twilight, Snow white and the huntsman, Speak, The Lucky One, Something Borrowed
10. Song? - Just nu Heartless by Kris Allen
11. Tumblr? - Hm.. finns för många
12. Singer/band? - Darin är en favorit just nu. Rihanna går väl alltid hem och The Reckless
13. Memory? - Så svårt! Finns så många! Innefattar alltid mina djur och Anders. Kommer kanske alltid minnas i början när jag och Anders träffades och inte hade dejtat så länge och ingen av oss sagt "jag älskar dig". Jag kände det, ville säga det, men vågade inte så när vi åkte till Hjo och åkte förbi I Love Hjo skylten, sa jag I love you (hjo)... (vi sa det båda två på riktigt inte så långt efter det)
14. Book? - Zebraflickan, I vargars närhet, twilight böckerna

This or that: 
15. Invisibility or Ability to fly? - Åh jag vill egentligen ha båda, men om jag måste välja så flyga.
16. Cookies or Cake? - Kakor!
17. Twitter or Facebook? - Facebook, pga Candy crush saga :)
18. Movies or Books? - Film
19. Coke or Sprite? - Cola zero
20. Blind or Deaf? - Blind tror jag... hörseln är så viktig för mig... att kunna lyssna på musik..
21. Tea or coffee? - Te, helst Roibos vanilj

What's your: 
22. Age? - 29! (30 om 2 månader)
23. Sign? - Vädur
24. Height? - 156
25. Sexual orientation? - Straight
26. Shoe size? - 37
27. Religion? - Ingen egentligen, men tillhör svenska kyrkan fortfarande
28. Longest relationship? - Nuvarande, 4 år och 3 mån och still going strong! :)

Opinion on: 
29. Gay rights? - Alla människor har lika värde!
30. Second chances? - Fool me once shame on you, fool me twice shame on me! Alla förtjänar väl en andra chans och jag kan absolut ge en, men mitt stora problem är inte att förlåta utan att glömma och gå vidare!
31. Long distance relationships? - Sjukt jobbigt! Under kortare eller begränsad tid kan det vara ok.
32. Abortion? - Absolut. Inte hur som helst, man har ju ett ansvar, men om man blivit våldtagen exempelvis.
33. The death penalty? - Har aldrig förstått mig på det. Personen kommer ju undan.. somna in med hjälp av en spruta i armen... Låt dem lida och leva med vad dom har gjort för evigt i fängelse istället. Dessutom har du fortfarande chansen att släppa ut någon som blivit oskyldigt dömd!
34. Woman rights? - Alla människor har lika värde gäller väl här med! Fast samtidigt gör det inte mig något om jag behandlas som en prinsessa och slipper bära tunga saker och greja med bilar å sånt för att jag är tjej ;)
35. Love? - Det bästa som finns och det värsta som finns!

Do you: 
36. Believe in ghost? - Ja, eller kanske inte spöken, men andar.
37. Shower facing the shower head or turned away from it? - Bortvänd från! Jag kan ju få vatten i ansiktet och då typ dör jag. (Ingen kommer fatta exakt hur det är förutom Anders)
38. Sleep with the door opened or closed? - Öppen vintertid för att Isa ska kunna gå som hon vill, vilket hon i stort sett aldrig gör. Sommaren oftast stängd pga AC.
39. Love someone? - Absolut!
40. Still watch cartoons? - Tecknade Disney filmer är något av det finaste jag vet. Speiellt när jag är sjuk eller känner mig lite liten av någon anledning. Många bra gamla klassiker.
41. Have a boyfriend/girlfriend? - Hm... ja jag tror jag bor med honom ;)
42. Like yourself? - Inte speciellt!

dagens kalorier

Idag blev det en summa på 730 kcal. Helt ok, fast hade vart ännu bättre om det inte var för jag åt mackor nu på kvällen. Var lite hungrig och ganska sugen. Inte ätit choklad på tre dagar och idag har jag inte ätit något i godis form.
 
Nu har vi lagt oss och ska försöka somna i tid inatt igen. Har lite huvudvärk och är trött så kommer förhoppningsvis inte bli några problem.

beställning

Anders beställde från gymgrossisten idag och då även till mig :) Blev detta denna gången.
Har diet pro nu men denna verkade riktigt bra. Perfekt frukost i skolan :)
Hittade en väldigt snygg och tjejig shaker oxå så blev två sådana. Måste ju ha något som ser ut som jag när jag har med den i skolan (istället för Anders tråkiga svarta...)
 

Målviktsforum

Jag
Startvikt: xxkg || Delmål: -5kg || Slutvikt: -10kg
Vecka 1: - 0.6 kg
Vecka 2: + 0.5 kg
Vecka 3: - 0.4 kg
Vecka 4: - 0.3 kg
Vecka 5: - 0.3 kg
Vecka 6: - 0.6 kg
Vecka 7: - 0.1 kg
Vecka 8: - 0.7 kg
 
Tess
Startvikt: xxkg || Delmål: -4kg || Slutvikt: -8kg
 Vecka 1: - 1.4 kg
Vecka 2: + 0.2 kg  
Vecka 3: - 1.4 kg
Vecka 4: + 0.2 kg
Vecka 5: + 0.4 kg
Vecka 6: + 0.3 kg
Vecka 7: - 0.3 kg
Vecka 8: + 0.1 kg
 
Ida
Startvikt: 63kg || Slutvikt: 60kg
Vecka 1: - 0.4 kg
Vecka 2: ---
Vecka 3: - 2.1 kg   
Vecka 4: + 1.5 kg
Vecka 5: ---
Vecka 6: + 1 kg
Vecka 7: - 0.2 kg
Vecka 8: hoppar av

dagens kalorier

Idag fick jag en chock när jag vägde mig imorse. Hade gått ner ganska mycket från gårdagen och även på hela veckan. Tyckte det var lite konstigt med tanke på att vi åt på Max men jag tackade och tog emot :)
 
Blev en proteinshake till frukost (i skolan) och ska köpa mer pulver så jag kan fortsätta dricka det varje morgon. Det är helt perfekt. Egentligen borde jag ha ett jobb där jag bara gick och satte mig i bänk hela dagen och skriver lite. Eller ja mellan 8.30 - 15, med en timmes lunch och fikaraster. Det är riktigt skönt att gå i skolan på det sättet. Åkte hem till lillan på lunch som vanligt och idag blev det macka. Köpte sesambräcken igår. De är så goda men inte så nyttiga. När jag kom hem från skolan blev det lite slapp i soffan och sen en kort promenad med lillan innan jag gjorde lite ris och korvstroganoff som blev helt misslyckad. Smakade inte alls gott, men var så hungrig så åt lite i alla fall. Var så hungrig så jag glömde att räkna men tror inte jag har ätit mer än 900-1000 kcal idag.
 
Ska hoppa i säng nu och se på lite serier och spela lite innan jag somnar. Ikväll behöver jag verkligen sova för har vart så trött idag eftersom jag låg och spelade halva natten igår. Inte så bra, men det är helt beroende framkallande!
dålig bild, men nya tröjan och byxorna som jag dessutom fick komplimanger för idag :)

shopping

Vilken trevlig söndag det blev. Gjorde frukost till älsklingen idag och då blev det havregrynsgröt, kokta ägg och rostade mackor till honom. På eftermiddagen tog vi oss iväg till stora staden för att shoppa lite. Jag brukar aldrig hitta kläder och har ångest så fort jag ska köpa kläder men idag hittade jag massor och det första jag provade. Gick först in på Gina och där hittade jag ett par streth jeans. De satt helt underbart så köpte 3 par i olika färger. Hittade även ett par leggins, fast tjockare och mer byxliknande än vad vanliga lite tjockare leggins är. Jättebra för jag behövde verkligen byxor som jag kan ha till vanliga tröjor.
Gick sen vidare in på H&M där jag hittade flera tröjor. (Inte jättebra bilder)
något lite längre
något lite längre till och polokrage
 
Mitt ena par vinterstövlar gick sönder häromdagen så kände att jag behövde ett par stövlar till. Dessutom är mitt andra par lite trasigt så är det lite blött ute läcker dom in. Hur som helst så klev jag in på min sko och hittade dessa
Riktigt snygga. (Till våren ska jag köpa lite fler skor med klack. Det är roligt att gå i skolan för då kan man ha sådan skor. Funkar inte riktigt på jobbet.)
Fodrade gummistövlar. Kommer behövas när all snö smälter bort sen :)
 
När vi åkte in mot stan drack jag en proteinshake och efter vi handlat blev det en sväng på Max. Var längesen jag åt där men det var faktiskt ganska gott. Skulle egentligen skött mig ordentligt idag inför vägningen imorgon men det får gå som det går. Trevligt hade vi i alla fall och nu ska jag läsa lite skvaller och slappa innan det blir läggdags. Heldag i skolan imorgon i mina nya kläder och skor :)


 

nya piller

Idag har jag testat Extra Slim istället för Lipro som jag alltid kör med. Lipro är jättebra och var mer bara sugen på att prova och se om det fanns något ännu bättre. Har käkat Super Slim förut och dom var grymt bra men dom blev förbjudna så är väldigt svåra att få tag på. Extra Slim har nog vart som dom men dom har bytt leverantör nu och har förstått att det är många som klagar på att dom inte hjälper längre. Jag har som sagt bara provat idag, men tyckte inte jag märkte varken till eller från. Lipro är bättre, har kännt mer hunger idag, men kan ju vara för dagen också. Ska prova en månad men tror inte jag kommer fortsätta med dom. Har beställt en annan sort också som jag hoppas få nästa vecka. Dom är väldigt bra och ger mycket energi, så ska köra dom i två månader och sen får jag se om jag fortsätter med dom eller lipro.
 
Nu ska jag ha lite myskväll med mina spel och serier och sen hoppas jag faktiskt somna ganska tidigt. Vill sova många timmar inatt men inte så länge på morgonen eftersom jag ska upp på måndag igen. Har fått plugget gjort som jag skulle idag och skött mig i kalorier. Tror inte jag har ätit över 1000, men har inte räknat exakt.

lördagsmorgon

Idag blev det en efterlängtad sovmorgon. Helt underbart! Blev en härlig skogspromenad i det kalla vädret med lillan som var ganska lugn idag. När jag kom hem la jag mig i sängen en stund till för att läsa en bok som är en skoluppgift. Kom en bra bit medan älsklingen gjorde frukost till oss.
      godmorgon alla söta läsare
Boken jag läser. Verkar riktigt bra.
Omeletten älsklingen gjorde plus toast
Min del av omeletten. Åt igen toast, men drack te till.
Lillan tycker det är mycket mysigt när både husse och matte är hemma. Familjemys :)
"Givetvis vet jag att jag är sötast, men du får gärna säga det igen :)"

helg

Gud vad skönt det är med helg när man har en massa måsten på veckodagarna! Grymt trött idag, men får skylla mig lite själv för jag fastnade i candy crusch spelet igårkväll och somnade nog inte fören efter 22. Vore kanske inte så farligt för en normal trött människa, men det vet vi ju redan att jag inte är. Var lite jobbigt att sitta på föreläsning så länge när man var så trött, men var ganska intressant så gick bra. Mötte älsklingen för lunch på KG5 och det smakade sådär idag. Blev ingen efterrätt för min del för jag gillade den inte, men tar säkert igen det ikväll med tanke på att jag har en massa choklad här hemma. Skulle behöva gå ner denna helgen om jag ska fortsätta med mina minus i målviktsforumet.
 
Har vart hemma en liten stund och Isa har fått busa i trädgården så hon sover skönt nu igen. Jag ska koppla av lite i soffan innan jag ska iväg till stan igen för att träffa Therese. Vi ska fixa agilitypris :) Sen blir nog resten av denna helgen ganska lugn. Vi ska sova länge imorgon bitti, alla 3 och sen ska jag nog försöka plugga en hel del. Ska försöka göra klart så mycket jag kan så jag inte behöver sitta med det när jag har praktik och dessutom måste fokusera på att klara av kursen socialt behandlingshem på de veckorna. Det underlättar mycket att jag bara läser kurser denna terminen som jag är riktigt intresserad av. Det gör det kul även om det är lite jobbigt ibland.
 
Nä nu ska jag nog försöka titta ikapp på alla mina serier som har börjat igen. Har inte tid för sånt på veckorna nu...

godmorgon

Hinner blogga lite snabbt för sitter och väntar på älsklingen. Han ska skjutsa mig till skolan idag för jag slutar vid lunch och då ska jag gå in till stan och käka lunch med honom :) Blir mysigt och sen skjutsar han hem mig. Har hunnit vara ute med lillan som verkar vara väldigt trött idag. Hon har redan gått och lagt sig för att sova igen. Hon vet vad som gäller på morgonen nu så hon ser ingen poäng alls med att säga hejdå. Vill man ha en hejdå puss får man gå till henne och inkassera en i sådan fall. Tror vi alla ser fram emot en sovmorgon imorgon.
 
Ska göra iordning en proteinshake till frukost nu. Smidigt för jag kan ta med den till skolan. 152 kcal för en sådan och testade det igår och då var jag inte ens hungrig när jag kom på lunch :)

bra skoldag

Idag har det vart en heldag i skolan igen. Föreläsning på fm där jag även pratade med min lärare om praktiken m.m. Enligt henne är ju inget omöjligt så hon tyckte jag skulle prata med praktikpersonen igen och säga att jag läser psykologi 1, ska läsa den när praktiken är slut. Pratade med personen men det var ju lika omöjligt som sist och inget hjälpsamt. Blev lite småsur och tyckte att hon kanske kunde göra sitt jobb och hjälpa mig att välja ett bra ställe som hon godkände. Efter lite om och men så plockade hon fram ett ställe där hon hade en plats som troligtvis är ännu mer "rätt för mig" än vad psykiatri skulle vart. Om det är så som jag tror så är det precis ett sånt här ställe jag vill jobba på. Jag var tvungen att fixa vissa saker först för att överhuvudtaget få vara där, men det var verkligen inga problem och inte speciellt svårt heller. På henne lät det ungefär som det skulle vara en anledning till att inte vilja vara där... minsta lilla sak låter som det skulle vara så otroligt jobbigt enligt henne fast det var jag som skulle fixa detta.
 
Det gjorde mig i alla fall lite gladare och piggare så hoppas verkligen jag kan vara där. Kursen jag ska läsa under praktiken får jag försöka lösa med min handledare enligt de på skolan men min flexibla lärare såg inga problem med det och hoppas inte min handledare gör det heller. Får väl se det senare när jag vet mer scheman och tider.
 
Just nu känns allt lite lugnare och som om det kanske tom kan ordna sig men det är störande att man inte kan få något när man är snäll och trevlig. Det är verkligen de som gapar störst och mest som får saker.
 
På em har vi tränat på subkutana injektioner och det gick bra. Har ju sprutat lite djur innan så är ju inte helt ovan med sprutorna och materialet och det underlättar ju lite helt klart. Det värsta är ju sen när man ska göra det på en levande människa som kan säga Aj eller något annat otäckt..
 
Kom hem för en stund sen till lilla strumpan som verkar trivas bra här hemma. Hon går och lägger sig och sover på övervåningen även efter att jag har vart hemma på lunch och det känns skönt att hon tar det med sådan ro. Blev promenad och sen har jag tom lagat lite mat och nu ska jag nog faktiskt ligga i soffan och se på tv istället för att gå och lägga mig. Trött är jag väl, och har lite huvudvärk men inte så farlig och ska nog försöka vara uppe till klockan 20 i alla fall :) Borde kanske lägga mig nu egentligen för det skulle innebära att jag inte ligger i soffan och äter godis...
 
Imorgon tror jag det kan bli en rolig och trevlig dag. Kanske bra att bryta ihop lite ibland för då kan det bara bli bättre sen.. i alla fall tills nästa gång... var ju ett tag sedan förra gången var.
Även om det är lite stressigt så är det skönt att komma hem på lunch och få mysa lite med strumpan. Det ger mig lite energi till att orka med em :)
 
 

dagens kalorier

Blev lite förvånad när jag såg vad jag landade på idag, 939 kcal. Jag har ätit en massa mat och en massa choklad idag men räknat allt så trodde jag garanterat skulle komma upp i mer, vilket jag som tur var inte gjorde.

psykbryt

Jag ger upp allt det där om att jag skulle vara posetiv. Helt omöjligt när man går i skolan, i alla fall på denna skolan.
 
Dagen började med att jag vaknade med huvudvärken som fortfarande inte hade släppt. Kämpade mig upp och iväg till skolan i alla fall. Kom aldrig ur bilen för bröt ihop innan och fick åka hem igen. Åkte tillbaka efter lunch och var med på praktiska övningar. Vi gjorde venprov och mätte blodtryck. Jag rockade på det och var ganska nöjd och glad efteråt och verkade inte göra så mycket att jag missat fm eftersom jag hade läst kapitlen i boken.

När jag kom hem fick jag mail från en annan lärare om en kurs jag ska få läsa som resten av klassen inte ska läsa, men som jag behöver för att bli färdig. Nu var problemet att den går samtidigt som min praktik. Borde vara smidigt men troligtvis inte, eftersom jag inte får rucka på minsta lilla timmen på praktiken, enligt personen jag nämnde igår och flera föreläsningar och studiebesök är obligatoriska i kursen. Ska gå till studievägledaren imorgon och försöka prata med henne och se om hon kan prata med den här praktikpersonen istället så man kanske kan lösa det på ett hyfsat smidigt sätt. Tror inte jag kommer orka gå i skolan på dagarna och jobba kvällarna i 4 veckor, men känns som det kanske kommer sluta så om jag inte fått ett psykbryt innan det vilket känns väldigt nära för tillfället. Ska lägga mig strax för får sån himla huvudvärk så fort jag bara nämner skolan och allt det här och orkar inte med det mer nu.

gnäll

Jag ska bli en positiv människa! Känns som jag mest bara gnäller och stör mig på saker hela tiden och speciellt här i bloggen. Hatar folk som bara gnäller och gnäller och bara kan se saker från en vinkel, värst är troligtvis jag själv, så ska bli en ny människa med positiv syn på allt och speciellt alla runt omkring mig som jag inte känner som har fått sina körkort från flingpaketet osv :)
 
Min dag har faktiskt vart ganska bra idag. Somnade till den tiden jag hade planerat och sov ganska skönt hela natten. Gör något konstigt med armarna på nätterna ibland tror jag för får ont i dom. Det går oftats över på dagarna och är inte alla nätter, men har ingen aning om vad det är jag pysslar med. När väckarklockan ringde var det någon som direkt vaknade, gick och la sig på min arm på rygg och gjorde det väldigt tungt att gå upp. Den lilla mysgrisen gillar sovmorgon hon med men eftersom hon får mat när jag går upp så är det helt ok. När husse går upp på morgonen går hon aldrig upp för hon vet att hon inte får mat så det är helt meningslöst att gå ur sängen.
 
Blev i alla fall en liten promenad innan skolan och 1 st lipro och ett halvt glas vatten till frukost. Tog bilen idag för jag är för lat för att cykla när det är snö och dåligt väder. Åkte hem en snabbis på lunchen och väckte den lilla grisen som sov i sängen. Hon fick vara ute lite medan jag åt lite havregrynsgröt och sen stack jag till skolan igen. Det gick riktigt bra att lämna Isa två gånger och hon har inte protesterat idag. Får se om hon gör det när det blir fler dagar på rad, men em är ganska kort så är hemma ganska fort igen. Väldigt skönt när man inte pendlar och i princip är hemma den tiden man slutar.
 
Vart ute med Isa lite mer, käkat, duschat och suttit lite i soffan innan det blev sängen. Så trött och har lite huvudvärk så vill lägga mig i tid så jag orkar upp imorgon. Dagens kalorier landar på 390 plus lite choklad. Inte så farligt mkt faktiskt så ska prova att inte äta choklad imorgon (om jag kan) och dricka lite mer på fm så jag kanske slipper huvudvärken. Har vart väldigt skönt att slippa den när jag har gått hemma det sista.

APL

Hemma från skolan och som vanligt är dom dumma och fula :) Nä mina lärare är jättebra som jag har i denna kursen, nu är det praktiken jag blev lite småirriterad över. Jag är långt ifrån den enda... Kursen går ut på en sak, men praktiken verkar gå ut på en helt annan sak. Jag vill utnyttja min praktik och pröva något som jag är intresserad av men inte kan för att se om det kan vara något jag vill jobba med. Det tycker min lärare är en perfekt idé och vill inte heller att jag ska gå och göra samma saker på praktiken som jag gjort på jobbet. Det visade sig vara lättare sagt än gjort.. Vi får välja äldreomsorg, gruppboende eller daglig verksamhet. Jag vet inte ens om vi får vara personlig ass. Det frågade jag inte eftersom jag ändå inte vill vara det. Daglig verksamhet har jag också gjort tillräckligt känner jag. Jag har vart på daglig verksamhet både i Falköping, Skövde och Mariestad så inget jag är intresserad av att göra praktik på. Jag har alltså kvar att välja äldreomsorg eller boende. Äldreomsorg är jag sådär sugen på att vara, det skulle kanske vara inom hemvården, eller möjligtvis demensboende. Gruppboende kan jag tänka mig att vara på och det kan vara bra att få in en fot för jag kan tänka mig att kanske jobba på ett boende. Helst av allt hade jag faktiskt velat se hur det är att jobba som undersköterska på ett sjukhus eller inom psykiatrin men det vara bara big nono på det. Det fick man inte göra fören sista året i sådana fall och ville jag vara inom psykiatrin var jag tvungen att läsa en sådan kurs. Vi läser ju lite psykiatri men detta var väl någon mer inriktad antar jag.
 
Personen jag pratade med, på uppmaning av min lärare var så enormt ohjälpsam att jag inte ens orkade försöka förstå mig på vad hennes problem var. Troligtvis för lite sex, fick jag höra från något annat håll :) Nä, jag ska prata med min lärare imorgon igen för att se om hon kan hjälpa mig välja en bra plats som hon tror kan passa. Finns det möjlighet skulle jag vilja träffa på sjukdomar eller något som jag inte stött på så mycket tidigare.. Orkar inte bry mig så där attans mycket så tror bara annars jag kollar på närmsta stället och tar det.Lite synd är det för jag tror aldrig jag kommer våga söka ett jobb om jag inte vet lite vad det är för något, men får väl läsa några sådana kurser sen när jag tröttnat på att jobba och vill ha lite mer lån att betala av... eller nåt antar jag...

Målviktsforum

Jag
Startvikt: xxkg || Delmål: -5kg || Slutvikt: -10kg
Vecka 1: - 0.6 kg
Vecka 2: + 0.5 kg
Vecka 3: - 0.4 kg
Vecka 4: - 0.3 kg
Vecka 5: - 0.3 kg
Vecka 6: - 0.6 kg
Vecka 7: - 0.1 kg
 
Tess
Startvikt: xxkg || Delmål: -4kg || Slutvikt: -8kg
 Vecka 1: - 1.4 kg
Vecka 2: + 0.2 kg  
Vecka 3: - 1.4 kg
Vecka 4: + 0.2 kg
Vecka 5: + 0.4 kg
Vecka 6: + 0.3 kg
Vecka 7: - 0.3 kg
 
Ida
Startvikt: 63kg || Slutvikt: 60kg
Vecka 1: - 0.4 kg
Vecka 2: ---
Vecka 3: - 2.1 kg   
Vecka 4: + 1.5 kg
Vecka 5: ---
Vecka 6: + 1 kg
Vecka 7: - 0.2 kg
 

läggdags

Idag har vart min sista ledig dag innan skolstarten. Nu kommer det väl mest vara helgerna och kanske någon enstaka studiedag som jag är ledig för att vi ska hinna göra uppgifterna. Dagen startades som vanligt med en promenad och idag blev det skogen. Isa var galen och sprang runt som bara Isa kan :) Sen har vi grejat lite hemma, vart och hämtat ut mina skolböcker som äntligen kom idag och förberett lite inför morgondagen. Jag tror jag har en liten plan för hur jag ska lägga upp morgondagen, återstår bara att se om det funkar i praktiken också :) Nu ikväll har jag faktiskt pysslat om mitt hår lite som håller på att trilla av, så jag lär väl snart bli flintis om jag inte tar hand om det, och min hy eftersom min syster så fint påpekade i helgen att jag blir 30 detta året. Jo det hade jag inte direkt glömt...
 
Resterande tid har jag tittat på Veronica Mars. Ganska bra serie ändå. Fast det säger egentligen inte så mycket nu för tiden för jag verkar gilla alla serier. Jag fastnade aldrig för den när den gick på tv (2004-2006), men nu verkar jag fastna för alla serier så länge det inte är komedi...
 
... och nu har jag och Isa gått och lagt oss så vi orkar upp imorgon bitti. Dagens kalorier landar förresten på 900 idag. Har bara rört mig lite lagom och ätit mat, alltså riktig lagad mat plus lite av min vanliga chokladdos.
Kristen Bell som spelar Veronica Mars. Hon gör även Gossip Girl rösten. Ser sjukt bra ut!

cut for Bieber

OMG!! Visste ni att det just nu pågår en STOR trend bland Justin Bieberfans där man ska skära sig själv pga att han har rökt på! Genom detta vill dom få honom att sluta röka på och vara den dom vill att han ska vara. Helt sjukt! Självskadebeteende är inget skämt och ibland är jag verkligen glad för att jag inte har barn så man slipper oroa sig för sånt!

helgen

Denna helg har det inte hänt speciellt mycket. Vi har bara tagit det lugnt, sett på film och käkat en massa onyttigheter. Jag har verkligen inte vart duktig någonstans, knappt gått några promenader och käkat en massa choklad, jordnötter och utemat. Fasar inför vägning imorgon.
 
Nästa vecka drar skolan igång och det kanske kan vara lite skönt så man får lite rutiner och kommer igång lite. Hoppas det bara var en tillfällig svacka i helgen. Jag vill att snön försvinner så jag kan få lite inspiration till att sätta igång springandet och träning med Isa utomhus. Nu är det så kallt hela tiden så vill helst inte gå utanför dörren.
Jag har intresseanmält mig och Isa för en rallylydnadskurs i vår. Får se om vi får plats, men tror det skulle passa oss ganska bra. Jag är lite sugen på att gå en fortsättningskurs i lydnad sen. Isa har mognat mycket och klarar lite högre krav nu, men jag är fortfarande lite rädd för att alla perfekta "lydnadsmänniskor" ska titta snett på oss. I deras värld tror jag både jag och Isa räknas som små otyg.
 
Gjort klart mitt bidrag till tävlingen också. Spendart enormt mycket tid på det. Först blev jag inte nöjd med klippen eftersom jag inte kände att det fanns tillräckligt med bra/romantiska klipp. Sen har jag spenderat flera dagar med att försöka få ordning på färgerna, men tror jag är ganska nöjd nu i alla fall.
 
Just det! Gjort 50 crunches nu på kvällen också :)

Vad skulle jag göra utan dig?!

underbara älsklingen

Startade dagen som vanligt med en promenad. Blev något mellanting mellan powerwalk och vanlig promenad tror jag :) Kändes skönt idag att få komma ut och röra på sig lite och var trevligare väder idag. När jag kom hem möttes jag direkt av en väldigt god doft och när jag kom in hade älsklingen gjort lyxig helgfrukost :)
te, toast och omelett :) Väldigt gott och väldigt mättande

äntligen fredag

Dagen startades idag med en halvtimmes runda i skogen med en mycket tokig Isa. Hade egentligen tänkt springa men orkade inte...  + att det var så dåligt väder... Jag skippade sen frukosten och mötte istället Anders på stan för att luncha tillsammans. Det var mycket mysigt och åt lite fläskfile med potatis, typ en halv portion för sen gav jag resten till Anders. Satte däremot i mig en del efterrätt, äppelpaj med vaniljssås. Hade tänkt att shoppa lite efter det men kände inte riktigt för det så åkte hem och vilade istället. Pluggade och gjorde klart min uppgift så skönt att slippa tänka på det i helgen.
 
När Anders kom hem åkte vi till stora staden och beställde en soffa. Kommer bli riktigt snyggt i vårt vardagsrum och kommer ta upp typ all plats. Väldigt mjuk och skön och mycket kuddar i :) Isa kommer nog bli störtlycklig när vi får hem den, om typ 2 månader.
 
Efter det blev det middag hos pappa. Åt en liten lagom portion, var inte så himla sugen faktiskt. Efterrätten tyckte jag inte om så tackade nej till den direkt. Pappa skulle då givetvis leta fram något som jag ville ha och gav sig aldrig, men tackade nej till allt :) Både glass, choklad m.m. Choklad hade jag väl kunnat äta men detta var sådan choklad jag inte äter. Åt dock mina sista rocky roads när jag kom hem så har fått i mig mer än tillräckligt med kalorier idag i alla fall.
 
Nu ska jag se om jag kan få färdigt min nya video som jag jobbat väldigt hårt med. Ska vara med i en tävling med den. Var inte planerat från början så tycker egentligen inte den är så superbra, men får duga. Kommer vara en tävling med fem rundor och det är massa väldigt duktiga videoredigerare med tusentals prenumeranter med så får se om jag har någon chans att gå vidare. Kan vara kul att försöka i alla fall. Ett bra sätt att få ut min kanal lite också :)

vt 2013

Ja då har skolan startat igen då. Var på en timmes genomgång inför terminen idag och var faktiskt inte så rörigt som det annars brukar vara på såna uppstarter. Kändes ganska bra ändå. Vi kommer starta med den största kursen och min stora skräck, venprover och sätta kateter och allt sånt. Kommer även dra ut på praktik ganska snart, 4 veckor tror jag.. Det är lika skönt att få det överstökat, men jag är aningens nervös över det och kan inte riktigt se hur jag någonsin ska kunna ta blodprov på någon. Insulin och det har jag inga problem med, men venprov... huuuh... antagligen sådan skräck eftersom jag aldrig har gjort det, så får jag bara träna på det så kanske det släpper. Jag har bra i lärare i kursen i alla fall så det är jag glad för.
 
Måste börja fundera på var jag ska ha min praktik. Jag vill helst vara här i stan och jag får inte vara personlig assistent för min lärare :) Det vill jag väl inte heller. Hon vill nog helst att jag är på sjukhuset eller KSS, men jag vet inte riktigt vad jag är sugen på. Det eller psykiatrin, för båda de grejorna är saker jag skulle vilja pröva för jag tror jag antingen kommer älska eller hata det. Får se hur det blir. Skolan drar igång ordentligt på tisdag så då blir det heldagar i stort sett varje dag. Vet inte hur jag ska orka eftersom jag var helt död efter att ha vart där en timma bara. Det är egentligen inte speciellt långa dagarar ändå, men jämfört med en timma... Ska till en början ha Isa hemma i alla fall, hon trivs bra med det och eftersom jag ändå inte äter lunch så tänkte jag cykla hem på lunchen och gå ut med henne. Vet inte hur jag ska lägga upp min mat när det drar igång för äter ju inte frukost innan heller, men får se hur det faller sig.
 
Idag landar jag i alla fall på 600 kalorier och ska snart hoppa i säng. Imorgon ska jag vara hemma, men ska göra första uppgiften i kursen så den är klar. Sen ska vi till pappa på kvällen och käka middag och träffa syster.
 
 

skolstart

Idag börjar skolan igen. Ska dit om en stund för upprop och då hoppas jag att jag får reda på schema m.m. Vet inget om hur min vårtermin kommer se ut. Tycker mina böcker borde komma snart också som jag för en gångs skull beställde i tid. Tänkte ha böckerna till kursstarterna så jag kan göra uppgifterna direkt och inte spara dem till sista minuten.
 
Isa och jag startade dagen som vanligt med en promenad i lite lagom tempo. Kallt, blåsigt och snöigt så var inte vidare trevligt. Fixade iordning mig lite sen och åt frukost. Idag blev det havregyrnsgröt. Inte det godaste som finns, men väldigt mättande (länge) och lite kalorier. Igår var jag jätte hungrig hela dagen så åt en massa mat, landade nog på 1300 kalorier igår, men åt i alla fall inga rocky roads. Måste skärpa mig nu inför helgen då det alltid känns som det blir för mycket kalorier.
 
Usch känner inte alls för att ge mig ut, eller börja skolan. Trivs bra med att vara hemma med Isa hela dagarna och småpyssla lite här hemma. Känns som jag äntligen fått vila upp mig lite så jag orkar greja här hemma. Hunnit träna med Isa lite sitt och ligg idag också och efter skolan ska jag nog röja lite till här hemma och så ska hon nog få gå på bandet lite.
Väldigt nöjd med min nya grymt snygga! kalender :)
 

frukost

Idag vaknade jag faktiskt i ganska normalt hyfsad tid, för att vara mig :) Blev en lugn promenad i skogen idag med Isa. Jag har inte kunnat gå där på länge för snön och isen men kände att jag nog fick göra ett försök idag för har fått för mig att Isa är uttråkad och deprimerad här hemma. Hon ligger bara och vilar hela tiden (vilket normala mattar inte skulle klaga på) och hon vill inte vara ute i trädgården så mycket. Hon går ett varv runt huset och kissar och sen ställer hon sig utanför dörren tills hon blir insläppt. Tror inte hon tycker det är så kul när man måste vara en lydig hund och hålla sig inom tomtgränsen. Vi tränar inte så mycket nu fast kör lite vardgasträning här hemma ibland. Det senaste har jag kört mycket sitt och ligg. Sitt kan hon bra, men ligg är hon inte speciellt bra på. Ordet sitt kan hon, men hon läser kroppspråket så mycket så gör du inte rätt med det så är det inte säkert hon sätter sig och ordet ligg vet jag inte ens om hon kan. Där går hon enbart på kroppsspråket. Det var väldigt tydligt när pappa ville pröva för han fick henne först inte till att ligga. Så jag sa att han fick sänka handen lite, då gjorde han det och hon la sig. Sen fick han henne inte till att sätta sig upp efter det, men då stod han kvar lite lutande så då sa jag att han var tvungen att räta på sig och då satte hon sig direkt. Jag gillar att hon läser kroppsspråket så mycket och går på det först och främst, men det är lite jobbigt att träna henne ibland och att själv komma på vad jag gör fel om hon inte gör som jag vill. Däremot kan jag se det jätte tydligt om någon annan gör det eller om jag ser mig själv på film :) (anledningen till varför jag alltid försöker filma allt jag gör)
 
Hur som helst blev det en skogsrunda vilket gjorde Isa mycket glad som fick springa lös. När jag kom hem var jag vrålhungrig idag och visste inte alls vad jag ville ha till frukost, men blev till sist en macka och en smoothie. Riktigt god smoothie, måste nog börja göra det lite oftare igen. 397 kalorier för hela frukosten, med en kopp te med mellanmjölk inräknad också. Nu ska jag se på Pretty Little Liars och The Lying Game och sen blir det till att åtminstone ta sig en titt i rummet. Känner inte direkt för att göra något alls idag så blir nog inte för många knop gjorda här hemma. Laddar för att börja skolan imorgon.
skinkmacka och smoothie med
-banan
-jordgubbar
-vaniljyoughurt
-vaniljsocket
-physilifrön
och en trött liten gris. Vet inte vad hon har att vara så trött över, men mina små springrundor och powerwalks kanske tröttar ut henne lite ändå...

dagens kalorier

Dagens summa blir 300 kcal plus lite rocky roads. Måste sluta äta min choklad varje dag..! Nöjd med att älsklingen ätit hamburgare igår och kebab idag och jag ändå inte ätit något :) Nu ska jag nog snart släppa ut lillan så vi kan lägga oss sen. Är faktiskt ganska trött nu så hoppas jag kan somna i hyfsad tid inatt. Känner inte för att sova bort hela dagen imorgon. Tänkte försöka röja i rummet imorgon igen :)
 

frissan

Idag har det verkligen gått i ett. Jag sov ganska dåligt inatt, kändes aldrig som jag somnade ordentligt så när väckarklockan ringde klockan halv 10 imorse trodde jag det var Anders klocka som ringde tidigt för att han skulle till jobbet, men det var visst för några timmar sedan. Var så trött så jag var tvungen att snozza lite vilket jag gör väldigt sällan. Kom väl ur sängen vid 10 och direkt ut på en powerwalk med Isa. Hann med vår runda innan jag var tvungen att cykla till frissan. Blev lite härliga vårinspirations naglar. Valde det själv för jag börjar få lite vårkänslor och känner mig lite positiv och glad. Lika bra att passa på för vet aldrig när det händer igen :) Klippte mig sen. Blev den vanliga toppningen eftersom jag fortfarande försöka spara ut håret, men nu börjar det i alla fall kännas som det är på väg. Cyklade hem och lagade lite frukost medan Isa var en snabbis i trädgården och nu har jag slagit mig ner i soffan. Började frysa så mycket inne hos frissan och trots att jag cyklade på ordentligt hem trodde jag att jag skulle frysa ihjäl så nu är det myskläder, filt, varmt te och dator i knä som gäller för att försöka få upp värmen lite.

Målviktsforum

Jag
Startvikt: xxkg || Delmål: -5kg || Slutvikt: -10kg
Vecka 1: - 0.6 kg
Vecka 2: + 0.5 kg
Vecka 3: - 0.4 kg
Vecka 4: - 0.3 kg
Vecka 5: - 0.3 kg
Vecka 6: - 0.6 kg
 
Tess
Startvikt: xxkg || Delmål: -4kg || Slutvikt: -8kg
 Vecka 1: - 1.4 kg
Vecka 2: + 0.2 kg  
Vecka 3: - 1.4 kg
Vecka 4: + 0.2 kg
Vecka 5: + 0.4 kg
Vecka 6: + 0.3 kg
 
Ida
Startvikt: 63kg || Slutvikt: 60kg
Vecka 1: - 0.4 kg
Vecka 2: ---
Vecka 3: - 2.1 kg   
Vecka 4: + 1.5 kg
Vecka 5: ---
Vecka 6: + 1 kg
 

städning

Blev en ordentlig städdag idag. Fick bort julen och julgranen. Hatar verkligen alla barr men nu är nog de flesta borta. Lär säkert hitta några i juni i alla fall. Städat iordning på undervåningen och hann röja upp lite i gästrummet också, så kändes som jag kom en bra bit i alla fall. Blev lite mat och promenad till så landar på 426 kalorier idag + lite rocky roads ikväll :) Funderar på vad jag kommer göra när allt julgodis är slut... göra nytt? eller inte äta socker? Hmm...
Imorgon ska jag på manikyr och klippning men ska nog inte göra någon drastisk förändring och sen ska jag väl försöka städa övervåningen och fortsätta med rummet :)

promenix

Vaknade som vanligt med lite lätt halsont, men det brukar gå över under dagen så hoppas det inte blir värre än såhär. Kände mig i alla fall lite sliten så blev en hlavtimmes lugn promenad. Isa tyckte nog också det var skönt att få sniffa av sig ordentligt utan brådska :)
 
Har påbörjat lite städning här hemma. Planen är att städa ut julen, städa ordentligt i samma veva, göra iordning gästrummet som även kommer bli kontor. Allt kommer givetvis inte hinnas med idag, men har gjort iordning i köket i alla fall. Ska bli skönt att få ut julen, börjar tröttna på den nu, men vi har en julafton kvar att genomföra. Nästa helg ska vi till pappa och "fira lite jul" tillsammans med min syster. Hon kunde inte vara hos oss på julen så vi skulle ta det efter, men har haft fullt upp med sociala middagar hit och dit och sjukdomar som kommit ivägen så nu hoppas vi få till det nästa helg :) Det är väl mest för att hon ska få sina julklappar och så pappa ska kunna få bjuda oss på mat. Det blir nog inte julmat, hoppas jag...
 
Ska se klart på nya avsnittet av Revenge och sen ska jag sätta lite fart innan jag gräver ner mig i min video jag pysslar med just nu.
 
(Glöm inte lämna in till målviktsforumet ikväll också!)
 

springrunda

Idag bestämde jag mig för att springa en liten tur igen. Tänkte ta det lite lugnt för jag har lite ont i halsen och såg halt ut, men kändes riktigt bra och hade bättre tempo än sist. Blev 1.8 km för jag tog en liten annan väg hem för det kom så mycket hundar och ville bara springa på sista biten. Isa var riktigt duktig idag när vi sprang och var inte lika seg så kanske därför det gick lite bättre också. Hade bättre tid än sist också fast det blev lite längre :)
 
Nu ska jag se om det finns något man kan äta till frukost och sen kommer pappa hit en sväng.

god morgon

Japp då har vi vaknat här på fågelvägen också... Kunde inte sova igår så somnade inte fören kl 4 imorse och vaknade strax innan tolv. Det var ju skönt att få lite sömn men är nog bra att Anders börjar jobba nästa vecka så man kanske få igång rutinerna lite innan skolan. Isa är ju inte att lita på heller, hon låg och snarkade så skönt brevid mig och hade inga problem med att klockan var mitt på dagen :)
 
Blev ut på den ganska vanliga morgonrundan och nu ska vi strax äta lite omelett frukost. Blir att ta det lite lugnt innan vi ikväll ska till svärisarna på kalkonmiddag.

åååhhh

Ångest ångest ångest!!
 

shopping

Ja då var man hemma från stora staden då. Blev en ny telefon till pappa och sen lämnade vi honom för att shoppa på Chilli. Vi prövade ut soffa och har i princip bestämt oss. Ska bara mäta för säkerhetsskull så den får plats innan vi beställer. Hittade även typ fotpallar, breda i tyg med lock. Vi ska ha två st brevid varandra vid sängänden. De kommer då bli lika breda som sängen men är kanske bara hälften så höga. Isa trillade ju ner från sängen häromdagen när hon sov och jag har länge funderat på dels att ha en mjuk matta plus en liten stege i någon form för henne för jag är inte så förtjust i att hon ska hoppa upp och ner å slita på sina ben så mycket. Hur som helst så kan hon nu i alla fall välja att hoppa ner på dessa och sen ner på golvet. Blir inte alls samma höjd och slitage :) I min hjärna kommer det dessutom se ganska snyggt ut för de är i ungefär samma tyg som sängen och det kommer vara praktiskt eftersom man kan lägga saker i dom och sitta på dem. Tyvärr kommer det dröja 8-10 veckor innan vi får dem, men det är det värt.
 
Åkte sen och åt på Max. Eller Anders åt och jag tittade på, eller jag tog en strips av honom och en chilicheese. Blev sen en tur för att köpa lite hundmat och fönsterlampor. Ska börja rensa bort julen nu :)
 
Blev en bra shoppingdag och åt lite toast och lite choklad när jag kom hem. Kan verkligen inte vara utan choklad en enda dag. Helt hopplöst, men dricker i alla fall inte cola längre. Hamnar på alldeles för mkt kalorier (ca 1000) idag fast jag inte åt på Max, men har nog i alla fall inte överstigit mitt dagsintag. Hoppas att jag har förbränt lite extra genom att gå på stan. Var alldeles för lat när jag kom hem så har inte vart ute på någon mer promenad idag. Nu har jag i alla fall hoppat i säng och ska snart sova. Har huvudvärk som vanligt och hoppas den försvinner om jag sover lite.

årets första springrunda

Eftersom det är så pass bart ute nu så tänkte jag passa på att försöka komma igång i tid med att springa. Jag brukar alltid vänta till slutet på våren och springa lite över sommaren och sen lägger jag av. Kommer inte så långt i konditionen då så nu ska jag försöka jobba på den i stort sett hela året. 
 
Började i alla fall imorse och blev en liten runda på 1.7 km. Tog två korta pauser så Isa hann göra sina behov. Annars sprang jag hela på en väldigt dålig tid, men tyckte ändå det kändes ok för att vara första gången på väldigt länge. Isa däremot var riktigt seg och travade på några meter bakom i sin egen lilla värld. Tror det skulle gå mycket lättare att springa utan henne, men känns lite onödigt för hon behöver träningen hon med. Vågar inte riktigt springa i skogen än eftersom det är så mycket is men måste ju ändå hålla koll på henne när hon är lös för det går ganska mycket folk där så vet inte riktigt vilket jag föredrar egentligen.
 
Nu har jag i alla fall käkat lite frukost och tar det lite lugnt. Ska till stora staden en sväng senare för att hjälpa pappa köpa en ny telefon. Han ska skaffa sig en samsung galaxy s3, en sån jag har. Hans första smartphone med touch. Hehe kommer nog bli lite kul i början men det är roligt att han försöker och vill hänga med i utvecklingen :) Sen skulle jag och Anders behöva shoppa lite saker till huset och hundmat. Jag skulle egentligen behöva shoppa lite vanliga kläder inför skolan så jag har något annat att gå i än mina mys/träningskläder men usch hatar det verkligen. Lite skor borde jag nog också köpa mig.
 
Sen ville nog pappa vi skulle äta lunch tillsammans antingen hos honom eller på stan, men får se om  jag kan komma ur det. Det går bra för mig nu och har hittat tillbaka ganska bra, eller är på väg i alla fall och vill inte förstöra det med att äta. 

Isas 2012

Försökte mig på att göra en liten rolig video med Isa. Är inte jätte nöjd, men här är den i alla fall och efter att ha sett den börjar jag förstå varför hon sover en hel del :) 

pw

Idag vaknade inte jag fören 11.30. Helt sjukt! Minns inte när jag sov så länge sist. Det kanske var lika bra det för nu kanske jag kan börja vända rätt på dygnet igen. Jag och Isa skuttade i alla fall ur sängen och ut på en powerwalk. Hade runkeepern igång och det var tur det för riktigt fort gick det. Har aldrig gått så fort och lyckades minska rundan i tid ordentligt. Blev lite gröt till frukost efter det och nu försöker Anders hjälpa mig lite med datagrejor.
 
Har gjort en video med Isa från hennes 2012, men kan inte spara den för programmet bara crashar hela tiden så nu ska älskligen sätta in hårddisken i en annan dator som är bättre så får se om det funkar.
 
För övrigt har jag lite att fundera över, vet inte riktigt hur jag ska lägga upp året och hur stor press jag ska sätta på mig själv. Jag har anmält mig och Isa till en agilitykurs för Anna Käll i handlinsteknik och banträning i början av april. Sen finns det en träningstävling i slutet på mars i en inomhushall som jag funderar på om vi ska våga oss på. Det skulle verkligen vara bra för oss att vara med på något sådant, men jag är lite tveksam om jag vill utsätta henne för det än. Banorna kommer ligga på klass 1-2 och det är bara två månader fram till mars och jag känner inte alls att vi är redo för en hel agilitybana. Jag vill att hon ska sätta gungan ordentligt först innan jag utsätter henne för en agilitybana. Jag tror absolut vi är redo för det till nybörjarcupen men mars kändes väldigt snabbt inpå. Jag ska börja sätta igång henne nu och får se hur det går. Gungan kanske har släppt lite under vintervilan men måste nog se vad jag har att jobba med först. Jag vill att hon ska sätta den utan minsta tecken på rädsla, suga lite på den, utan godis, i en liten träningsbana först och främst. Jag vill att hon ska börja ta lite fart upp på den och våga tippa över den med lite mer kraft och gärna så långt ut som möjligt. Det kommer nog ta ett väldigt bra tag innan vi når ut till kanten och så som jag vill ha det, men känner mig inte alls redo när jag tänker på hur vi ändå lämnade det innan vilan.
 
Sen funderar jag lite på hundlöpet. Jag kommer vara med och gå om jag ska vara med, men vet inte alls hur jag ska göra. Isa skulle säkert tycka det var kul, men jag skulle egentligen vilja klara att springa 5 km i alla fall och det är väl inte omöjligt, men bara att tanken på att försöka springa/gå med massa folk ger mig grym ångest så funderar på att kanske skippa det. Däremot har jag tänkt att försöka komma igång med springandet nu med och kan ju alltid träna som om vi skulle vara med.
 
Babbel babbel, har inte så mycket för mig idag förutom att tänka. Funderar på om jag ska våga köpa lite kläder, men det ger mig också bara ångest så får se. Ska däremot fortsätta spendera lite tid i Stolthet och fördom. Har sett på alla veriasioner som finns nu, miniserien (1995), filmen (2005) och en modern lite annorlunda veriasion från 2008, men som också var riktigt bra och rolig. Darcy var nog faktiskt snyggast i den moderna veriasonen :) Colin Firth är inte riktigt min typ...
serien 1995
filmen 2005 (älskar Keira Knightly)
moderna serien lost in Austen
            Mr Darcy 1995                        Mr Darcy 2005                    Mr Darcy 2008             
 

nyårsfirande

Igår firade vi här hemma. Det var väldigt lugnt. Svärisarna kom förbi och gjorde lax och potatis och till efterrätt gjorde jag hasselnötskladdis och till det vispgrädde och persikohalvor och andra cocktailbär. Riktigt gott var det. Drack en flask rött och lite baileys under kvällen och blev lite varmare och gladare för en stund innan jag blev supertrött och mådde illa.
 
Det var riktigt trevligt faktiskt och jag och Anders firade in det nya året själva. Det är kul att ha vart själva ett år, men nästa år vill vi nog gå på fest. Det är lite för tråkigt för stackars älsklingen när jag bara är trött och vill sova. Tror jag hade kommit igång riktigt ordentligt om det vart fest igår faktiskt för var bra sugen.
 
Isa tog det hela med ro i alla fall. Hon var inte det minsta rädd för smällarna och tittade ut genom fönstret på dom också. Väldigt skönt att inte ha en skotträdd hund.
 
Idag är vi bara allmänt lata och äter pizza och kladdis, förutom Anders som springer runt och tvättar och städar och grejar :)
mkt gott vin!

Målviktsforum

Jag
Startvikt: xxkg || Delmål: -5kg || Slutvikt: -10kg
Vecka 1: - 0.6 kg
Vecka 2: + 0.5 kg
Vecka 3: - 0.4 kg
Vecka 4: - 0.3 kg
Vecka 5: - 0.3 kg
 
Tess
Startvikt: xxkg || Delmål: -4kg || Slutvikt: -8kg
 Vecka 1: - 1.4 kg
Vecka 2: + 0.2 kg  
Vecka 3: - 1.4 kg
Vecka 4: + 0.2 kg
Vecka 5: + 0.4 kg
 
Ida
Startvikt: 63kg || Slutvikt: 60kg
Vecka 1: - 0.4 kg
Vecka 2: ---
Vecka 3: - 2.1 kg   
Vecka 4: + 1.5 kg
Vecka 5: ----------

Tillbaka till startsidan
RSS 2.0