ny video och dagens kalorier

Hade egentligen inte tänkt uppdatera mer idag men gjorde färdigt en video jag gjort åt min vän Ida och blev nöjd med den. Det roligaste var väl att hon blev väldigt nöjd med den så måste ju lägga upp den här så ni får se den söta lilla hårbollen :) 
 
När jag ändå är här kan jag lika gärna uppdatera mina kalorier idag också eftersom jag skött mig :) In: 836, Ut ca 305 och summa 531 kalorier. Nu ska jag lägga mig och se på lite Lost innan jag ska upp och jobba dygnet..

styrketräning

Var superseg idag på morgonen men efter att jag gått en halvtimmes promenad och ätit min frukost piggnade jag till lite och beslöt mig för att åka iväg till gymet och köra bröstpasset som älsklingen gjort åt mig. Startade med armhävningar. Mitt mål är att klara riktiga armhävningar på tårna och klarade faktiskt en dålig. Tror Anders får kolla på min teknik för den känns inte bra. Jag körde även på knäna till jag inte orkade fler. 
 
Trots ångest gick jag in i det lilla svettiga rummet med övermusklade killar och perfekta tjejer och körde det jag skulle där inne. Får se om jag vågar mig in där någon mer gång utan Anders.. troligtvis inte.... om det inte är tomt. Jag skyndade igenom mina övningar för att snabbt komma därifrån men gjorde dom i alla fall ordentligt. Dock inte så värst tungt för jag hade ont i armen redan innan och höll i sig under övningarna men nu tror jag det börjar kännas lite bättre. Jag avsluta i alla fall med dips och där körde jag verkligen tills jag var helt slut. Snabb visit men nöjd att jag tog mig dit. Blir kanske att jag tränar med Anders istället, det känns både roligar och som jag får ut mer av det. Jag vågar ta i mer då också för jag litar på att han tar emot vikterna om jag inte orkar längre så jag slipper skada mig :)
 
Efter det gjorde jag en nyttig men väldigt smarrig lunch. Gul lök, röd lök, purjolök, champinjoner och lite skinka - 191 kalorier
 

hoppteknikskurs nästa!

Omg höll på att skratt ihjäl mig när jag fick se dessa bilder på Isa som fotograf Emma Jansson tagit på Isa när vi var i Vimmerby. Egentligen är det inte alls roligt utan ren katastrof. Ok att hon har dålig hoppteknik men så dålig trodde jag inte den var. Baktramptdynorna pekar ju fasen framåt... Måste var en konst att överhuvudtaget lyckas hoppa på detta vis... Jag har redan anmält oss till en kurs för Eva-Marie Wergård och skulle nog behöva gå en ren hoppteknikskurs för henne...
Ser ganska lovande ut förutom att hon hoppar alldeles för högt...
anledninge till varför hon hoppar så högt är för hon ska kunna göra kanonkulan över varje hinder :)
 

träning

Blev lite konditionsträning till slut. En springrunda i skogen utan hund. Ingen superfart men helt ok och var skönt att röra på sig lite även om det var svettigt och jobbigt. Körde lite slalomträning och gungträning här hemma med Isa sen. Slalom gick väldigt bra och hon kan det faktiskt själv. Jag måste bara våga låta henne göra det själv :) Gungan gick sådär, hon tyckte den var lite otäck men ska försöka ta mig upp till klubben någon dag och köra ordentligt.

ny dag och tag

Förra veckan har vart lite tuff matmässigt sett faktiskt. Jag har haft väldigt mycket sötsug och inte direkt kännt någon mättnadskänsla. Lägg på ingen tid eller ork för träning vilket har gjort att det kännts lite tufft och hopplöst. Dock har jag försökt hålla i och hålla ut i alla fall och det gav faktiskt resultat. - 0.3 kg denna veckan och det är jag verkligen nöjd med. Vardagarna var tuffa och i helgen levde jag på bars (snabbt socker) under tävlingen, pizza på kvällen och gårdagen bestod av rabarberpaj och naturgodis.  
 
Men nu är det ny vecka och jag har fått tillbaka lite motivation för både mat och träning. Jag hade tänkt att styrketräna idag men fm var jobbig och jag kom aldrig iväg så nu funderar jag på om jag ska dra till gymet med Anders ikväll istället eller om jag ska springa eller om jag ska träna Isa eller om jag ska både springa och träna Isa :) Hur som helst så kräver allt att jag inväntar kvällen och lite svalare väder så får se vad det blir. Jag skulle behöva göra som många andra och lägga mycket fokus på intervallträning. 
 
Nu ska jag i alla fall lägga lite fokus på en video jag gör till Ida med hennes lilla Pest. Riktigt litet charmtroll faktiskt och på något sätt fått mig lite sugen på eventuellt en sheltie om jag vill ha en "riktig" agilityhund någon dag i framtiden. 

agilityfilmer

Agilitylopp 1 filmade Ida men med linsskyddet på ;) men som tur var hade hon ju tre chanser till :)
 
Hopplopp 1
 
Agilitylopp 2 
Detta loppet kom vi faktiskt 2:a i och tog pinne, dock är jag inte speciellt nöjd med detta lopp egentligen. Måste tala om för Isa vart hon ska för så fort jag säger det så springer hon dit, men annars har hon ju ingen aning om vart hon ska stackarn. Gungan tog hon väldigt fint i första loppet så på det sättet är det lite synd att det inte kom med på film men vi ska göra om det - massa gånger - och ännu bättre! :D
 
Hopplopp 2
Helt klart dagens bästa lopp!
 
Nu ska vi ladda om för att fortsätta träna på en himla massa saker. Ska fortsätta lägga fokus på själständigt slalom, säkra kontakfält, träna på byten (timing), tighta svängar. Ska fokusera på att bli starkare och snabbare själv också för att orka jobba hela loppen och hela dagen. Vet inte vad jag skulle göra utan mina energipiller som jag överdoserade igår, men det var det värt! :) 
 
Detta året var målet att börja nolla lopp på tävling så nu går jag på nästa års mål att börja plocka pinnar :)

Pinne!

Dödstrött och ska lägga mig men ville göra en kort uppdatering först. Filmerna kommer imorgon förhoppningsvis :)
 
Igår åkte jag upp till Ida i Linköping och sov över där för att grymt tidigt åka till Vimmerby för en dubbel klass 1 tävling idag. Detta var min och Isas andra debut och jag är sjukt nöjd. Nu när det har lagt sig lite är jag nästan ännu nöjdare när jag tänker på hur färska vi faktiskt är.
 
Agilitylopp 1:
Gick riktigt bra och hon tog gungan fint. Vi löste de svårigheter vi var beredda på men jag var inte beredd på att hon skulle flyta ut lite mycket efter hindret innan slalom vilket gjorde att hon tog fel ingång på det, vilket resulterade i fem fel. Det räckte till en 7:e plats vilket jag var nöjd med och tyckte loppet kändes ok. Lite uppvärmning, tre lopp kvar :)
 
Hopplopp 1:
Gick riktigt fint och jobbade henne. Fick tyvärr en liten rivning och vet inte riktigt vad det är som gör att hon river ibland, men det kan vara bristen på tekniken för det ser ut som det är med bakbenen hon river. 5 fel i detta lopp men det räckte till en fjärdeplats och fick pris. Detta loppet var jag väldigt nöjd med. En rivning med Isa är inte något speciellt tycker jag inte.
 
Agilitylopp 2:
Detta lopp är det jag faktiskt är minst nöjd med för vi fick aldrig riktigt till det där flytet. Det gick lite zickzack genom hela banan tyckte jag och Isa var trött och tog en liten paus på gungan innan hon bestämde sig för att tippa över den. Vi nollade ändå loppet och kom två och fick en pinne så det var super kul :) Trodde faktiskt aldrig jag skulle plocka en pinne så fort, man önskar ju alltid men jag trodde det faktiskt verkligen inte. I alla klasser var det ca 25 startande och att jag och Isa ändå hållt oss i toppen hela dagen är jag väldigt nöjd med.
 
Hopplopp 2:
Detta loppet var helt klart bäst tyckte jag. Jag jobbade stenhårt hela banan och tyckte det flöt på jäkligt fint. Tyvärr funkade denna banan för ganska många och Isa är inte supersnabb så blev en 5 placering och fick pris men missade precis en pinne. Detta loppet hade inte kunnat gå bättre så sjukt nöjd!
 
Väldigt härlig dag med världen bästa hund som skötte sig kanon både på banan och utanför. Trevligt sällskap och fint väder. Tävlingssugen till tusen blev jag efter denna dagen och har redan ett par tävlngar inplanerade nu :) 
Isa som är så rädd för så mycket (eller var, hon verkar ha slutat med det) hade inga problem med att ha en rosett hängande i halsbandet :)
Fick lära mig hur man använder sin tävlingsbok :)
Trött tjej som lär sova i ett par dygn nu!
 

njuter

Ibland är livet bra tufft!
 
 

träningstävling

Jobbade dygnet igår och gick av imorse. Efter väldigt lite sömn var jag väldigt trött men fixade lite på förmiddagen och vinkade av Anders innan han drog ut på vandring och fiskning. Jag och Isa gick och la oss och sov för att orka med träningstävling på klubben ikväll. Den började 18 och jag hade glömt min telefon nere så ställde klockan på plattan men var för trött för att tänka på att den går efter.. Höll på att försova mig men vaknade som tur i tid så vi hann fixa till oss lite innan vi drog iväg. Pinsamt att försova sig till klockan 18... :/
 
Ikväll var det dags för två agilitylopp och detta blir vår enda träning inför lördagens stora tävling. Jag har varken haft tid, ork eller engagemang till att träna riktigt ordentligt det sista. Första loppet gick riktigt bra. Vi nollade och Isa tog gungan superfint. Inte minsta tvekan, hade fart upp och vägde över den och trots att det blev lite mer smäll och fortare ner stod hon kvar på kontaktfältet :) Så stolt över henne! Det var det finaste hitills hon har gjort :) 
 
Andra loppet gick sådär. Jag är nöjd för jag såg till att ta tillfället i akt att träna till lite när det faktiskt är en träningstävling. Jag provade göra ett blindbyte över hinder vilket funkade fint, men jag tycker det är lite otäckt att släppa på kontrollen så mycket. Nu kände jag att jag var tvungen att göra det för om jag inte vågar göra det på en sån här "tävling" kommer jag aldrig ens försöka på oficiell.. Det gick ju bra :) Balansen hoppade hon kontaktfältet men hoppade upp och rätta till det. Jag körde bara vidare där och domaren var snäll och diskade mig inte för det lilla. Strulade till det lite vid tunnelingången för jag visade nog lite slarvigt så hon blev osäker så fick en vägran där. Isa frågar hellre en gång för mycket än gör fel. Det var balansen sen igen och då tog hon kontaktfältet och jag passade på att låta henne stå kvar lite extra innan hon fick köra vidare så hon inte tror det är ok att fuska. Det är jag nöjd med att jag gjorde för jag kan bli lite nervös eller nåt ibland och bara skita i det och träna på det när jag är själv sen men det förstör mycket på tävling om hon lär sig fuska. 
 
Faktiskt riktigt nöjd med båda loppen och vår insats. Känns ganska ok till lördag, kan inte göra mer än vårt bästa och se hur långt det räcker. Jag hade med mig en sittdyna som jag testade att sätta henne på utanför planen när det var lite störning där och det funkade bra så tror nog inte mattan ska bli några större problem, om jag inte gör det till ett problem :) 
 

Veckans vikt

Blev -0.5 kg denna veckan vilket jag är riktigt nöjd med. Idag har jag jobbat hela dagen och skötte maten bra. När jag kom hem fick jag slänga i mig två jordnötssmörs mackor innan svärisarna kom och vi gick till bäcken och spelade minigolf. Det var riktigt roligt och trevligt och det gick helt ok för mig idag med :) jag var jätte hungrig efter det och de hade två torra mackor där bara så vi tog glass och satte oss på bryggan i solen. Ställde ner Isa i vattnet ett par gånger för hon bottnade där och det var så kul så sen hoppade hon själv i från bryggan och sprang in till land, badade i sanden, upp på bryggan igen och hoppa i vattnet. Om och om igen :) Blev promenad hem sen och nu har jag fixat iordning allt inför morgondagens jobbdygn och gått och lagt mig. Grymt trött men nöjd med att jag orkat med hela dagen.

Landar på en summa av 1200 kalorier idag och får vara nöjd med det med tanke på vad jag ätit....

minisemester

Igår var det dags för en liten tripp till Hökensås för att bo i stuga EN natt och fiska lite och umgås och komma hemifrån lite.
Lillan var lite orolig och visste inte alls om hon skulle få följa med eller bli bortlämnad.
Mycket packning blev det... 
När vi kom fram blev det lite vila och käk innan vi drog iväg och fiskade.
Det var verkligen vackert!
Isa sprang och jagade blåbär i blåbärsskogen
Jag och svärmor drog hem framåt senkvällen medans gubbarna var ute till miss i nassen och lördagskortet gick ut :)
Vi sov i våningssäng vilket lillan tyckte var ganska ok det med.
Innan frukost tog jag och lillan en 6 km promenad i skogen
Vart men vackert och härligt
Städdags och minigolfspelande. Jag tyckte lillan skötte sig helt fantastiskt. Svärisarna som inte är vana vid hund slängde upp alla dörrar på vid gavel hela tiden men lillan stannade lydigt inne om vi sa till henne eller gick ut och la sig precis utanför stugan bara. När vi spelade minigolf försökte jag ha henne i koppel först men det var helt omöjligt. Det vara bara ivägen hela tiden så sa bara till henne att ligga i skuggan vid banorna och det gjorde hon. Jag var riktigt stolt över henne för jag trodde inte själv hon var så lydig och duktig :) Hon har verkligen samlat på sig guldstjärnor hos både mig och husse i helgen tror jag. Fast husse brukar aldrig tvivla.. det är nog mer jag :)
Sen var det dags för hemfärd
men blev ett lite stopp på Max i Skövde och en trött lillan vilade trots många springande barn och hundar
Vi var alla väldigt trötta och lillan slockanade i min famn med sitt huvud över min axel på vägen hem. Jag och Anders somna till lite kort när vi kom hem med. Rolig tripp som jag absolut kan göra om. Fiska var ganska kul även om jag inte fick fisk men det är ju tydlingen inte så enkelt. Jag var tydligen hyfsat ok på att kasta i alla fall :)
 
 
Maten tycker jag har gått helt ok. Det blir givetvis helt annan mat och mer när man är borta såhär, men jag åt ingen glass när de andra gjorde det och inga chips. På Max åt jag ett vanlig meny med chilli cheese till men gav bort halva hamburgaren i alla fall och enligt shapeup så har jag hållt mig inom min kaloriesumma både idag och igår så får se vad morgondagensvägning säger. Jag har räknat med att gå upp denna helgen så har försökt komma ner lite extra innan vilket jag lyckades med och eftersom jag skött mig hyfsat ok för att vara en "bortaresa" så hoppas jag att jag inte gått upp allt för mycket i alla fall.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

simskola

Igår jobbade jag hela dygnet och tänkte köra fasta. Det höll jag ända till kvällen då jag tog en nutrilettbar för jag var fruktansvärt uttråkad och ville inte mörda min kollega. Ganska nöjd ändå för det blev ändå fast på 24 timmar och det var längesen jag var i närheten av någon slags fasta överhuvudtaget. Tänkte dessutom äta ärtsoppa eftersom jag redan hade förstört fastan på senkvällen men tog knappt ens en liten sked för tyckte inte det smakade gott så slängde allt istället :) Dock blev det ingen benoch rumpträning på kvällen för det orkade jag inte men gick i alla fall en halvtimmespromenad på dagen. 
 
Idag startade jag dagen med frukost på stan med Lindha och lite shopping. Jag är så himla fattig så köpte bara lite jordgubbar och blåbär. Åkte sen hem för att gå på ett möte igen som jag fortfarande inte riktigt vet vad jag tycker om. Känns sådär och kan hålla med om vissa saker och vissa inte.. 
 
Blev Ica efter det för att fylla på med bars och cola och hem för lunch och ta det lite lugnt. Nu ikväll åkte vi allihopa till Sandviken för att gå lilla spåret, 2.5 km och för att ta ett dopp. Isa var nog den som var minst taggad men när vi kom dit taggade hon igång rejält. När vi kom till badet var hon dock inte så sugen längre, men jag tog med henne väldigt pedagogiskt med mycket positiv förstärkning ut och lärde henne simma. Det gick ganska bra. Hon var skräckslagen typ hela tiden men hon hade svansen i vädret hela tiden :) Hon klamrade sig fast som en liten igel på mig och rev mig rätt ordentligt med klorna men tyckte hon var så duktig. Höll i henne hela tiden och ibland fick hon komma upp i famnen och vila lite. När husse skulle ta henne från mig för att lyfta ner henne så hon inte skulle riva sönder mig helt och håller försökte hon krama sig fast vid mig. Så söt! Det märktes att hon tyckte det var lite kul ändå och efter några såna här gånger kommer hon kanske våga sig ut på egen fri vilja. Ska ha med mig klickern och lite köttbullar nästa gång tror jag :) Isa fick simma in och gå upp sen och fick psykbryt på stranden och badade i sanden medan jag simmade lite. Riktigt skönt att bada faktiskt och har ju gjort mitt första mål. (visa mig i bikni för anders) Fast det har jag väl  alltid kunnat göra men mitt mål med det var egentligen att göra det och trivas med det. Det kan jag väl inte säga att jag gjorde, så har väl egentligen inte uppnått målet på det sättet som jag har tänkt med det, men det gick helt ok. Var ju bara vi där och var ju tvungen att koncentrera mig så mycket på Isa så hann faktiskt inte tänka så mycket på det. Nu ska jag bara ta det lugnt resten av kvällen och packa för våran miniresa vi ska i helgen :) 
 
Dagens kalorier blir i alla fall ca 897 in (frukostmackan ute vet jag ej exakt) och ut; (ca 176) lite morgonjobb, gått på stan, 2.5 km promenad och lite bad. Summa ca 721 kcal
Frukost; vatten - Lunch; te - Middag; cola
Taggad vovve?? (Tog tyvärr inga badbilder men ska ladda riktiga kameran till resan i alla fall)

dagens kalorier

In 1047
Ut En timma styrketräning, en liten kortis promenad
Summa; ca 835 kalorier
 
Känns som jag ätit alldeles för mycket, men kan bero på att jag fick sånt sötsug nu på kvällen och tog mig en nutrilettbar :(
 

sovmorgon

Idag "sparkade" jag sambon ur sängen tidigt för att släppa ut Isa som ville ut. Jag var så jäkla trött så ville bara sova lääänge! Det fick jag också :) Isa kom upp sen igen och sov med mig och det var nästan så jag vaknade utvilad. Ville varken vakna eller gå upp. 
 
Idag blev det ett stort avbrott i rutinerna också pga detta. Jag åt istället frukost direkt när jag kommit upp och vilade det lite innan vi drog till gymet. Där styrketränade jag en timme tillsammans med älsklingen. Rygg och axlar. Jag är grymt stolt över att jag tog mig dit, inte skällde på honom (allt för mycket) och körde på hårt för jag var otroligt opepp idag. Jag blev dessutom på bättre humör och mer pepp under passet och nu är jag grymt trött och grymt mätt men på bra humör :) Körde crosstrainer 10 min efter sytrkan idag också och får i alla fall bli minst en liten promenad ikväll. Imorgon jobbar jag dygn men funderar på att köra mitt ben/rumppass på jobbet på kvällen för jag är så svag så det kan jag köra utan vikter. Bränner som fasen ändå :)

kalorieräkning

Idag har jag inte gjort ett skit fram till att jag jobbad och sen fortsatte jag med det så fort jag slutade jobbet. Har vart en hemsk dag idag för jag har vart hungrig och sugen hela tiden och gått skit med maten :( Landar på 1300 kalorier ikväll och det är FÖR mycket!! Vill bara gå ner det jag gick upp efter min långa dåliga period så jag kan fortsätta därifrån! Det suger att gå upp och ner samma vikter hela tiden så nu ska jag fasen se till att aldrig behöva göra det igen!!
 
Funderat lite hur alla räknar kalorier egentligen. Jag använder mig av shapeup  (kollar alltid på produkterna i första hand) men det jag har funderat över är det här med at många säger att man aldrig ska äta under 1200 kalorier och att en kvinna (normal) ska äta ca 2000 kalorier per dag. Jag antar att det är med ett aktivt jobb och att man har ett normalt aktivt liv efteråt, med två - tre dagars träning. Det jag funderar på är mest 1200 kalorier per dag... Skulle jag äta det varje dag så skulle jag nog stå ganska stilla i vikt. Shapeip säger att jag ska äta 1300 kalorier om dagen för att gå ner ett halvt kilo i veckan och då räknar jag med minsta möjliga aktivitet som går. Det tycker jag verkar gansak mycket, men det beror ju på om man räknar med motion eller inte. Motionerar jag på det och inte äter upp det funkar det ju, men shapeup vill ju att man ska äta det man motionerat bort också.. 
 
Vet inte varför jag funderat så mycket på det idag just, men fick för mig att jag kanske räknar fel så jag äter alldeles för mycket så jag kanske borde räkna 1300 kalorier per dag som max, oberoende på hur mycket motion jag gjort. Fast samtidigt kan  jag ju inte äta så mycket om jag har vilodag. Jaja.. får väl se vad vågen tycker..  
 

spåret

Blev en runda i spåret idag och jag la dessutom på en liten extra bit så blev 2.6 km. Ingen supertid men helt ok. Sprang hela tiden och nästa gång ska jag nog försöka satsa på 3 km. Vill börja komma igång och försöka springa det som minimum varje gång nu helst... Isa skötte sig väldigt bra idag men vi var ju i spåret :) Skönt att ha bränt några kalorier eftersom det ikväll blev väldigt mycket pizza och även toblerone. Gott var det, men magen är helt uppsvälld och gör typ ont av allt fett och kolhydrater. Låg på 200 kalorier innan pizzan och vet inte alls vad det kan ha vart i det jag åt, men en hård resterande vecka nu så SKA jag fixa minus till nästa vägning!

agilityträning

Grym träningsvärk idag men då gjorde jag något bra igår :) Dock gick jag faktiskt upp från igår till idag så blev bara - 2hg denna veckan.
 
Åkte i alla fall upp till klubben en sväng för att träna med Isa. Jag tränade på blindbyte över hinder och det gick ju riktigt bra. Det är mest jag som nojjar för jag ser ju inte vad hon gör, men hon hoppar ju hindret och kommer upp på rätt sida. Tidsmässigt vet jag inte vad vi tjänar på, behöver nog klocka. När vi gör framförbyte över staket (två hinder) då får hon snävare sväng men när jag gör blindbyte får hon lite vidare sväng men jag kan ju däremot springa långt i förväg vilket gör att hon får upp farten mer efter. 
 
Vi jobbade lite vidare på det och körde böjd tunnel, två hinder och gunga på rak linje. Jag sprang då på och fick vänta vid gungan och då hade hon bra fart även upp på gungan. Riktigt duktig var hon :) 
 
Tränade även lite slalom. Först ett kort med fart och sen hela. När jag kör hela får jag inte hetsa henne för mycket för då missar hon. På kort kan hon ta alla och klarar av att jag hetsar henne lite för högre fart. Skulle behöva klocka här med egentligen för jag vet inte riktigt om hon faktiskt blir snabbare när jag hetsar på henne eller om hon bara går mer uppåt istället så det kanske i alla fall tar längre tid. Måste nog faktiskt kolla detta... Körde framåtsändande också med burk utan lock idag. 3 hinder och gick som hejsan. Visa henne köttbullen, gick och satte henne, sa fram och där var hindren tagna och köttbullsbiten i magen :)
 
Kul träning med glad vovve och tyckte inte hon verkade så mycket slöare pga löpet. Vi ska snart iväg och springa i spåret. Jag vet inte riktigt om jag orkar egentligen men jag tänkte försöka springa 2.5 km och annars får jag gå. Har väldig träningsvärk i ryggen efter igår så får se hur det går, men gick bra på agilityn i alla fall. Efter det kommer svärisarna hit för de ska laga middag - hemmagjord pizza ikväll. Blir nog aningen onyttigare än gårdagens "pizzza" men nyttigare än utepizza.

pizza

I eftermiddags blev det cykeln till och från gymet och där styrketränade jag med älsklingen. Tränade biceps, triceps och mage. Satan vad det tog och träningsvärken börjar redan komma i magen. Underbart :) Blev lite kyckling och sallad när jag kom hem, men efter det blev jag så hungrig i alla fall så bestämde mig för att göra en omelett, som blev som en pizza, den luktade tom pizza. Nu är mätt fast helt lagom så känner mig nöjd. Landar på en summa av 840 kalorier idag så får se vad morgondagens vägning blir och vad veckan har gett, men det borde bli minus denna veckan i alla fall :)
Pizza på 318 kalorier är helt ok :)
Jag har fått en ny bästa kompis som Anders köpte igår. Superbra!

morgonrunda

Idag blev morgonrundan en springtur. Hade med mig Isa och höll på att lämna henne i skogen för jag blev så trött på henne. Hon gick inte att ha lös för då fastna hon i skogen någonstans och lite koll vill man kanske ha.. Det gick inte ha henne i koppel för hon var grymt seg, stannade, skulle skita, pissa, sniffa, allt möjligt och när hon väl rörde sig rörde hon knappt på sig. Vi tog oss igenom rundan i alla fall på en urkass tid, en sur matte och glad vovve. Skönt att i alla fall ha sprungit en runda för det var ett tag sen. Sista gången jag springer här hemma med Isa dock. Dels var hon väl segare för hon löper men går inte att ha med henne här hemma. I spåret funkar  det, hon är lite slö där med, men där vet hon att vi bara springer så då gör hon sina behov och sen är det bra. 
 
När jag kom hem blev det i alla fall frukost och i eftermiddag ska jag nog följa med och träna tillsammans med Anders på gymet igen.

vilodag

Idag har jag vart helt slut hela jag. Inte orkat någonting men har inte behövt göra något heller så det har vart skönt. Anders har vart hos sina föräldrar hela dagen och hållt igång tillsammans med sin bror men jag stannade hemma. Orkade inte och det är för varmt ute och badar gör jag inte heller. Eller det är väl grejen att visa sig i bikini jag inte gör. Men har satt upp två mål; 
1 - visa mig i bikini för Anders
2 - visa mig i bikini på en vanlig strand = med människor :)
Så ytterligare två anledningar till att fortsätta kämpa så jag når mitt mål. 
 
Jag har i alla fall duschat lillan och tagit mig en lite längre promenad med henne nu på eftermiddagen. Har även läst ut boken femtio nyanser av honom (fifthy shades of grey). Det har tagit sin lilla tid för jag tyckte den var bra i början men sen tyckte jag inte den var så bra. Det är bara sex, BDSM genom hela boken och det var lite spännande och annorlunda läsning i början men sen tröttnar man liksom. När hon skriver att dom tittar på varandra och man vet vad som kommer härnäst så tyckte inte jag det var så intressant längre. Den blev dock lite bättre nu på slutet och den var ändå så okej så jag tänker läsa de två fortsättningarna. 
 

personlig tränare

Idag har vart en riktigt bra dag. Jag har haft mycket energi och vart på bra humör hela dagen :) Jag och Isa startade dagen med en promenad på 5 km. Frukost efter det som idag blev det vanliga, kvar, yoghurt, banan, hallon och granola. Körde sedan igång med att städa ordentligt här hemma så riktigt nöjd med det :) Mår alltid mycket bätre när det är fint och iordning men händer tyvärr inte så ofta som jag skulle vilja... 
 
Efter det slängde jag lite snabbt i mig en nutrilettbar och följde med Anders till gymet. Där styrketränade jag en timma tillsammans med honom. Perfekt :) Det är riktig träning det :) Dumt av mig att egentligen inte utnyttja att jag faktiskt kan få en personlig tränare varje dag om jag skulle vilja ha. Det var dessutom riktigt roligt och trevligt. Ska absolut göra det fler gånger. Drog sen till Ica för att införskaffa lite lunch och sen hem för vila. Kom på när vi kom hem att vi glömt att hämta ut mitt paket, fått hem lite nya piller så efter middagen gick vi hela familjen för att hämta ut det. Blev en promenad på i stort sett 5 km det med så nu har jag slagit mig ner för att vila. Skönt! 
 
Landar på en summa av 600 kalorier idag och ligger nog egentligen ännu lägre för åt bara halva min middag så kan räkna bort hälften på den och så har jag inte räknat att jag förbrännt något när jag städat. Sen vet jag inte riktigt om det jag har räknat på styrketräning stämmer, använder shapeup, så det kan ju vara lite mer eller mindre, men känns som en bra dag! :)
Oh nu kom Anders bror så bara upp och hoppa :)
 
 

tränat

Idag sparkade jag äntligen iväg mig själv på något. Blev en halvlång morgonpromenad och sen frukost. Tog faktiskt en macka idag, samma bröd som igår, och idag var den skitgod för var väldigt hungrig och hade kokta ägg på. Tyckte det var ganska ok frukost innan träning. Var inte alls sugen på min vanliga yoghurt och kvarg. Följde med en sväng till sambons jobb innan vi åkte och tränade på gymet. Jag sprang först på bandeti ca 10 minuter och sen styrketränade jag i ca 30 och sen crosstrainer i ca 10 min. Jag var egentligen rätt färdig där men satt och tittade på älskligen när han gjorde en cirkelträning och så visade han mig ett set som jag kunde göra så gjorde det också :)
frukost
svettig träning
 

möte

Idag har jag vart på ett möte som jag har nojjat för ganska länge. Det var faktiskt inte så farligt som jag trodde fast jag vet ärligt talat inte riktigt vad jag tyckte/tycker. Får väl fundera lite... Vet inte riktigt vad jag vill eller för vem... 
 
Annars har jag inte gjort så mycket, handlat och promenerat med lillan som har börjat löpa. Orkar inte träna något idag heller men imorgon måste jag verkligen försöka sparka mig iväg på något. Maten går väl sådär för tillfället. 890 kalorier igår och 819 idag om jag inte äter något mer vilket jag verkligen inte planeratr! Jag var så hungirg när jag kom hem från mötet så åt omlett och en macka. Köpte dom till Anders egentligen men dom såg så goda ut, nybakade frallor från Ica, så tog en, fast dom var inte så goda som jag trodde - men åt upp den i alla fall, sjukt!
 

frulle

Idag är en riktigt bra dag, jag har ingen huvudvärk!! :) Måste vara min vattenflaska som gör det :)
 
Vaknade alldeles för tidigt på jobbet imorse men var ganska pigg hela förmiddagen ändå. Spenderade den ute hos Anna. Åkte hem sen och blev raka vägen till sängen för då var jag sjukt trött men efter en stunds sovande blev jag ganska ok pigg igen. Åt en macka till frukost hos Anna och efter jag sovit blev det typ en frukost till här hemma - mugcake med banan och kvarg. Den blev riktigt god idag :) 
Hehe den syns knappt under min banan, men det är en mugcake med lite vaniljkvarg på :)

dagens kalorier

Idag har väl vart en hyfsat bra dag. Började bra, men sötsuget slog till på eftermiddagen så har ätit två nutrilettbars. Inte alls bra! Ångest! Landar på 900 kalorier vilket är ok, men egentligen alldeles för mycket! Huvudvärken höll i sig i stort sett hela dagen men har försvunnit nu. Fått i mig en hel del cola nu så hjälpte nog + att jag druckit mina två flaskor vatten! Nu ska jag bara ta mig igenom natten, innan jag ska åka ut till Anna imorgon bitti för lite frukost och sen hem! Längtar! 
 

veckans vikt

Blev lite gladae imorse när jag grymt tidigt ställde mig på vågen och det visade - 3 hg från förra veckan. Trodde jag verkligen inte så det piggade upp lite. Kunde inte sova inatt och blev en väldigt tidig morgon eftersom jag nu jobbar dygnet. Går ganska ok ändå men är trött och har fortfarande huvudvärk sen igår. Försöker dock dricka ordentligt idag. Har en vattenflaska med mig överallt som jag ska dricka ur (allt alltså) minst två gånger eventuellt tre. Tror den är ca 750 ml. Borde vara ganska lagom.. Ska göra lite crunch och armhävningar sen och ta mig en långpromenad. Det får bli dagens träning plus jobbet då :)
Får bli en bild på Isa idag från gårdagen. Var en tjej som tog den och jag tyckte hon var så himla söt här för hon ser sådär härligt glad ut som bara hon kan vara och som hon är i stort sett hela tiden. Jag ser ju däremot ut som vanligt och klippte bort mig först men lika bra att jag präntar in det och gör något åt det istället!
 
Roligt var att jag såg att jag kan vara med nästa gång då det är träningstävling och två agilityklasser istället. Det var gången efter det jag inte kunde. Som vanligt har min hjärna ingen koll på något fast jag tror att jag har stenkoll på allt (för detta var jag helt säker på..! som med det mesta...) Det blir samma vecka som vi åker och kör vår anda oficiella debut i Vimmerby sen så blir riktigt bra träning inför det :)

värdelös

Tjockisångets, huvudvärk, vätskebrist. Skulle ha sprungit - borde ha sprungit! 20 min styrketräning hemma istället - bättre än inget - borde kännas bättre - måste bli bättre! 
 
 
 

sommarcup

Sov dåligt inatt för jag somnade sent och hade mardröm om att jag missade starten i agilitytävlingen och när jag väl kom till start hade jag glömt att gå banan så jag hade ingen aning om hur den gick. Vaknade helt skräckslagen och kände att om jag blir så knäpp av en liten träningstävling på klubben är det nog bäst jag pallrar mig dit och tar itu med min skräck :) 
 
Idag var det två hopplopp som skulle köras. Det var två riktigt roliga banor med mycket tunnlar, fart och svängar. Klass1 banor och kändes som det är typ sådana jag kommer träffa på ute sen. 
Första banan. Jag var riktigt nöjd för vi nollade och med bra tid. Vi hade flyt igenom hela banan och jag satte varje byte utan att det blev några krångligheter. Precis när jag tog av Isa kopplet kom jag på att vi var på klubben och att hon troligtvis skulle sticka iväg för hon får alltid göra det när vi tränar (vilket vi kommer börja växla med nu). Det gjorde hon men jag hade sån tur så hon inte sprang över startlinjen och kom när jag kallade in henne igen. Jag gjorde framförbyte vid nr 3, blindbyte mellan 5 och 6 blindbyte mellan 6 och 7 och framförbyte mellan 9 och 10. Det bytet var jag riktigt nöjd med för jag trodde aldrig jag skulle hinna det utan att vara iväg för henne in i tunneln. Jag funderade först på att inte byta utan skicka in henne i tunneln men kände att det är så jag gör och då stannar jag upp och då stannar hon upp och så blir det minst en vägran innan vi kommer iväg igen. Riktigt nöjd med att jag körde på för vi satte det också :) Framåtsändandet behöver vi fortsätta och träna på för där skulle vi kunna tjäna in några hundradelssekunder kanske. Någon gång ska jag köra denna banan igen eller kanske bara del för något jag vill börja göra mer är blindbyten över hinder, exempelvis mellan 3 och 4 men vågar inte riktigt det. Tror jag skulle kunna behålla mer fart då och kanske få upp hennes fart ännu mer då. Jag tycker ju att hon är snabb som en vessla men när vi sätter det såhär har jag inga problem att hänga med henne. Dock hade hon nog en liten lägre växel än på tävling men är jag noga och gör bra byten på rätt ställen hinner jag faktiskt tom andas :)
Bana nr 2 såg ut såhär. Jag var lite osäker på hur jag skulle starta. Ville inte göra om samma slalom-miss jag gjorde i Skövde så startade bara lite framför Isa så vi båda kom springande till slalom. Satte henne även lite åt höger så hon lättare skulle hitta rätt ingång och visade henne också. Nollade även detta lopp på en bra tid och nöjd med byten här med. Blindbyte mellan 5 och 6 framförbytet igen mellan 9 och 10 som vi satte denna gången också :) Blindbyte mellan 10 och 11 och mellan 11 och 12. Det är nästan så jag börjar tro på Ida som säger att man hinner göra kullerbyttor när hunden är i böjda tunnlar! Använde backkommandot på nr 15. Fint flyt och så himla nöjd med dagen! Jag tror det är första gången vi nollat när vi gått ut och kört direkt såhär och dessutom på både loppen! Var en riktigt bra självförtroende höjare och första steget att sätta det på träningstävling är gjord. Nu ska vi bara göra om det när vi tävlar på riktigt också :)
SuperIsa
 

agilityträning

 Idag har jag haft beslutångest angående vad jag ska träna eller inte träna.. Jag bestämde mig redan igår för att ta sovmorgon och prova äta frukost direkt när jag gått upp för att sen känna efter vad jag vill träna. Givetvis kunde jag inte sova utan gick upp strax efter att Isa och Anders gått upp i alla fall och tog med mig Isa på en morgonpromenad. Hade helt ok tempo och gick på lite nya vägar så det var lite roligare idag :) 
 
Efter det blev det frukost och då tappade jag typ halva paketet crunch i min smoothie och duktig som jag var åt jag faktiskt inte upp det utan försökte pilla bort de mesta crunchisarna och sen slängde jag resten :) Kunde inte bestämma mig för träning eller inte, var inte alls sugen så till slut beslöt jag mig för att träna Isa istället :) Vi åkte upp till klubben ikväll (tokvarmt fortfarande) och tränade på lite staket, hoppteknik och däck. Jag klickade in henne lite på däcket så får se hur det går med det. Staket körde jag vanlig serpentin och tråckling tror jag det heter... Hon fick hoppa lite studs och då blir hon faktiskt tvingad att hoppa ordentligt med bakbenen istället för att dra dom under sig. Vi körde även en liten gungkombination och en liten balanskombination med lite byten. Allt gick helt ok och kändes bra. Imorgon är det lite träningstävling på klubben då man kör två hoppbanor och funderar på att vara med om jag orkar ta mig ur sängen på morgonen :)
älskar crunch men någon måtta får det vara!
Glad busa som äntligen fick hitta på något :) Har så dåligt samvete jämt för att hon inte får göra något roligt och hon ser ut att vara så uttråkad :(
 
 
 

PB 2.5 km

Idag blev det en tur till spåret med hela familjen. Jag och Isa tog rundan på 2.5 km. Jag var egentligen inte så laddad men kändes väldigt behövligt speciellt med tanke på chokladen och chipsen jag moffade på bion igår. Spåret börjar med världens uppförsbacke och den gick lite segt men den gick. Isa skulle givetvis poopa och kunde inte hitta något ställe som dög för det men när vi avklarat allt och kom igång gick det väldigt bra. Fick lite små tips av Anders sist vi sprang tillsammans och tänkte verkligen på dom idag och det kändes väldigt mycket bättre. Kändes väldigt bra med allt idag. Isa skötte sig och travade framför mig i stort sett hela tiden, jag kände precis lagom i andning  och i benen och det kändes "lätt" och roligt att springa. Jag trodde faktiskt jag hade fått till en riktigt bra runda, men det visade sig att jag hade haft snäppet bättre hastighet en gång tidigare då jag sprungit 3.5 km och det blev samma hastighet som den jag brukar hålla när det går riktigt bra. Det blev i alla fall personbästa på 2.5 km för det var så länge sen jag sprang just denna rundan och nästa gång jag gör det ska jag nog försöka öka lite så jag kanske klarar PB jag har i tempo :) Riktigt nöjd och härligt att få upp suget för lite löpning igen!
 

the lone ranger

Riktigt bra och rolig film. Johnny Depp och Armie Hammer var riktigt roliga och gjorde hela filmen :) Gillar man Johnny Depp i Pirates of the Caribian lär man gilla honom i denna. En helt klart sevärdig film! Min favorit var föresten den vita hästen :) Ska man ha en häst ska man defenitivt ha en sådan ;)
 
Johnny prata med häst gick ju sådär... :)

segt

Igår jobbade jag halvdygn och skrev ett inlägg som tydligen inte postades och  minns knappt vad jag skrev.. :/ Besiktigade bilen igår och den gick självklart inte igenom, men det visste vi men den fick inte körförbud :) Ska fixa till de små felen så kan jag ha den ett år till i alla fall :) Var och klippte mig också. Det är alltid så skönt och få det ordentligt fräscht även om jag bara toppar mig för jag vill fortfarande spara ut det så det blir riktigt långt. Efter det var det som sagt jobb och det gick bra. Lite segt, men nu är jag ledig till på måndag så det är skönt!
 
Idag har jag inte gjort så mycket, tagit igen lite sömn och spelat mina fbspel. Helt beroende!! Har i alla fall blivit en30 min promenad och en 30 min powerwalk mer träning orkar jag inte med idag. Har inte riktigt bestämt hur jag ska lägga upp det resterande dagarna men funderar på att kanske ta mig utanför dörren och köra lite styrka på gymet... Nä nu ska jag fixa iordning mig lite för vi ska snart dra på bio. The Lone Ranger blir det så slänger väl upp ett inlägg senare om vad jag tycket om den :)
 

träningsdag

Idag har det blivit en riktig motionsdag här hemma. Jag startade dagen med en promenad tillsammans med Isa. Blev ca 4 km och höll ett ganska bra tempo. Tog det lite lugnt och åt lite frukost innan vi drog upp till klubben för att träna lite agility. Jag tränade på kontaktfält idag och det gick över förväntan. Jag trodde inte Isa hade så bra koll på två på två av men det hade hon, på alla 3 balanshindren. Balansen har hon bäst för där har vi lagt mest fokus. Där sprang jag omkring som en liten tok och hoppa men hon stod kvar. Däremot ska jag nog försöka ta Anders till hjälp någon dag för att få henne att behålla hög fart hela vägen ner när jag är efter. Hon springer gärna i förväg på den men saktar ner på nervägen för att vänta in mig. Gör väl inte så mycket, men man kanske kan tjäna lite tid på att hon lär sig att jobba ännu mer självständigt.
 
Gungan gick också bra idag. Hon vill dock inte ta den i för hög fart utan mig utan saktar in och väntar in mig där med men hon tar gungan fint och tvekar inte något direkt och ställer sig fint. Där har hon gärna lite bråttom iväg för hon är lite rädd för när den åkter tillbaka upp igen, men nu har vi kommit så pass långt att hon kan stå kvar en stund. Jag försöker att undvika att pressa henne för mycket där eftersom jag fortfarande vill att hon ska tycka gungan är en superkul grej och det känns som hon blir mindre och mindre rädd för den så vill inte riskera att hon går tillbaka.
 
A-hindret har jag vart lite osäker på hur jag ska göra men eftersom hon har börjat hoppa mer ordentligt har jag kännt att jag åtminstone vill försöka få henne att ta något mer steg innan hon går ner. Sist började jag att träna henne lite på det och idag började hon självmant med två på två av på den för jag tror hon trodde att det var det jag ville. Eftersom  hon gjorde det så fint så kör jag på det nu. Vi tränade några gånger och hon gjorde inte minsta tendens till att hoppa av någon gång så känns riktigt bra. 
 
Nöjd med den träningen och ska försöka träna en bana nästa gång tror jag. Idag körde jag bara några få hinder före och något efter för att mest få upp farten på henne innan.
 
När vi kom hem blev det lite mellis bara innan vi drog ut tillsammans med älsklingen till skogen för att träna backintervaller. Jag har aldrig gjort det förut och denna backen ser ut som döden så jag tänkte att jag i alla fall kan prova en gång för jag vill börja träna det. Vi sprang tillsammans dit och sen körde vi individuellt där. Vi gjorde så att vi sprang upp och gick ner. Promenaden ner fick alltså bli återhämtningen. Jag klarade 5 gånger! Skitnöjd! Det trodde jag aldrig! Jag sprang dessutom hela tiden uppför, på slutet uppför sista brantaste kröken stod jag mer eller mindre still på stället och sprang men jag sprang hela tiden och gick bara nerför och stannade inte till något längre vare sig där uppe eller nere för att hämta andan mer. Riktigt stolt över mig själv :) Anders klarade det dubbla och Isa vet i tusan hur många gånger hon kuta upp och ner i full fart. Hon var nog helt klart den som kutade flest gånger i alla fall och snabbast med :)
 
På slutet kom ett gäng barn, killar, som sprang upp och ner och skrek och lekte och jag var så himla nöjd över Isa som inte nosade på dem en enda gång. Behövde inte säga till henne något direkt heller fast det var barn som sprang och lekte. Hon blir verkligen bara bättre och bättre och tycker hon var riktigt duktig innan också. Hon sköter sig så himla bra i trädgården också och vi får så mycket beröm från grannarna som undrar hur man gör :) Grannen på ena sidan brukar ha besök av hundar och Isa ligger och spanar på dem  men går aldrig fram. Grannen på andra sidan har en liten tollarvalp som Isa brukar leka med och hon kan rymma in i våran trädgård ibland för att leka med Isa, men Isa går aldrig utanför. Riktigt stolt över henne!! :) 
 
Nä nu har jag ont i hela kroppen efter ett riktigt super träningspass! Så gött och skött mig med maten också så nu ska jag bara slappa. Imorgon jobbar jag halvdygn istället för kväll för det är kris/kaos på jobbet, men mer än så har jag faktiskt inte ställt upp just nu för jag pallar verkligen inte... Nä bra dag idag helt enkelt :)
Backen!
Hela vägen upp
och hela vägen ner!
Jädrigt trött blir man av det!
 

Tillbaka till startsidan
RSS 2.0