deltävling 4

Idad var det dags för tävling igen och i Hjo denna gången. Jag och Isa har inte tränat på ett tag och faktiskt inte så mycket hemma heller men har vart så mycket agility det sista så har behövt en liten vilopaus. Vi tränade lite rallylydnad i förgår då vi började med läggande under gång och tyckte det funkade riktigt bra för att vara första  gången. Idag var Isa lika taggad som vanligt men det märks att hon är bäst när hon får vila lite mellan gångerna. Tränade en gång dagen innan och då var hon seg och ofokuserad. Det var hon inte idag :) Lika taggad som vanligt och full med energi efter att ha tagit det väldigt lugnt ett tag, vilket hon nog behöver faktiskt.
 
Agilityloppet var först och gungan var inte med idag. Jag är faktiskt riktigt nöjd med detta loppet, placerade mig bra och tänkte rätt hela vägen. Vi fick 5 fel för hon missade en pinne i slalomet men sjukt nöjd med det loppet. Så nära att nolla och den lilla missen var verkligen inget egentligen.
 
Hopploppet var sen och det var en ganska klurig bana. På mitten hade dom en svårighet, en åtta skulle man göra med en böjd tunnel och långhopp och hopp framför ingångarna. Själva övningen i sig är inte så svår och vi har tränat på den men jag tänkte för mycket och eftersom jag låg efter Isa gjorde jag bakombyte innan hoppet och då visste hon inte riktigt vart hon skulle och blev fundersam när jag bara stressad i handlingen så fick en vägran på tunnelingången. När vi sen skulle göra åttan och in i nästa tunnelingång valde jag att inte göra framförbyte över hindret fast jag gått banan så och trodde hon skulle köpa mitt bakombyte bra in i tunneln, men det gjorde hon inte för jag slarvade och stressade lite där i min handling så fick en vägran på den tunnelingången också. Resten av banan gick bra och jag är nöjd men agilityloppet gick ju bäst :)
 
Det räckte i alla fall till vinst i hopploppet och en andra plats i agilityn. Jag irriterar mig på hopploppet bara för jag skulle gjort första bakombytet innan tunneln istället och sen gjort framförbytet som jag hade planerat men men, det är just detta jag måste träna på och det gör jag bara genom erfaenhet och jag är väldigt nöjd ändå. Isa är så duktig och jag är verkligen stolt över hennes lyhördhet och hur lydig hon ändå är. Nu leder vi cupen i medium så nu är det sista deltävlingen på tisdag innan det är dags för finalen :)

måndag

Det var ett tag sen jag bloggade men händer inte så överdrivet mycket för tillfället och absolut inget intressant :) Var faktiskt ute och sprang en liten kort runda häromdagen och i helgen har vi vart och firat morsdag ute hos Anders föräldrar. Idag var jag en liten kort sväng i skolan och sen var jag på vårdcentralen och fick en massa piller mot min värk. Har inflammation så fick lite inflammationshämmande med. Hoppas det tar det nu men jag ska dit nästa vecka igen och sen ska jag börja gå hos sjukgymnast. Var hemma en sväng efter det och gick lite promenader med Isa och något mer vettigt gjorde jag inte fast jag hade tänkt att plugga. Vilade lite eftersom jag sov grymt dåligt inatt. Sen tog jag och Isa en liten roadtrip till Tidaholm för en tandläkarundersökning. Lite långt för det lilla så borde kanske efter 4 år nu ta tag i att flytta över mig... Det var i alla fall en trevlig trip i bilen i alla fall och Isa fick lära sig att vi inte bara åker på roliga agilitysaker så fort vi åker längre än till Ica :)
 
Ikväll gjorde jag ugnspannkaka för typ första gången någonsin tror jag. Åt det ibland när vi var små och shit vad gott det var! Får nog bli någon mer gång i livet.
kvällsmeduciner
dagens lunch, renskav, svamp, ärter, majs, paprika och lök
roadtrip :)
klia mig då matte!!!

agilityträning

Igår var jag uppe och tränade lite med Isa men det blev inte direkt något ordentligt tränat så åkte upp idag istället för att jobba igenom lite saker jag länge har velat göra. Jag hade gjort en liten övning som jag ville jobba igenom på flera olika sätt. Jag ville träna på att få ett fint flyt och hitta rätt byten på rätt ställen. Framförallt ville jag verkligen testa att köra mycket olika och få se och känna vad som var bäst. Jag behövde också träna på att få Isa att hitta slalomingången med så lite hjälp från mig som möjligt.

Jag körde lite olika varianter och jag är väldigt nöjd med att jag tränade igenom allt ordentligt och testade. Det som funkade absolut bäst var när jag gjorde bakombyte framför nr 4 och framförbyte efter nr 6. Då hamnade jag på rätt sida i slalomet och om jag hade tänkt fortsätta och slalomet är lite lättare från den sidan även om jag kan vara på andra sidan med. Det som irriterar mig är att jag inte ens hade tänkt tanken att byta där fören det blev så för jag inte hann med. I början försökte jag mig på att göra bakombytet efter nr 4 istället vilket inte alls är logiskt! Dock fick jag ju ut precis vad jag ville av träningen för det är precis sånt här jag måste lära mig att se redan när jag går banvandringen.
 
Jag fick köra igenom slalomet några gånger på andra sidan för där har hon svårare och speciellt om jag är lite efter. Då tar hon gärna andra porten. Tyckte dock jag fick ordning på det fint från båda håll innan jag nöjde mig. Jag testade även att sätta henne och köra inkallning hela vägen fram till nr 4 och det gick också fint. Riktigt nöjd med träningen idag och avslutade med att gå över gungan två ggr. Det går men har inte kommit så mycket längre på den än. Gungan hemma är lite lättare men tycker det bara är bra att hon lär sig att dom inte är exakt lika men fungerar på liknande sätt.

dagens agilityträning

Idag startade jag dagen med att ha avslutning för sista nybörjargruppen. Fick tom köra en av hundarna lite för ägaren ville gärna det och det var riktigt roligt. Jag tycker det är jätte kul att köra någon annans hund, då uppskattar jag min ännu mer :) Det märks hur sammansvetsade man faktiskt är.
 
Jag och Anders åkte upp tillsammans sen för att köra lite. Mest för lite aktivering och lek inte så mycket för att träna. Blev två gånger över gungan som gick helt ok. Balansen hade hon full fart på så var inte berörd av att den trillade ihop under henne igår. Däcket tränade jag lite på för första gången hoppade hon för högt så hon slog i ryggen lite och då blev hon lite osäker så fick köra den några gånger men det gick bra. Försöker egentligen undvika det däcket så mycket som möjligt för jag tycker det är lite farligt när det inte är delbart. Speciellt med Isa som är så känslig om det händer något. Det märks att det lätt gör det när dom börjar få upp farten.
 
Sen körde jag i alla fall en hoppbana som gick riktigt bra. Nollade och snabbt som tusan gick det. Kör vi så på tävlingarna så är det ju inga problem :) Vi hade lite dåligt flyt när vi skulle vända upp mot slalomet för hon låg före mig och fick inte in henne på rätt sida om mig men det gick ju bra ändå, men skulle kanske provat att bara springa på andra sidan slalomet istället. Hon verkar köra på ganska bra i slalom nu och försöker jobba på mer självständighet. Jag testade aldrig det för jag hade redan tagit banan två gånger och var helt slut. Tog den en andra gång bara för att Anders skulle få med det på film och gick nog ungefär likadant första gången, möjligtvis något lite snabbare.
 
Anders testade sen Isa lite. Han hoppade några hinder och tog en tunnel och sen tog dom hela banana tillsammans utom slalomet. Ville bara att hon skulle köra sånt hon är säker på men dom var rikttigt duktiga tillsammans för att vara första gången. Riktigt roligt att se båda två i action :)
 
Nu ska jag försöka sova lite så jag orkar med nya kursen i skolan imorgon. Psykiatri, kan nog bli intressant. Hoppas jag får sova lite inatt bara. Har så ont på nätterna så kan inte sova, men äter smärtstillande nu och hjälper lite men hoppas på att få någon starkare skit av doktorn nästa vecka (tror jag) då jag ska dit, så får väl bara försöka stå ut så länge.... :(
På ett sätt så ska jag sluta filma mig för jag tyckte det kändes mycket bättre än vad det ser ut. Sen är det bra att filma när det är något jag behöver lära mig för det är lättare att se vad jag gör för fel på film när det inte blir som jag tänkt...

helg

Idag avslutade vi kursen akutsjukvård, eller teoriedelen, praktiken kommer i höst. Det var skönt och nu har jag bara tre veckor kvar innan sommaren. Känns helt sjukt! Hinner vara lite ledig innan jag går på och börjar jobba så det ser jag fram emot! Vi har även haft kursavslutning idag för en av agilitygrupperna och det gick bra så nu har jag tagit lite helg. Ledig imorgon, tävling på lördag och på söndag avslutning för nästa agilitygrupp och sen lugnar det ner sig väldigt mycket. Ska bli ganska skönt det med även om det är en massa saker som är roliga.
 
Inatt sov jag bara tre timmar för jag vaknade kl 3 av någon anledning och kunde inte somna om efter det. Låg istället och lekte lite med min nya Ipad och den funkar riktigt bra. Föredrar kanske android egentligen men kan vara för att jag inte lärt mig allt riktigt än. Köpt mig iMap också och ritar banor för fullt nu :)
Rosa skal måste man ha :)
Vit Ipad för att matcha vita telefonen med rosa skal :)
Strumpan snodde husses plats när vi vilade
 

deltävling 3 nybörjarcupen

Ikväll var det dags för tävling i Lidköping. Jag har vart ledig idag och jag och Isa har mest bara tagit det lugnt. Vi åkte iväg alldeles själva idag på tävlingen men jag tyckte det var ganska skönt det med. Pappa kom dit och tittade på oss så fick lite sällskap. Jag var väldigt nervös på dan och när vi kom dit, men det släppte ändå ganska fort när vi väl var där och jag i lugn och ro kunde greja iordning och så. 
 
Agilityloppet var först och idag var gungan med. Isa gick väldigt bra fram dit och där med, men jag skrek att hon skulle vänta på mig innan gungan så hon sakta ner lite. Var mer eller mindre än raksträcka med tre hopphinder innan. Hon gick upp direkt, men stannade (typ där hon alltid stannar), hoppade ner och sen hoppade hon upp direkt och gick över väldigt fint. Jag behövde inte ens locka något direkt. Resten av vägen gick också fint och tyckte vi hade fint flyt. Hon hoppade upp och bet mig i armen vid ett tillfälle för jag försökte få henne att ta det lite lugnt på vissa ställen så jag skulle hinna med att visa och hon inte skulle missa. Jag fick det hela till 10 fel, men domaren fick det tydligen till 20 fel. Det var det som stod på tidskortet, 2 vägran och 10 fel. Jag vet inte hur han fick ihop det och pappa hade inte heller sett något. Jag gillade dock inte domaren för han dömde väldigt olika och väldigt orättvist. De hundar och förare man kunde se var lite duktigare var han ganska hård mot medan dom som inte hade riktigt koll var han supersnäll mot. Det var en tjej vars hund gjorde precis som Isa på gungan men hon fick inget fel för det. Många hundar hoppade dessutom av gungan innan den slog i backen och vissa hundar flög bara ut direkt men fick inga fel för det. Medans vissa hundar ändå stod kvar nästan hela vägen ner men fick fel. Hur som helst spelade det ingen roll för mig och Isa för vi var de enda som inte diskade oss i medium klassen, trots att vi idag var 6 st så den klassen vann vi :) Jag är jätte nöjd och det förtjänade verkligen Isa. Tyckte vi hade fint flyt och vi jobbar mer eller mindre jämt på att hon måste försöka ha tålamod med mig och inte bli frusterard och hoppa på mig och bita mig.
 
Hoppklassen var sen och där samlade jag upp henne kanske lite väl mycket innan slalom så hon bet mig i armen igen och det fick vi fem fel. På träning hade jag inte samlar upp henne så mycket och ibland sätter hon första slalomporten ändå och ibland inte. Resten av banan gick som i ett huj och hon var lite väl snabb över ett hinder så hon rev och fick fem fel till. Så jäkla nöjd med henne och raksträckan in mot mål släppte hon mig igen och satte fart. Det var så himla kul och det räckte till en andra placering :)
 
Nu är det oficiell tävling i Götene på lördag där jag och Isa ska vara med på agility och hopp i klass 1. Vi ska göra vårt bästa och se det som en bra träning men det kommer nog vara lite annorlunda mot nybörjarcupen tror jag. Bara i Isas storlek är det dubbelt så många starter jämfört med hela nubörjarcupen :) Det jag satsar på är att få bra lopp som jag är nöjd med och sen får det gå som det går. Börjar känna att det är kul att tävla och just få erfarenheten för varje lopp och tävling vi gör, även om det är ännu roligare när man blir placerad också :)
Världens finaste SuperIsa <3
 

ny proteindrink

Idag testade jag en ny färdig proteindrink från valio till frukost. Den smakade riktigt gott och är mkt bättre än nutrilettas och andra tyckte jag. Minns inte riktigt vad proteinmängden var men har för mig att det också är mer protein i dessa. Fanns i alla fall i chocklad och jordgubbssmak och jag testade chocklad. Smakade riktigt gott och är smidigt att ha med sig :)
1 paket - 73 kalorier
Igår åt jag inget socker och idag ska jag försöka hålla mig undan med. Jag klara första testet när jag var på lunch med klasskamrater. Då åt jag en gigantisk kycklingbaugett men inga kakor :) Har kurs ikväll och då blir det alltid fika, men det är ju valfritt om man vill äta eller inte så ska hålla mig borta även om det är choklad i korgen :) Börjar tom komma till att jag inte har så mycket sug nu så vill inte förstöra det hela :)

vovveträning

Ny vecka igen då. Denna helgen har gått riktigt bra för mig sockermässigt. Inget socker fredag och lördag och på söndag var jag hos en klasskompis och pluggade lite och åt några kex bara. På kvällen var jag lite chokladsugen men lät bli så riktigt nöjd med dessa dagar. Det var längesen jag kunde hålla mig borta och speciellt flera dagar i rad. Denna dag är ju inte slut än men inget intaget än och har inget direkt sug heller :)
 
Idag har jag först vart på studiebesök fram till lunch och efter det hade jag jätte ont i kroppen och var trött så fick vila ett tag. Idag har vart riktigt hemskt och inte kunnat dricka te med höger handen ens en gång så känns bra att jag tagit mig i kragen och bokat tid. Haft så ont inatt också så inte kunnat sova ordentligt för det.
 
Jag och Isa ska egentligen dra iväg på rallylydnad om en stund för det är avslutning men jag skippar den idag. Tror smärtan suger ut all energi. Jag har missat tre gånger av fem så kändes ju värt att gå den kursen fast jag tycker ändå jag fått ut det jag ville. Jag vill träna in varje moment ordentligt innan jag går vidare och kör hel bana å så och det går ju inte på kurs eftersom man måste gå igenom allt och då blir det lite ultraspeed. Isa och jag stannade i alla fall kvar i trädgården en liten stund för att träna rally efter promenaden. Vi kom dock inte så jätte långt för grannen kom gående med sin lilla tollarvalp på 11 veckor och den var vi bara tvugna att hälsa på. Hon fick komma in i trädgården också så Isa och hon lekte en hel del innan dom båda var helt slut. Blev faktiskt inte så sugen på valp som jag trodde när jag myste med den lilla men kan vara för att jag inte har tid och ork just nu och har fullt upp med Isa som det är :) Vi fortsatte i alla fall lite efter det men märktes att Isa var trött och orkade inte riktigt hänga med som innan leken så vi gav oss. Hann i alla fall köra igenom fot, sitt och ligg och gå fot i svängar. Det går ju fantastiskt bra när jag har godis i handen, fast hon kan bli lite ivrig och hoppig då. Tränar mer och mer utan godis så hon får efter istället och det gick riktigt bra det också. Jag blir av med hoppandet direkt och det är skönt och får träna mig själv på att prata lite mer. Vi ska nog lägga ner lite mer träning här hemma på rallyn också så vi kommer igenom alla moment så vi kanske vågar anmäla oss till en tävling sen :) Har inga direkta krav här utan skulle vara för att det är kul och kunna varva med agilityn.

agilityträning

Idag fyller syster år så grattis till henne :) Annars har vi inte firat henne alls idag utan på förmiddagen har jag vart hos en kurskamrat och gjort iordning ett grupparbete vi hade. Nu på kvällen har jag precis kommit hem från lite agilityträning tillsammans med en tjej från nybörjarkursen och hennes hund Nova, som också är en wheten terrier. Hon och Isa har super kul ihop så skulle se om det kunde tagga igång henne lite. Vi körde lite olika övningar i dubbelboxen. Jag och Isa körde lite svårare och längre banor och hon var verkligen jätte duktig. Hopphinder och handling är nog både min och Isas grej :) Nova var lite nosig som vanligt i början så jag provade att köra med henne och då råkade jag ha en godisburk i handen och hon följde mig väldigt bra. Hennes ägare fick sen prova och då med godisburk i handen och då gick det också väldigt bra. Kul att man kunde hitta ett sätt som funka för dem och ge dem lite hopp om livet :)
 
Riktigt bra träning och även om vi inte tränade på några direkta svårigheter som dyker upp på tävlingen så var det väldigt positiv träning. Tänkte kört gungan lite men ångrade mig. Isa var trött och ville inte börja greja med det då och tror vi båda behövde ha denna roliga och lite enklare träningen :)
Isa och husse har jobbat hela dagen i trädgården också och samlat ogräs, rensat och gjort så fint :)

mugcake

Eftersom det är lördag idag gjorde jag en liten smarrig mugcake. Tog i lite vaniljsocker utöver de vanliga ingredienserna och tillsatte även lite hallon. Vaniljyoghurten bytte jag idag mot vaniljkvarg. Så gott och mättande!

lördagsmys

Idag har vi en riktig slappdag här hemma. Det jobbigaste vi har gjort var handlingen på ICA :) Riktigt skönt och tror vi alla behövde en dag.  Jag och Isa har dock fortsatt jobba lite med gungan. Idag hade jag faktiskt selen på henne för att kunna leda henne på lite så att hon inte stannar hela tiden och för att försöka få henne att fatta att hon åtminstone kan gå hela tiden. Det gick faktiskt ganska ok. Hon verkade inte ta så illa upp för att jag hjälpte henne snarare tvärtom och tycker inte att hon är rädd alls längre när hon tar det lugnt. Däremot måste jag komma på ett sätt för henne nu att vilja ta den, att hon tycker den är rolig. Det gör ju som sagt inget att hon bara går över den till att börja med. Något tips på hur man kan göra gungan superduperkul för en kräsen prinsess terrier???
 
Har faktiskt hunnit med lite plugg och matlagning också. Gjort klart en uppg som jag har nollkoll på egentligen men skrivet två sidor flum i alla fall så får väl se om det duger. Orkar inte ens bry mig om vad jag får för betyg så länge jag blir godkänd. Lagat lite mat idag också. Frukost blev en kass omelett, men smakade helt ok när man skrapat bort den brända delen. Till lunch gjorde jag hamburgare. De blev ganska goda och hyfsat nyttiga ändå. Bättre än köpt hamburgare i alla fall :)
 

frukosttips!

Idag gick jag upp tidigt för jag inte kunde sova fast jag somnade riktigt sent. Hann gå en promenad med lilan och vi var alldeles ensama ute och det var så tyst och lugnt. Riktigt skönt. Hann med att dricka te i lugn ro och titta lite tv innan jag drog iväg till frissan och toppade mitt hår. Mia (min frisör) tyckte att mitt hår hade växt något enormt denna till denna omgången så vad jag än gjorde skulle jag fortsätta med det.. vad nu det kan vara :) Efter det åkte jag hem igen och Anders hjälpte mig att klicka hem en ipad. Vi har en androidplatta men det finns ett agilityprogram iMap som inte finns till android och aldrig verkar komma så nu har jag tröttnat på att vänta och köper mig en ipad så jag kan köpa detta program. Vi behöver nästan två plattor också för Anders får ju inte använda sin ;)
 
När jag kom hem gjorde jag även frukost. Jag försöker bli lite hälsosammare och det går väl sådär.. Går bra när motivationen är på topp, men det brukar mestadels vara fram till eftermiddagen när sötsuget börjar komma. Denna veckan har jag haft fullt upp och väldigt ont i kroppen (äntligen tagit mig i kragen och ringt vårdcentralen och fick tid om ca en månad) så har inte orkat träna något alls. Ska väl försöka ta tag i det så snart jag får lite tid över. Nästa vecka är också fullspäckad men sen lugnar det nog ner sig lite i alla fall. Jag har sett och läst om många som gör mugcakes och beslöt mig för att testa det idag. Vilken hit det var! Supergott och nyttigt!
Nyttig Chokladkaka till frukost :)
 1 dl havregryn
½ skopa chokladproteinpulver
1/4 banan (resterande som topping runt)
2 äggvitor
½ dl mjölk
Mixa allt med stavmixwe, häll ner i en mugg, in i micron på maxvärme i 3 min. Vänd upp på en tallrik och jag valde att toppa med banan och lite vaniljsoyayoghurt. Den här kan man i stort sett variera hur mycket som helst och den var så god och mättande så ska defentivt göra det fler gånger och testa mig fram till olika favoriter :)

grillkväll

Idag har vi vart ute hos svärisarna. Jag har fått en timmes massage för min onda kropp, fast bara på ena skuldran för annars skulle vi fått hålla på hur länge som helst. Vi har sen tjöjtat lite, druckit vin och grillat lite kött och marshmallows. Riktigt mysigt och första grillningen för i år.
 
Nu ska jag fortsätta mitt race med Prison Break och imorgon är det upp tidigt igen för att åka till frissan och trimma sig lite :) Sen ska jag ägna resten av helgen åt att plugga. Dunder kul! :( Ska allt hinna med lite agilityträning också :)
Isa och Nova. Nova är samma ras som Isa och går nybörjarkursen nu. Jätte kul att se hur en annan softie är och och beter sig  och dom gillar verkligen varandra, busar som bara den:)
Gjort färdigt en ny video och blev en liten mer påhittad story för jag var sugen på att verkligen få redigera lite mer, så har klippt ihop från fler olika filmer som egentligen inte hör ihop och jobbat lite mer på färgsättningen och klippt musik :)
(AU=Alternative universe i fanfictions världen)

grym träning

Idag hade vi kurs tidigt på morgonen så det var bara att kämpa sig upp. Jag och Isa kom upp ganska bra så hann träna lite innan kursen började. Då blev det lite träning i boxen. Körde lite olika svängar och rakt fram för att få och släppa kontakt. Gick riktigt bra. Efter kursen körde jag en bana som kursdeltagarna kört. Den var i lätt klass 1 kan man nog säga och passad mig och Isa väldigt bra. Några kursdeltagare hade stannat kvar och ville titta på när jag och Isa körde vilket fakiskt inte gjorde mig jätte nervös men däremot kände jag att jag verkligen var tvungen att göra mitt bästa, tänka på min handling och hur jag tränade och sen fick det gå lite som det gick. Tror ni inte det gick superbra då :) Hon hoppade lite tidigt på a-hindret så tränade det sen lite extra. Det går bra när jag är med och verkligen visar henne att hon inte får hoppa av för tidigt, men annars hoppar hon. Ska börja träna det ordentligt så hon söker sig neråt mer. Vi fick ett fint blindbyte innan balansen som hon sprang på som bara den så skönt att det inte blev något efter tävlingen. Slalomet satt också fint men hon släppte inte så bra i sista framåtsändandet så gick tillbaka och körde bara den biten en gång och då gick det bra. Körde banan sen en gång till och då satt verkligen allt klockrent. Supernöjd med lilla grisen! A - hindret tog hon och skickade in henne genom tunneln med bakombyte. Blindbyte innan balansen satt fint och slalomet och framåtsändandet satt jätte bra. I det här läget hade jag kunnat köra på hur mycket som helst men det är alltid då man ska sluta så det gjorde jag. Blev lite kort gungträning bara ett par gånger för att hon skulle gå över. Ställde inga krav utan bara gå över med godis och gick bra. Ska lägga ner lite mer tid på den när vi är själva.
 
Himla skön känsla efter dagens träning och även om värmen tog 50% av farten så jag hann med att visa henne så var det så skönt att allt ändå satt. Vi kan klara en hel bana och det känns skönt :)

deltävling 2

Igår var det tävlingsdax igen. Tidaholm var det denna gången och jag hade precis rätt inställning. Jag kom dit i väldigt god tid också så jag kunde ta det lugnt och allt kändes bra. Jag märkte på Isa att hon inte alls var riktigt med och hon hade lite dåligt fokus och var lite trött, antagligen för värmen eftersom hon är väldigt känslig mot den. Vi fick i alla fall en ganska bra start i agilityloppet, där starten såg ut precis som den jag tränade på i söndags så det kändes bra. Hon hade som sagt lite dåligt fokus och jag MÅSTE prata med min hund även på tävlingsbanan så hon fladdra ut lite efter första tunneln. Hon vände i säcken så vi fick en vägran men sprang igenom sen. På balansen trilla/hoppa hon ner och sen var hon lite osäker på att kliva upp igen så då diskade vi oss och jag och domaren fick hjälpa henne lite på traven. Jag tror inte hon kommer bli rädd för den men hon var lite trött och ofokuserad och i den miljön räckte det med så lite för att bli lite osäker. Hon är ju lite känslig den lilla damen. Resten av loppet gick ändå ganska bra. Vi tappade lite fokus båda två, missade ett framförbyte på slutet men tog oss runt. Måste bara vara noga med att prata, visa, min handledning och passa kontaktfältet på A-hindret. Riktigt rolig bana tyckte jag det var :)
 
Till hoppklassen hade det blivit svalare och Isa hade vaknat och kommit på vad det var vi höll på med. Supertaggad vovve och snabb som attan satte vi igång. Jag var lite sen med att visa henne ett hinder så då flög hon iväg och tog det hon såg. Hade jag bara pratat lite tidigare med henne här så hade det nog gått. Vi fortsatte i alla fall och resten satt ganska bra. Bytena blev lite sådär även i detta loppet för jag glömde av mig lite men jag är ändå nöjd med dagen.
 
Jag och Isa ligger ju faktiskt 4 i cupen i vår storlek just nu och 5 st från varje storlek kommer gå till final :) (Sen att vi bara är 4 st i vår storlek är bara en liten detalj :))
 
Idag har jag och Isa tagit det ganska lugnt. Jag har ont i typ hela kroppen (tror det kommer när all spänning släpper) och huvudet. Haft det hela dagen så blev ingen skola för mig. Stannade hemma och pluggade som bara den inför provet imorgon så jag hoppas jag blir godkänd, men känns inte alls som givet. Vi hann även med lite gungträning idag och tyckte det gick ganska bra, men körde med godis i handen idag för jag ville absolut inte pressa henne efter tävlingen och balansen och så. På torsdag har vi kurs så tänkte nog köra igenom ett pass med henne då och sen inte så mycket mer inför nästa tävling som är nästa onsdag :)
 
Lägger ut filmerna från denna gången. Det är långt ifrån perfekt men jag är ändå nöjd och nu börjar jag komma till att det är kul och väldigt bra träning i alla fall så ska bara fortsätta jobba på det :)
 
 
 

dan före dan...

Ja då var det dags för tävling imorgon igen. Deltävling 2. Jag och Isa var uppe på klubben igår och tränade liten kort och lätt bana och det gick ganska bra. Tog gungan i banan och det går ju men mkt plock å så... Idag byggde jag och Therese upp en klass 1 bana med alla hinder. Isa blev riktigt taggad idag men jag tyckte det var bra. Hon lägger in ytterliggare en, två växlar till när det är tävling men detta var första gången hon la in den högre växeln på träning och eftersom Therese var med kunde jag verkligen få hjälp. Jag vet inte riktigt hur jag ska hantera Isa när hon blir så snabb och taggad för jag är inte van vid det. Dessutom kommer en massa fel med farten för hon har inte tid att tänka på detaljer vilket kräver ännu mer jobb från min sida.
 
Vi fick problem redan på andra hindret med däcket för att hon hoppar i ramen när hon får upp farten och jag springer. Det går bra när jag står still. Therese hjälpte mig en massa idag verkligen med bra tips som bla att jag faktiskt inte behöver ha bråttom eftersom jag hinner med resten av banan och det inte är några problem och som på tävling så får det väl bli en snurr extra om Isa måste vänta lite på mig, för hon gör ju det så det är ju lugnt. När jag sprang stannade jag till lite och visade henne däcket noga och då gick det ju bra. Hon hoppa även kontaktfältet på A-hindret men det är samma sak där, jag måste vara med och visa henne så går det bra. Resten av banan var egentligen inga svårigheter på det sätte. Jag hann inte riktigt med henne första gången och nu har hon sånt sug så då drog hon iväg och tog de hindren hon tyckte ingick i banan istället. Det är ju bra att hon verkligen har kommit på det här med agility, men nu får jag verkligen jobba henne vid varje hinder och emellan annars tappar jag henne direkt. Jag var riktigt nöjd efter vi kört några gånger och fick till en riktigt fin bana. Jag hinner inte med för fem öre när det blir lite rakt och hon kör på i denna fart, men jag skickade henne över balansen med ett bakombyte vilket hon köpte superbra alla gånger och sen skrek jag sakta så väntar hon in mig på kontaktfältet och sen körde vi vidare så jag hann ikapp lite. Gungan hade vi med nu med och det är samma där fortfarande men det kan jag ta. Hon är ändå längre fram än vad hon vart tidigare och det är nog bara att jobba på skulle jag tro. I banan försöker jag att inte göra någon grej av det utan lockar bara över henne och kör vidare och sen får hon godis som vanligt. Hemma tränar vi mer ordentligt med riktig belöning. Då tror jag hon får in förståelsen för att det är ett "vanligt" hinder...

Det blåste väldigt mkt idag och när Isa körde säcken så blåste den till så den låg jätte böjd så när hon sprang in i den kunde hon inte ta sig ur så istället lossade hela säcken och hon tumlade runt där och kom inte ut utan jag fick hjälpa henne. Jag fick direkt ett hack i hjärtat för att jag trodde att nu var det kört så går hon aldrig in i den mer, men jag och Therese rätade till den och så körde jag igenom henne en gång och hon tvekade någon sekund innan bara men sen gick hon igenom och då märkte hon ju att det var som vanligt så sen var det inga problem. Riktigt nöjd över henne med det och nöjd över mig själv att jag inte gjorde det till någon grej heller!

Jag är ganska nervös innför morgondagen och framförallt tycker jag det är fruktansvärt jobbigt att jag lägger sådan press på mig själv och har tom suttit och lipat en massa nu för att jag känner sån press (anledning till varför jag inte tävlar). Men någonstans känner jag ändå att det ska bli kul imorgon och jag vill göra det för jag ska gå in med inställningen att vi ska ha kul. Hur det än går ska vi träna och ha kul på tävlingar precis som vi gör på träningar!
 
Nu ska jag slappa lite och försöka sova inatt fast jag sovit hela eftermiddagen för har skola på morgonen och sen är tävlingen på kvällen :)

återhämtning

Gissa om det var hårt att kliva upp ur sängen imorse för att ta sig till skolan. Det var en trött Isa som ändå snällt följde med mig ut på promenad och åt sin frukost så hon kunde få gå och lägga sig igen. Blev bara skola fram till lunch idag vilket jag verkligen tackade för så nu har jag helg :) Däremot uppgift som ska göras, prov som ska pluggas till för i helgen har jag fullt upp med agilitykurs på lördag och söndag (ej deltagare) och på måndag är det skola och tävling igen :) Har suttit och kollat på filmerna igen och riktigt så hemskt som det såg ut igår var det kanske inte riktigt, men varje gång jag tittar på dom så funderar jag på om jag trodde på riktigt att Isa kunde ta hela banan själv för jag hjälper henner verkligen inget så tycker synd om henne. Himla tur jag har en sån Supergris när matte inte är som hon ska!
 
Idag ska vi bara ta det lugnt, Isa leker och solar och jag ska vila och se på tv, plus lite plugg då. Jag glömde ju att visa det men Isas trogna hejarklack var ju på plats igår, syster, pappa, svärisar :) Syster var så snäll så hon hade med sig ett pris till Isa för hon var ju superduktig och nu har hon även en kamel att lägga till i sin lilla djurpark av gossedjur..
Isas djurpark:
kamel
sköldpadda
krokodil
råtta
orm
mask
hund
hare
lejon
apa
svan

hmm kanske har glömt något, men om ni inte redan fattat det så är min hund väldigt väldigt bortskämd :)
trött gris imorse
 

nybörjarcupen del 1

Första tävlingen någonsin gjord :) Vi var i Götene och det var väldigt fint och mysigt där måste jag säga. Jag var skitnervös och Isa var laddad till tusen. Var var 4 medium hundar och jag och Isa startade sist. Agilityklassen var först och dom hade vart väldigt snälla och inte tagit med gungan. Det var ju skönt men direkt slog min tävlingsinstinkt in och då tyckte jag ju att det här kanske vi kan fixa. Det var två kluriga byten, det var en typ S banan men jag hade i alla fall en riktigt bra plan.
 
Vi körde och de fyra första hindren gick kalasbra. Sen såg jag på filmen vad som verkligen hände, Isa tittade till bara en hundradels sekund på en funktionär som satt lite längre bort och samtidigt skrek jag genom fast det var ett hopphinder först. Isa snappade då fort upp det, lydig som hon är, och sprang förbi hindret rätt in i tunneln. Så var vi diskade. Jag var orolig för att hon inte skulle suga in i tunneln så jag var nog lite för fokuserad på den så genade och skrek alldeles för tidigt, vilket jag dessutom inte behöver vara längre för hon suger bra på dom. Jag hade dessutom skitdålig handling genom hela banan och det syns på filmen, därför kommer ni aldrig få se den. Vi gjorde däremot bakombyte in i nästa tunnel, jag genade för mycket sen igen så Isa missade ett hopphinder till. Hon missar aldrig hinder annars och bara det visar på hur dålig handling jag hade. Det är hemskt, jag skäms verkligen över det loppet. Vi fick lite problem på slalomet för Isa var så taggad så hon orkade inte tänka utan ville bara utföra hindret fort, men jag satte henne verkligen ner så hon fick lugna ner sig eftersom vi redan var diskade och körde igenom slalomet. Det tog några försök men till sist gick det fast hon missade sista porten då, men det sket jag i för hon tog det ändå bra och hon kan det.
 
Det var sen hopploppet där dom var snälla och hade uteslutit säcken. Den suger Isa på bra så det tror jag inte kommer bli några problem. Det var en rätt klurig start för hinder nr 2 stod snett fast samtidigt var det rak linje för hunden så egentligen ingen större svårighet, men slalomet var efter men jag fångade upp henne fint och hon utförde det galant. Hon hoppade sen i ramen i däcket så jag fick ta tillbaka henne och då hoppade hon rätt. Vi tappade det då flytet och jag vet i tusan vad jag grejade med handen efter där för då blev Isa nog lite frustrerad på mig och beslöt sig för att lösa saken på egen hand och tog hindret efter från fel håll. Jag fattar verkligen inte vad jag gjorde på filmen för hon hade inte ens sprungit förbi hindret så jag fattar inte varför jag inte bara fortsatte "normalt" efter däcket. Jag tror kanske att jag blev lite avbruten i flytet och så blev det bara lite fel. Tråkigt men vi tog hindret och fortsatte resten av banan och det gick skitbra. Verkligen jätte nöjd med resten. Jag jobbade på bra där och på slutet var det en raksträcka med fyra hinder och jag bara skrek fram fram fram och Isa släppte mig verkligen och bara körde på fram för att köra ner nosen i godisburken på slutet. Det var jag supernöjd med!! Hon har aldrig någonsin släppt mig på det sättet, men där ser man vad lite träning gör. Jag tror det är träningen med att jag säger fram och kastar leksaken som hon får hämta och ge till mig så hon får belöningen som gett sånt resultat fast vi ändå inte tränat mycket på det. Så nöjd med det så det får ni se lite film från. Ni får inte se hela filmen för jag tycker fortfarande jag har väldigt dålig handling, slarvar lite och jobbar inte alls så bra som jag skulle önskat. Jag tyckte jag kutade på som bara den men jag hann verkligen inte med Isa. Jag vet inte om hon blir så mkt grymt snabbare på tävling för på träningen brukar jag hinna med henne när jag bara tänker på att jag ska springa på ordentligt och det tyckte jag verkligen att jag gjorde idag men hade inte en suck att hinna med henne. Hon var ju helt klart snabbast av de mediumhundarna som var med så sätter vi det så har hon en bra chans. Alla blev diskade i medium i agilityn och i hoppklassen tror jag att två klarade sig runt utan disk i alla fall men är inte helt hundra för var lite trött på prisutdelningen så hängde inte riktigt med och koncentrerade mig på Isa när de andra körde :)
 
Har lärt mig jätte mycket och nästa tillfälle är redan på måndag så då ska jag absolut satsa på att jobba hela vägen i banan på varje ställe. Inte bara de ställen jag tror är de svåra och missa på "de lätta" finns inga "lätta" ställen. Supernöjd är jag med hur Isa skötte sig. Hon har bara fokus på mig och skiter i allt när hon kör. Hon har ingen tendenser att sticka eller dra iväg efter heller och hon ligger tyst och vilar i buren när jag är där och när jag lämnar henne för att gå banvandring.
Den del vi kan med att visa :)

Tillbaka till startsidan
RSS 2.0