Sjukskrivning

Vårdcentralen gick ok. Anders var med och hans stackars händer fick utstå min nervositet/ångest. Fick lite behovsmedicin och ska fortsätta vara hemma ett tag till så får vi sen. Inget är ju enkelt så Anders ska hjälpa mig med försäkringskassan imorgon. Skulle aldrig klara mig utan honom! Hade så ont i magen efter allt så sov hela eftermiddagen. Vaknade av att Anders kom hem och att jag var vrålhungrig. Åt för mycket mat för att inte få ångest men höll mig borta från kakor och tror jag hållt mig under 1000 kalorier. Har i alla fall inte gått över 1200 kcal!

Äggmacka

Känns lite bättre i halsen idag men tog mig en halvtimmes lite lugnare promenad med Isa idag på morgonen och ska inte gå så jätte mycket mer idag. Ska en sväng till vårdcentralen och sen ta det lugnt. Betala lite räkningar och så.

Tog kort på min numera standardfrukost som är god och mättande :) dinkelklämma (pågens bröd) med två kokta ägg och te med lite lättmjölk i.
vår standardmorgon är Isas frukost, promenad, frukost och animal planet
Animal planet är intressant
funkar även upp och ner på
en kortare stund... innan man minns hur skönt det är att vara tamhund, matte & husses prinsessa och bortskämd :)

Syster besök

Idag har blivit en lugn dag det med. Gått två promenader i skogen idag men ska nog ta det lite lugnare imorgon för har börjat få så ont i halsen igen. Jag skulle egentligen tävlat inoficiell agilitytävling i Töreboda idag men skippade det och det är jag glad för. Ska satsa på att försöka ta mig till Frövi nästa helg på officiell istället. Det är Isas födelsedag då, hon blir 3 år min stora lilla tjej så för hennes skull måste jag orka :) 

Syster kom hit på eftermiddagen för lite slapp och hon hade med sig en liten present till Isa som uppskattades, en gossedjurs struts. 

Landar på 600 kalorier idag och det känns helt ok idag. Imorse hade jag även kommit under en liten platå jag har haft svårt att komma förbi vilket kändes bättre även om det är en väldigt lång bit kvar och två dagar gör ingen större skillnad men håller jag bara i det nu så... Har vart grymt sugen på kakor idag och tittat på när älsklingen åt kakor men lyckades hålla mig men var tvungen att hålla lite i paketet i alla fall. Stolt! Känner mig stark när jag klarar mig igenom sånt :)


Livet

Ligger och försöker hitta något som jag kan titta på men inget duger. Orkar inte läsa, göra videos eller göra något. Bara ångest ångest för ingenting. 650 kalorier idag. Borde vara nöjd över det men inte.. Inget duger.. Bättre bättre aldrig tillräckligt bra. 

Teälskare

Min lilla tehög... Använder ändå samma påse flera gånger för det tar slut så fort annars :)

Fredagsmys

Idag har jag fortsatt ta det lugnt för att försöka bli frisk efter en jobbig förkylning. Tog en långpromenad med Isa på förmiddagen, sett på Millenium-filmerna och käkat kebabrulle. Ångest som ett brev på posten...

Höstmys

Solning inomhus när det är kallt ute
Lite spa mys och hårinpackning 

DM

Förra helgen var det DM och vår första inofficiella tävling med svårare bana. Agilityloppet höll på att bli det bästa någonsin. Vi flög fram och hade superflyt och tog gungan i fart. Över A-hindret och på nervägen eller precis efter snubblar jag till. Tror de var på Isa.. Faller framstupa pladask ner i marken. Smidigt! Kom på fötter igen och kunde fortsätta med ett fint lopp. Tyvärr fick jag 5 fel för kontakt med Isa där och 5 fel för hon skulle springa in i en tunnel men vände och kom till mig när jag låg där och sprattla. Vi hade så himla bra fart så trots detta fick vi inga tidsfel men ni kan ju tänka er vilket underbart lopp vi gjorde när man har tid att trilla på banan... Supernöjd med den 11:e plats vi fick på den kluriga banan även om det var surt att jag var så klantig!

Hopploppet sen. Valde en sida som gav oss lite svårare slalomingång men tänkte att det fixar hon om jag bara visar henne och plockar in henne ordentligt. Jag var ganska borta i huvudet så glömde helt bort det så Isa flöt ut och missade ingången. Resten av banan gick i en dimma och snurra runt hit och dit i en massa tunnlar  och visste inget men körde bara. När jag kom i mål trodde jag att vi hade hur många fel som helst eller var diskade för fel väg men vi hade gjort allt rätt utom den lilla slalommissen så blev en 12:e plats och det är jag också supernöjd med. 

Sen var det lagtävling och anledningen till varför jag åkte dit. Jag mådde inte så bra men kände att jag inte kunde svika varken Isa eller laget. Dock blev det inget lag för det var fler som inte mådde bra och jag skadade mitt knä när jag föll så åkte hem istället. Mitt knä har vart väldigt svullet och har värsta blåmärket men nu kan jag gå på det normalt igen :)

Jätte nöjd med de loppen trots allt och Isa är verkligen i sin finaste toppform just nu! 


framförbyte

Imorse vaknade jag ganska tidigt fast jag är ledig. Blev en promenad med en trött Isa som inte ens ville gå ur sängen och sen åkte vi upp till klubben för att träna lite. Jag tränade lite byten. Tränade på framförbyten efter slalom och A-hinder. A-hindret var inga problem men slalomet tog sin lilla tid. Vi fick till två gånger där hon inte skitsur och hoppade på mig men alla andra gånger blev det så. Timing timing ! Skitsvårt för jag kan inte börja för tidigt heller eftersom hon går ur då men känns bra att jag börjat träna ordentligt på det. 
 
Tränade även på den kombination som vi diskade oss på i KM:et. Jag tror jag bara var lite nochalant över den svängen då för hon brukar sätta den och det gjorde hon fint idag. Testade även bakombyte vilket inte funkade för då blev jag för stillastående men framförbyte funkade fint. 
 
Tränade även gungan och första gången blev det flygande, men trots detta satte hon den fint flera gånger efter det och travade över alla gånger utan att stanna :)
 
 

tranås

I fredags var jag iväg och shoppade lite agilitykläder/träningskläder i Skövde innan jag och Isa åkte upp till Ida i Linköping på kvällen. På lördagen var det dubbeletta i Tranås och Idas 30 års-dag :) 
 
I båda agilityklasserna nollade vi själva banan, men i första klassen tog Isa typ 3-4 hinder och sen tog hon raka vägen till vårt tält. Hon sprang aldring in i det, men hon var utanför banan och framme. Hon kom tillbaka ganska direkt men hon gjorde sig ingen brådska. Fy vad förbannade jag var på henne. Jag fattar inte vad det var som drog för hon brukar inte göra så. Vi lyckades ju trots detta ta oss runt men såna där små påhitt har man inte råd med så fick tidsfel. Det räckte ändå till en 5:e plats :)
 
I andra agilityloppet fick vi en bra start och och sen kom raksträckan utmed vårt tält och tro fasen att hon sniffade till lite och saktade in. Det här var inte så mycket men fattar inte vad det var med henne. Restern av banan gick också fint faktiskt och vi kom på en 3:e plats och tog vår andra agilitypinne :) 
 
Hopploppen är de jag är mest nöjd med. I första loppet prejade jag ut Isa innan slalom så hon blev tvungen att ta det från fel sida så där blev det fem fel men i övrigt var det riktigt fint flyt och kändes bra. Hade jag gjort mitt blindbyte efter hindret innan slalomet istället för vid böjda tunneln som var innan hindret hade jag fått en mycket bättre väg till slalomet, men det är sånt jag inte kan se, ÄN :) 11:e plats kom vi på där.
 
Andra hopploppet satt som en smäck hela vägen och vi kom på en 4:e plats och fick vår första hopppinne. Jag är väldigt nöjd med att vi kom 4:a för det var 7 st som nollade och Isa  är inte jätte snabb. Jag ska dock fortsätta lägga fokus på svängar men även att jag springer fortare så hon springer fortare. I alla klasser var det ca 35 startande så ät väldigt nöjd med alla placeringar även om det finns tid att tjäna in :)
 
En riktigt varm och härlig dag och jag är så himla nöjd med min lilla gris! Efter det blev det McDonalds, tårta och champange för att fira Ida. Jag stannade över till idag för jag var så trött igår och vågade inte köra hem. Ida skulle Ida tävla lag med sin andra hund så hon gick upp 4.20. Jag fick stanna och sova om jag ville men jag som är ännu knäppare än Ida gick också upp 4.20 och åkte hem. Det var ganska skönt för när jag kom hem gick vi och la oss hos husse och sen gick vi ändå upp klockan 10 så har ju hela dagen kvar och ikväll ska jag gå på ett yogapass på gymet. 
 
Dessutom har jag världens bästa sambo som har storstädat och gjort superfint här hemma medan jag var borta! <3
Isa var trött under tävlingsdagen och jag misstänker att det kan vart sköna buren som drog... Hon skulle aldrig kunna köra agility brevid en soffa! När vi kom var det raka vägen till soffan för att gnida in sig och rulla runt, sen kunde man äta frukost...
Bästa tjejen!
Morgontrött, 4.20 är för tidigt även när man är borta!!
 
Hopplopp B där vi tog pinne :)

stamkund

Det senaste har jag haft väldigt fullt upp och ingen ork så faktiskt inte orkat sätta mig här alls. Jag har haft praktik och igår tävlade vi KM på klubben. Vi diskade oss i båda klasserna men jag är sjukt nöjd med Isa trots det. Det var en klass 2 bana och det kändes som det var mycket svårigheter/klurigheter genom hela banan. Agilityklassen gick bra tills det kom en fälla som jag inte tänkt på plus att jag låg lite efter Isa så jag inte kunde blocka balansen som stod rakt efter ett hinder. Vi skulle ju givetvis inte på det men hon han springa upp lite även om hon var snäll och vände :) 
 
Hoppklassen gick sjukt bra fram till att vi skulle runda ett hinder och hon skulle runda det mellan mig och hinderstödet. Hon gjorde inte det utan hoppade hindret tillbaka istället. Retade mig lite eftersom vi har tränat på den svängen men det som retade mig var inte Isas insats utan min egen. Hon gör så när jag inte lämnar tillräckligt med plats och visar med andra handen att det är hit hon ska emellan. Den sitter inte så bra så jag måste vara tydlig fortfarande. Det som stör mig är att jag nog inte lämnade plats åt henne heller. Hon gillar i allmänhet inte att bli trängd så det räcker inte att lämna tillräckligt med fysisk plats utan hon behöver även ha det psykiskt och det gissar jag på attt det inte var. 
 
Det var en väldigt trevlig kväll och jag tycker det är roligt att köra klass 2 banor för det är lite mer utmaning och träning för oss. Det är ju väldigt svårt men vi kommer väl förhoppningsvis till den klassen någon gång :)
 
Idag har jag annars vart på vårdcentralen igen och hämtat ut lite mer medicin. Tog en promenad med Isa sen till apoteket nere vid sjukhuset där vi skulle ha lite småplock och dit går jag inte igen. Det var 4 personer före mig i recept kön... nu när jag funderar var jag kanske tom den 4:e... och jag fick vänta i 40 min! Helt sjukt! Hon var så himla saktfärdig människa och det var som hon försökte göra allt så långsammt som möjligt... Var lite orolig för Isa också för jag tror alltid att någon ska ta henne när hon är lämnad utanför så tar aldrig med henne utan bilen men nu trodde jag det skulle gå ganska fort.. Hon låg dock bara utanför hela tiden (såg henne genom fönstret) och den annars så superglada sociala hunden hälsade inte på någon och brydde sig inte om att dom gick precis brevid henne utan hon låg bara snällt och vänta på sin matte. <3

tävling

Idag har jag och Isa vart på tävling i Habo. Målet för idag var egentligen att klara av att åka på en tävling själva och det fixade vi ju fint. Det var en liten trevlig klass 1 tävling bara. Pappa kom förbi en sväng och kikade också så helt själva var vi inte hela tiden. Isa var jätte lugn och sov tom i sin bur fast hon låg så hon kunde se planen hela tiden. Idag tyckte jag det märktes väldigt tydligt att hon har lärt sig vad tävlandet är för något. Hon har fokus på mig och så fort hon är i tälten eller buren slappar hon och sen ger hon järnet på planen :) 
 
Loppen gick inte superbra idag men är väldigt nöjd. Agilityloppet kom vi 6:a i av ca 23 startande. Vi fick 15 fel, hon sprang förbi med framdelen över ett hinder som jag var lite sen att säga att det var det hon skulle hoppa. Hon såg ett annat. Sen missade hon första slalomporten, 5 fel och då hoppade hon även upp på mig så tror vi fick fem fel för det också. Annars var det ett helt ok lopp. Vi knep tom den sista prisplatsen på det fast jag orkade inte stanna på prisutdelningen för det lilla så drog hem istället när vi var klara.
 
Hopploppet hade en riktig klurig start. Många hade problem där och jag misstänkte att det skulle bli klurigt för oss med. Det var hopp, lång rak tunnel, hopp på en raksträcka men det sista hoppet skulle man inte ta utan svänga in i en tunnel istället. Jag velade mellan bakombyte eller blindbyte men blev att jag gjorde ett framförbyte, men då var Isa typ redan över hindret så där diskade vi oss. Slarvade mig igenom banan lite efter det så tror hon hoppade ett hinder från fel håll men det spelade ingen större roll utan vi körde bara på. Fint slalom fick hon till och ett riktigt superframåtsändande på slutet med 4 hinder och matte lååångt efter. Efter loppet insåg jag att jag borde gått ända till slutet av tunnel och blockat tredje hindret. Sånt gör vi mycket på träning och funkar fint men vågar inte riktigt det på tävling.. vet inte varför.. men kommer någon liknande start ska jag definitivt testa det. Kan inte hända så mycket mer än att vi får fel eller diskar oss, i bästa fall sätter det istället :)
 
Nu laddar vi för KM på onsdag och sen åker vi till Linköping i helgen för att tillsammans med Ida åka till Tranås och tävla. 
Rätt kyligt att vara på tävling nu men hellre det än stekande sol! Varken jag eller Isa är förtjusta i det. Fick upp mitt tält alldeles själv också och ganska fort dessutom :)
 

Tillbaka till startsidan
RSS 2.0