veckovill

Idag har jag gått runt och trott det vart fredag hela dagen. Var en snabbis på vup för att hämta ut mina mediciner. Gjorde samma sak igår för dessa två dagar har vart extra jobbiga. Jag har inte riktigt orkat gå ditoch försöka vara social. Jag vet att det inte är bra att stänga in sig men det är så jäkla skönt och i det här vädret med mysgrisen. Imorgon ska jag ialla fall dit min vanliga tid hade jag tänkt. Det är rätt skönt med lite rutiner, jag blir så rastlös lätt nu och det kan man även bli av min ena medicin och ikväll har jag verkligen vart det med jobbat lite på videos i alla fall :)
 
 
 

Life

När tar det slut, det kanske det redan är. Orkar inget mer. Vill vara lycklig och frisk och nöjd med mig själv. Dock känns det som vägen dit är lååååång. 


Mellis

Kokoskakan utbytt mot lite hälsosammare mellanmål


Empty

Har inget minne av att jag bloggade inatt men det såg jag nu att jag gjort...


Vart och spelat kort med min kontaktperson idag :)

My heart....

.....hurts


Kokoskaka

Bakat lite idag


SheSömnproblem

Vaken nu igen. Samma sak varje natt. Lite tröttsamt faktiskt. Gick ändå och la mig senare igår för att slippa detta. Imovane hjälper bara att somna och jag får inte tugga såna hela natten. Imorgon ska jag i alla fall inte upp vilket är skönt. Ska ta det lugnt i helgen, jag och älsklingen funderar på att gå på dejt :)

Blev förresten aldrig någon tacos igår. Jag gjorde köttfärslimpa med fetaost i med ris och sås. Så gott! Kul att jag har börjat komma igång och laga lite mat, det är rätt roligt faktiskt.

Tacofredag

Idag är det tacofredag här hemma så ska handla till det om en stund. Just nu myser jag och Isa i sängen till andra avenyn. Har vart på dagsjukvården på förmiddagen och sen tagit det lugnt hemma. Bättre nu och knaprar lergigan till och från. Hoppas jag klarar denna helg utan allt för mycket psykbryt. Vill aldrig mer till sluten inte ens den avdelning som är ok. Hur jobbigt det än är vill jag alltid vara här!


Fat!!

Ångest! Fattar inte hur jag kunde tillåta mig att gå upp såhär! Aldrig mer! Måste ner nu, åtminstone till gamla vikten. Det är inget kul, kan inte andas, kan inte visa mig ute, magen är ivägen! 

Inspirationen är borta, lämnar kvar impulserna. Hetsäta, överäta, varje dag, ångest! Måste måste börja gå neråt på vågen nu!


?


Mysdag

Idag var jag på dagsjukvården som vanligt på morgonen och gick tillsammans med dom till biblioteket och lånade 2 ljudböcker. Har aldrig provat detta men har testat nu och det var väldigt skönt och avslappnande. Till det myste jag ner mig under en filt, stickade och drack o'boy. Perfekt :)

Fram och tillbaka

Denna helg har vart tuff. Panikattacker och ångest. Jag var på akuten i lördags, åkte hem för jag inte ville bli inlagd. På söndag. Var jag tillbaka och blev inlagd. Psykosavdelningen som jag inte klarar av. På måndagen skrev jag ut mig igår var jag tillbaka men ville inte bli inlagd.

Psyket har nog tröttnat på mig och att jag aldrig kan bestämma mig. Vup bryr sig och vill att jag ska få hjälp i Falköping men jag vill inte fast jag nog måste erkänna att det kanske behövs. Jag känner mig väldigt störd som inte kan ta emot den hjälp jag får och aldrig bestämma mig.

Igår fick jag göra värsta psyktestet på vup. Det var jobbigt! 567 frågor! Ja eller nej svar..

En del frågorar lite udda, 465 :)


Sista gången

Fräschat upp sinnet lite. Insett viktiga saker. Ska ändra på viktiga saker för sista gången och inte ge upp! Home sweet home!!

Rastlös

Vart vaken sen halv 2. Inte kul alls! Kan inte ligga stilla kan inte göra något. Vet inte vad jag vill och då kan ingen hjälpa mig. Det suger att ha sån ångest och oro att det bara är panik i hela kroppen. Jag vet inget längre, kan inte ta några beslut alls. Fast jag står i mitten av en folkmassa känner jag mig så ensam. 

läkarfredag

Åh idag skulle jag egentligen vart på kurs hela dagen för Jenny Damm men det var jag inte. Jag var på öppenvården och fick dessutom prata med läkaren som tyckte att jag borde åka in till psyk. Jag ville inte det då och vi kom överens om att dom skulle ringa mig och ha ett ögon per telefon hela helgen. Gick dock inte så länge hemma innan jag var tvungen att prata med dom och nu vet jag inte riktigt hur jag ska göra.
 
Jag borde åka in, jag borde stanna tills alla mediciner och allt lagt sig iordning tills jag är lite mer stabil men vill jag det. Denna dagen var ju tuff fast jag ändå stannade hemma frivilligt. Jag vet inte längre vad jag vill eller vad jag behöver.

Hurts

Vågar inte skriva om vikten just nu. Hatar den men kan ändå inte riktigt sluta äta. Står stilla men måste minska, minska 30 kg innan det är hyfsat ok! Medicinen hjälper nog lite i alla fall. Kommer säkert bli höjning med. 

Jag är livrädd, för att alltid vara såhär stor och större. För att aldrig minska igen. Inte ens till gammal vikten som ändå var Bättre än denna. 

Gnäller och tycker synd om mig själv utan att göra något åt saken. Förstår varför alla tröttnat förstår inte varje jag puschar bort alla!


WordsBeslut

Jag har alltid haft sjuk beslutsångest men på senare tid har det varit värre än värst. Just nu vet jag inte alls vad jag vill men jag vet i alla fall vad jag inte vill! Jag vet inget längre känns det som. Helt slut varje dag och orkar inte mer, behöver få vila.

Inatt har jag sovit ganska bra faktiskt. Känner fortfarande inte av min nya medicin men det är väl kanske bra. Idag tänker jag inte gå till dagvården. Orkar inte. Kan gå min gamla tid men att sitta där mellan 9-17 varje dag pallar jag bara inte. Dessa tre dagar har vart pest och pina. Jag känner mig som ett barn, kanske beter mig som ett barn men det hjälper i alla fall inte att bli behandlad som ett. Var inte bra att vägra medicin, igen! Men jag äter inget som gör mig ännu tjockare än vad jag redan är! Jag känner ju skillnad redan nu även om jag fortfarande äter för mkt och sötsaker. Jag är inte lycklig just nu och mat dämpar ångest! 

Tänker i alla fall vara ärlig idag och säga att jag inte orkar dit mer. Jag har ju fortfarande rätten att bestämma själv så annars får dom väl sätta en lpt på mig men det görs ju som tur är inte så lätt. Skriver nog av mig lite senare, måste vila nu :)


tuff dag

Igår fick jag ett alternativ som innebar att jag kunde vara hemma utan att behöva bli inlagd igen. Idag har det vart tufft, jag har haft tråkigt och inte kunnat få ro att göra något. Väldigt rastlös, trots att det finns en massa folk runt mig. Slitigt på de flesta håll tror jag. Ska i alla fall fortsätta som det är sagt veckan ut och min kontaktperson har vart väldigt bra idag. Hade tom ett ganska personligt snack med henne som jag aldrig har med någon annan och efteråt kändes det faktiskt riktigt bra. Måste bara lära mig att ta en sak i taget, en dag i taget.
 

I did it again...

Åh vad jag hatar impulsivitet. Det värsta som finns. Det värsta är när det går käpprakt upp för att falla pladask ännu fortare. Klarade mig från inläggning och har löst det på ett annat sätt. Ett bra sätt, för mig, tror jag måste bara andas och ta varje dag som den kommer.


dark

Längtar efter att denna dagen ska ta slut att det ska bli lite lättare, att det ska bli lite klarare.
 

new life

Usch den här dagen har vart riktigt piss i kroppen och känslor men det började ju redan igår och gick inte över fast jag sovit en massa. Drömde dock en massa mardrömmar men det är ju tyvärr inget ovanligt. Mådde i alla fall väldigt dåligt hela dagen och pratade till slut med min älskling om det nu på kvällen och efter en liten stund blev allt bättre igen. Det är ju fortfarande rätt långt ifrån bra, men jag kan stå ut till på måndag, då jag kan prata med min kontaktperson och på onsdag då jag får prata med min psykolog igen och jag kan vänta på att det ska bli bättre. Orka jobba för att det ska bli bättre. Hålla mig till den rätta väg jag valt och inte falla tillbaka! Kunna vara stolt över att jag faktiskt klarade det, att hålla mig på vägen och inte trilla ner i diket igen!
 

sad day

Ingen bra morgon, ingen bra dag! Får inte vara ledsen, får inte prata, får inte känna, får inte vara negativ. Attackera attackera och tänk positivt. Jag orkar inte längre, vill bara ligga under täcket för evigt instängd i ett litet svart rum. Hur kan man vara så självisk och känna sig så ensam när man har så många runt sig och så många som bryr sig och försöker hjälpa en? Varför? Orkar inte och vad vill jag själv? Vet inte längre, men jag har kämpat mig upp, jag har gjort mig iordning, jag har minskat i vikt, jag har ätit en frukost på 198 kalorier, jag har gett min hund mat, jag har släppt ut min hund, jag har gått en liten promenad med min hund, Jag har tagit på mig leendet för att komma ut och överleva ännu en dag!
 

Som ny...

Grymt trött efter att ha vart borta hela dagen. Försökt ta hand om mig själv och planerat idag men känns som jag failat på de flesta sätt. Ångest ångest... Vet inte vad som är fel... Bara att jag ÄR fel! Fräscht hår och snygga naglar kan jag gotta mig i nu i alla fall :)


pigg?

Har inte sovit så mycket inatt. Somnade sent och vaknade supertidigt men ändå känner jag mig pigg. Dock lite rädd för att det ska gå över närsom helst men tagit lite extra koffein så det ska nog gå bra :) Fullspäckat schema idag. 
 
Nu - frukost, mannagrynsgröt blev det idag och ska räkna kalorier igen! 198 kalorier
Sen en liten promenad med Isa innan dagsjukvården, räknar inte mina ut, ska bara försöka motionera så mycket som möjligt och göra så det alltid är roligt så jag vill ut.
Dagsjukvården
Träffa Sötaste Evelin
Manikyr
Klippning
 
Kan nog bli en riktig kanondag det här. Bara roliga saker på schemat. Lilla Isa får klara sig med husse idag men har myst med mig hela natten så nu får det räcka :)
man får inte ha så långa ben när man myser med lillan, eller vika dom dubbelt :)
mattes lillla kontorsråtta

Till min älskling

The Anders dream :)

if psysical diseases were treated like mental illness...

 

?

Idag har jag haft en hel del på schemat. Jag och Isa tog en liten längre promenad på morgonen och det kändes verkligen skönt idag. Terapipromenad, lugnt och tyst och bara hon och jag. Åkte sen och gjorde EKG, lite nervöst eftersom jag inte visste vad det skulle visa, men vid en snabb blick såg allt bra ut i alla fall. Det känns mycket bättre nu också så är nog inget konstigt. 
 
Hem en sväng för att plocka ner julen innan jag cyklade till första mötet med psykologen. Det var en större pina att cykla idag, inte så mycket för vädret och träningsvärk i ben utan för sadeln var så hård. Gick snabbt dit i alla fall och var nervöst att träffa henne med men hon var supersnäll så känns bra. 
 
Failat idag IGEN men orkar inte riktigt bry mig för tillfället. Allt som kan få mig må lite bättre slinker ner! Ska i alla fall träffa världens bästa syster imorgon och längtar. Hon får mig alltid att må bättre <3
 

träff

Idag var jag på dagsjukvården på morgonen. Det gick bra men gick lite tidigare idag. Lite jobbigt idag fast det ändå kännts som jag haft en bättre dag idag. Jag tog mig i alla fall i kragen och cyklade dit och hem. Det behövdes och ska göra det imorgon med. Då ska jag till vårdcentralen för EKG på förmiddagen och sen på eftermiddag ska jag träffa en psykolog. Det känns aningen nervöst. Vet inte riktigt varför.
 
När jag kom hem gick jag en promenad med lillan och sen åkte vi hem till Lindha och tjötade lite. Det var jobbigare än jag trodde. Jag är verkligen inte van att vara ute och träffa vänner ens en gång så jag sov en stund när jag kom hem. Det var väldigt trevligt och kul att komma ut lite i alla fall. 
 
Har fått lite "uppgifter" att jobba på och tycker i alla fall att denna dagen har gått väldigt bra. Kännt mig väldigt pigg idag så hoppas morgondagen blir bättre. Jag ska börja trappa ut en av mina mediciner också så hoppas matvägen kan kännas lite lättare. Det har gått bra idag om man tänker mängdmässigt men jag har ätit rabarbejpaj med grädde som jag gjorde igår. Men nu är det mesta gottiga slut hemma och tänkte försöka hålla mig lite borta från allt sånt åtminstone på vardagarna.

Frukost

Varm proteinshake med en skvätt mjölk i. Riktigt gott faktiskt. Nu VUP.

agilityvila

Jag låste min blogg för jag tänkte sluta och blogga och ville bara inte ta bort den, men sen fick jag blogg abstinens och beslöt mig för att jag ska fortsätta blogga. Typ som vanligt men kanske ännu lite mer om Isa. Jag blir så deprimerad av min blogg och ska försöka se saker ur andra synvinklar och med en positivare syn :)
 
Denna helgen har i alla fall vart full med "kul". Doktorns order: göra saker som jag tycker är roligt, hels tillsammans med min hund
 
Hmmm... kan det vara medicinering?? 
Jag har i alla fall kommit igång och gått lite mer med Isa och med älsklingens hjälp. Han har följt med så vart lite lättare att ta sig ut. Skönt och trevligt med lite sällskap. Imorse gick vi en liten längre runda själva innan frukost så ska bara fösöka hålla i mina morgonpromenader innan frukost så det blir en vana igen. 
 
Igår trimmade jag bort alla Isas tovor som hon har dragit på sig under sista tiden. Husse har vart duktig och borstat och skött om Isa riktigt ordentligt när matte inte varit hemma men inte haft jätte mycket tid med SÅ mycket jobb så jag trimmade ner henne nu och började om lite. Passa på när det är så varm vinter. Söt blev hon! Klippte även klorna, tränade lite lydnad, köpte hundmat och hade helt enkelt en Isadag.
 
Idag tog jag fram agilityhindren till trädgården. Isa studsade nog lika mycket innan som under tiden. Hon blev minst sagt glad. Jag har anmält oss till en öppen tävling i Tibro som är 1 februari, supersnart ! och en gemensamm träning innan det. Måste träna lite innan en tävling även om vi SKA ha roligt. 4 klasser var det och anmälde oss till alla. Lika bra att passa på när man ändå är där. Mycket piggare nu när jag faktiskt försöker göra lite roligare saker med Isa så den medicineringen verkar funka som den ska i alla fall :) 
 
Jag har grråtit en del skvättar över all agility, tävlingar och kurser och evenuella plockade pinnar och allt möjligt den sista tiden men ska vila sig i form gjorde oss riktigt gott och Isa hade ett fint slalom och lyssnade väldigt bra idag. Får köra igång så smått igen och se vart detta året tar oss i agilityn :)
 

Shopping

Idag blev det en sväng till vup på morgonen och sen åkte jag och älsklingen och shoppade lite i Skövde. Ganska trevligt och hittade några kläder jag fick på mig. Imorgon ska jag till vup igen och tidigt så ska lägga mig strax.

Dagen har i övrigt vart lite upp och ner. Vill så mycket men inget händer och vet inte riktigt hur jag ska lösa det. Dock har jag beslutat  mig för en sak som jag tror är det rätta för mig men ska ta upp det imorgon på vup och sen får ni kanske reda på det :)

nyårslista

Ja jag är lite efter och så kommer nog 2014 vara också :)
 

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Ja, men inga positiva saker.

Höll du några av dina nyårslöften?

Vet inte om jag lovade mig själv något eftersom jag aldrig håller det :)

Blev några/någon av dina vänner föräldrar i år?

Tror inte det...

Dog någon som stod dig nära?

Nej.

Vilka länder besökte du?

Höll mig som vanligt inom Sveriges gränser.

Är det något du saknat år 2013 som du vill ha 2014?

Självförtroende

Vilket datum från 2013 kommer du alltid minnas?

18 oktober = 5 år med älsklingen <3

Vad var din största framgång 2013?

Agilityn, att Isa blev uppflyttade i en klass detta året, helt otroligt!

Största misstaget?

Vet inte om jag har gjort några misstag, men jag har börjat inse saker som jag inte tänkte förr

Har du varit sjuk eller skadat dig?

Ja

Bästa köpet?

Tror jag köpte min Ipad i år... 

Vad spenderade du mest pengar på?

Allt som rör agility!! :)

 

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Våra framgångar i agiltyn. Isa blev uppflyttad till klass 2 i agiltyn och vann även en tävling :)

Vilka sånger kommer alltid påminna dig om 2013?

Vet inte riktigt, lyssnar på så blandat så minns aldrig året..

Vad du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Både och tror jag

Vad önskar du att du gjort mer?

Tränat

Vad önskar du att du gjort mindre?

Ätit mindre sötsaker

Hur tillbringar du julen?

Hemma med de bästa.

Blev du kär i år?

Känner mig fortfarande nykär i min älskling :)

Favorit program på tv?

Beauty and the beast

tvserie listan kan göras lång men kommer inte på några för tillfället...

Bästa boken du läste i år?

Har för mig att jag läst en del i år, men kommer inte ihåg vad :)

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Många saker men jag är ändå ganska nöjd över hur året ändå slutade de sista veckorna. 

Hur skulle du beskriva din stil år 2013?

Träningskläder/Agilitykläder

Vad fick dig att må bra?

Anders och Isa

Vem saknade du?

Nellie och Yoshi (mina förra hundar) och även Anders och Isa när jag låg inne på sjukhus

Fick klara mig med lite bilmys med Isa när jag låg inne :(
 

 

2014

Igår satt jag uppe och kämpade mot tröttheten nykter med cola light. Halv tolv gick jag för att vila fram till tolvslaget. Somnade djupt och skönt och enligt honey tackat nej till att se fyrverkerierna. Vaknade utvilad idag i alla fall :)

Vi hade det väldigt trevligt tillsammans med Anders familj igår. Vi var här och åt god mat och onyttigheter. Riktigt lugnt och skönt men trevligt! Isa skötte sig fantastiskt. Vi var tom ute allihop på en promenad vid 10 och det small ordentligt men hon sket i det. Precis vid tolvslaget hade hon blivit lite nervös när dom smällde som mest och jag sov men så stolt över lilla trollet. 

Idag har vi tagit en morgonpromenad hela familjen och hittade ett stackars rådjur som fastnat i nätet på en fotbollsplan. Var ingen trevlig syn och var redan död :( vi fick i alla fall en härlig skogspromenad i kylan och nu har vi ätit smörgåstårta till frukost :)

Ska se om jag hittar någon rolig nyårslista som jag kan uppdatera senare.Tillbaka till startsidan
RSS 2.0